Coronacijfers in de regio blijven weer gelijk

Gepubliceerd: 24-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 24-05-2020 20:19

Het RIVM meldt zondag voor de vierde dag op rij dat er geen nieuwe bevestigde coronagevallen in de Achterhoek zijn gemeld. Ook zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Evenals de voorgaande drie dagen wordt geen melding gemaakt van nieuwe coronapatiënten uit de regio die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat betekent dat Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente in de regio blijft met 26 ziekenhuisopnames in verband met het virus. Oude IJsselstreek (21), Montferland (20), Oost Gelre (17), Bronckhorst (17), Berkelland (12), Aalten (9) en Winterswijk (7) kennen minder opgenomen coronapatiënten. In totaal zijn er 129 inwoners uit de regio opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.
Ook personen die het ziekenhuis weer hebben verlaten worden in deze cijfers meegenomen.

Maandag meldde het RIVM voor het laatste een nieuw overlijdensgeval in de regio in verband met het coronavirus. Doetinchem is ook qua coronadoden het zwaarst getroffen in de regio, met vijftien inwoners die bezweken aan het virus. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Aalten (7), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) hebben allen minder overlijdensgevallen. In totaal zijn er 62 Achterhoekers bezweken aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)