Coronabesmetting bij inwoners Vragender

Gepubliceerd: 14-09-2020 17:09. Bijgewerkt: 14-09-2020 17:23

Zeven inwoners van Vragender zijn besmet met het coronavirus. Dat is de voorlopige uitslag van het bron- en contactonderzoek van de GGD naar aanleiding van één besmette inwoner, die aanwezig was bij een lokaal feestje.

De GGD sluit niet uit dat het aantal besmettingen nog oploopt. Beide voetbalclubs hebben inmiddels, na overleg met de gemeente Oost Gelre, besloten de poort voorlopig gesloten te houden. "Ook deze week en komend weekeinde trainen en voetballen we nog niet, daarna gaan we inventariseren", zegt voorzitter Jan van de Wolfshaar van KSV. Vragender en Lievelde zijn kleine, hechte gemeenschappen, waar het sociale leven in elkaar grijpt. Van de Wolfshaar: "Eigenlijk zijn we als voetbalclub geen partij, maar we hebben acuut gereageerd om het buiten te houden. Erix staat er hetzelfde in."

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre waardeert de opstelling van beide voetbalclubs "Ze realiseerden zich dat wellicht ook leden van hun verenigingen uit het bron- en contactonderzoek naar voren konden komen. Daarom hebben ze het zekere voor het onzekere genomen en alle activiteiten opgeschort. De gezondheid van hun leden en de inwoners van de kernen weegt zwaarder dan het sportieve aspect en daar hebben de clubs naar gehandeld. Dat waardeer ik bijzonder."

Beter beeld na tests
Deze week zal op basis van de coronatesten een beter beeld ontstaan van de situatie. In Vragender zijn alle activiteiten bij het gemeenschapshuis, waar ook de voetbalclub is gevestigd, afgelast. Onder meer de lokale bejaardensoos vindt hierdoor geen doorgang.

Foto: KSV Vragender

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)