Corona

Filteren op datum:         

Emotioneel afscheid Terhorst in Netterden

Gepubliceerd op: 20-04-2021 11:11

Na bijna 110 jaar betekent de coronacrisis voor Partycentrum Terhorst in Netterden het definitieve einde. Eigenaren Jan en Marie-Louise waren met hun zaak jarenlang een spil in het dorp, maar ze hebben nu noodgedwongen en met pijn in het hart de deur definitief dicht moeten trekken.

Doetinchem kritisch op Oude IJsselstreek

Gepubliceerd op: 19-04-2021 18:16

Oude IJsselstreek heeft winkeliers laten weten niet meer te handhaven op de vier uur die moeten zitten tussen het maken van een afspraak en het winkelbezoek en op het buiten stallen van maximaal twee stellingen. In buurgemeente Doetinchem wordt kritisch gereageerd, maar de ondernemersvereniging in Ulft is blij met de beslissing om het in hun ogen oneerlijke voordeel voor essentiële winkels recht te trekken.

Startschotgala vult Feestfabriek met trots

Gepubliceerd op: 14-04-2021 14:22

De Feestfabriek organiseert als onderdeel van de serie proeven van Fieldlab Evenementen een groot testevenement op de Schans in Lichtenvoorde. Tienduizend mensen zijn met een negatieve coronatest op zak op zaterdag 1 mei welkom op het Zwarte Crossterrein tijdens het Startschotgala.

Zorgen over besmettingen Oude IJsselstreek

Gepubliceerd op: 14-04-2021 12:07

Oude IJsselstreek behoort de afgelopen weken tot de kopgroep als het gaat om het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in gemeenten. Burgemeester Otwin van Dijk noemt het zorgelijk en ziet meerdere verklaringen.

Grote fieldlabtest op Zwarte Crossterrein

Gepubliceerd op: 14-04-2021 10:00

De Feestfabriek organiseert een groot testevenement op de Schans in Lichtenvoorde. Als onderdeel van de serie opschalingstesten van Fieldlab Evenementen zijn er op zaterdag 1 mei tienduizend bezoekers welkom.

Basisschoolklas uit Ulft krijgt buiten les

Gepubliceerd op: 13-04-2021 16:58

Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Woelwaters uit Ulft verruilden dinsdag tijdens de nationale buitenlesdag het klaslokaal voor het openluchttheater in Engbergen. De kinderen volgden in de buitenlucht verschillende lessen waaronder natuureducatie en film maken en dat beviel hen goed.

Slingeland schaalt op voor de coronazorg

Gepubliceerd op: 12-04-2021 16:05

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is opgeschaald in verband met de coronazorg. Op dit moment worden zeven van de in totaal tien Intensive Care-bedden ingezet voor de zorg aan coronapatiënten.

Bijna veertig overtredingen bij Duitse grens

Gepubliceerd op: 08-04-2021 17:23

Bijna veertig mensen zijn bij grenscontroles in het district Kleef betrapt op overtredingen van de nieuw geldende coronamaatregelen. Sinds dinsdag is een negatieve coronatestuitslag nodig bij een bezoek aan Duitsland, een maatregel die voor veel vragen zorgt aan de Euregio Rijn-Waal.

Gratis sneltest Nederlandse grenspendelaars

Gepubliceerd op: 08-04-2021 16:43

Nederlandse grenspendelaars kunnen een gratis coronasneltest laten uitvoeren in Duitsland. Bij testlocaties die aangesloten bij Chayns zijn personen die voor onder meer werk de grens passeren welkom.

Uitzonderingspositie voor grensdorp Dinxperlo

Gepubliceerd op: 08-04-2021 14:48

De Duitse overheden werken aan een uitzonderingspositie voor het grensdorp Dinxperlo. Bewoners krijgen mogelijk een uitzondering op de verplichting om een negatieve coronatest bij zich te dragen in Duitsland.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)