Coronabesmettingen in locaties Sensire

Gepubliceerd: 25-03-2020 13:03. Bijgewerkt: 25-03-2020 13:52

In drie locaties van Sensire, waaronder Den Ooiman in Doetinchem, zijn bewoners besmet geraakt met het coronavirus. De personen zijn volgens de zorgorganisatie overgebracht naar een speciale afdeling.

“In Doetinchem en Twello zijn zogenaamde cohortafdelingen ingericht”, aldus directeur Wonen met Zorg Marleen van der Sijs van Sensire. “Dit zijn afdelingen waar alleen mensen met een besmetting worden verpleegd, of mensen waarbij het beeld aangeeft dat er sprake is van corona.” De afgelopen twee dagen zijn bewoners van Sensire-locaties getest op een coronabesmetting, daaruit bleek dat er in Den Ooiman, het Martinushof (Twello) en in De Benring (Voorst) sprake is van het virus. Contactpersonen van de patiënten zijn op de hoogte gebracht door Sensire, evenals bewoners van dezelfde afdeling. “Het is bewonderenswaardig hoe onze collega’s en de naasten van onze bewoners daarmee omgaan”, vindt Van der Sijs. “Er is gelukkig ook veel begrip voor deze maatregel om bewoners binnen een specialistische afdeling zorg te bieden.”

Sensire laat weten dat alle bewoners van dezelfde huiskamer of afdeling nauwkeurig in de gaten worden gehouden. “In deze situatie zijn we extra alert”, aldus senior teamverpleegkundige Judith van Zelst. “Zo wordt minimaal twee keer per dag de temperatuur opgenomen. Maar vooral voor ouderen zegt dat niet alles, dus zijn we ook zeer alert op alle symptomen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)