Coronacijfers in regio stijgen wederom niet

Gepubliceerd: 23-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 24-05-2020 14:43

Het RIVM meldt zaterdag voor de derde dag op rij dat er geen nieuwe bevestigde coronagevallen in de Achterhoek zijn gemeld. Ook zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Evenals donderdag en vrijdag wordt geen melding gemaakt van nieuwe coronapatiënten uit de regio die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat betekent dat Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente in de regio blijft met 26 ziekenhuisopnames in verband met het virus. Oude IJsselstreek (21), Montferland (20), Oost Gelre (17), Bronckhorst (17), Berkelland (12), Aalten (9) en Winterswijk (7) kennen minder opgenomen coronapatiënten. Ook personen die het ziekenhuis weer hebben verlaten worden in deze cijfers meegenomen.


Maandag meldde het RIVM voor het laatste een nieuw overlijdensgeval in de regio in verband met het coronavirus. Doetinchem is ook qua coronadoden het zwaarst getroffen in de regio, met vijftien inwoners die niet meer herstelden van een besmetting. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Aalten (7), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) hebben allen minder dan tien inwoners die overleden door het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)