Corona

Filteren op datum:         

Achterhoekse musea gaan toch niet open

Gepubliceerd op: 18-01-2022 12:50

Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en Museum Villa Mondriaan in Winterswijk gaan woensdag toch niet open. De musea wilden hun deuren openen voor de actie Museum Gym, maar de gemeenten in de Achterhoek accepteren de openstelling niet en zouden gaan handhaven.

GGD verhuist testlocatie naar Doetinchem

Gepubliceerd op: 18-01-2022 12:31

De testlocatie van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in Wehl verhuist evenals de vaccinatielocatie naar Doetinchem. De organisatie hoopt vanaf volgende week te kunnen testen in de nieuwe locatie aan de Havenstraat.

Amphion niet open als ‘Kapsalon Theater’

Gepubliceerd op: 17-01-2022 17:59

Het theater van Amphion Cultuurbedrijf haakt woensdag niet aan bij het landelijke initiatief ‘Kapsalon Theater’. Verschillende theaters laten gasten tijdens een knipbeurt optredens aanschouwen, maar de Doetinchemse schouwburg haakt niet aan omdat het volledig open wil gaan.

Winkelen op afspraak is doekje voor bloeden

Gepubliceerd op: 14-01-2022 10:18

Het lijkt erop dat de detailhandel vanaf zaterdag weer wat lucht krijgt: waarschijnlijk mogen niet-essentiële winkels op afspraak weer open. Winkeliers in het centrum van Doetinchem zien het als niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Maatregelen over de grens aangescherpt

Gepubliceerd op: 12-01-2022 17:17

De coronamaatregelen over de grens worden vanaf donderdag aangescherpt. Gevaccineerde personen die in Noordrijn-Westfalen naar een restaurant willen, krijgen te maken met het zogenaamde 2G-plus-beleid.

Doetinchem wil uitzicht voor ondernemers

Gepubliceerd op: 12-01-2022 15:12

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem roept namens het college het kabinet op om meer rekening te houden met kleine ondernemers. Vrijdag volgen mogelijk aanpassingen van de coronamaatregelen, waarbij de burgervader hoopt dat er perspectief komt voor onder meer eigenaren van kleine winkels.

Ondernemers in Ulft willen zaterdag open

Gepubliceerd op: 11-01-2022 17:08

Verschillende ondernemers uit Ulft zijn van plan om zaterdag hun winkels open te gooien, mochten er geen versoepelingen worden aangekondigd tijdens de nieuwe coronapersconferentie. Volgens Erna Mecking, eigenaresse van een kledingzaak, is bij meerdere collega's de maat vol.

Vrije inloop op vaccinatielocatie Doetinchem

Gepubliceerd op: 11-01-2022 10:36

Personen kunnen vanaf woensdag zonder afspraak een vaccinatie tegen het coronavirus halen in de nieuwe locatie van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Doetinchem. Later hoopt de organisatie dit ook mogelijk te maken in Lichtenvoorde.

Priklocatie Doetinchem klaar voor gebruik

Gepubliceerd op: 10-01-2022 16:06

De nieuwe vaccinatielocatie van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in Doetinchem vervangt vanaf dinsdag de oude plek op het bedrijventerrein in Wehl. Hoewel de locatie kleiner lijkt, gaat de verhuizing niet ten koste van de prikcapaciteit.

Carnaval 's-Heerenberg verplaatst naar juni

Gepubliceerd op: 07-01-2022 22:30

Het carnaval in 's-Heerenberg vindt dit jaar grotendeels in de lente plaats. Na enkele digitale momenten rond het traditionele weekend eind februari, volgen onder meer de optocht en het feest in juni.

Meer nieuws
Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)