Corona

Zorghotel in Gaanderen voor coronazieken

Het zorghotel van Azora, Careaz, Gouden Leeuw Groep, Marga Klompé, Markenheem en Sensire is donderdag in Gaanderen geopend met een potentiele capaciteit voor 64 mensen. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en is bedoeld voor coronapatiënten die zorg nodig hebben en niet thuis verzorgd kunnen worden.

Lees verder

Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt donderdag dat er vier nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst.

Lees verder

Oude IJsselstreek komt met 'coronabudget'

Oude IJsselstreek stelt een 'coronabudget' van 100.000 euro in voor ondersteuning in het sociaal domein. Daarmee wil de gemeente te hulp schieten bij schrijnende situaties waarbij een besluit niet kan worden uitgesteld.

Lees verder

Duitsers niet welkom op markt Dinxperlo

Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten roept inwoners van Duitsland met klem op om niet naar de weekmarkt in Dinxperlo te komen. Hij sluit daarmee aan bij de visie van Duitse overheden.

Lees verder

Coronabesmetting op Graafschap College

Een student van het Graafschap College is besmet geraakt met het coronavirus. Dat laat de Achterhoekse onderwijsinstelling woensdag weten in een bericht op de website.

Lees verder

Streep door jubileum Farm & Country Fair

De organisatie van de Farm & Country Fair in Aalten heeft wegens de coronacrisis een streep gezet door de jubileumeditie. Het bekende plattelandsevenement zou in juni voor de 25e keer plaatsvinden.

Lees verder

Winterswijks pakket voor opgesloten Reiss

Een groep Winterswijkse sporters heeft een verrassingspakket gestuurd naar Johanna Reiss, een voormalig inwoonster van het dorp die in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. De 88-jarige vrouw zit door de coronacrisis 'opnieuw opgesloten' in haar appartement in het zwaar getroffen New York.

Lees verder

Ostendorp gunt KNVB tijd voor beslissing

De onzekerheid voor De Graafschap over het al dan niet uitspelen van de Keuken Kampioen Divisie duurt voort. De KNVB maakte dinsdag bekend in te zetten op het uitspelen van de betaald voetbalcompetities, maar pas als het volgens RIVM veilig is.

Lees verder

Tablets voor coronapatiënt in ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaan tablets inzetten om mogelijke coronapatiënten door middel van beeldbellen contact te laten houden met hun familie. Eerder besloten de ziekenhuizen dat coronapatiënten geen bezoek meer mochten ontvangen.

Lees verder

Drie nieuwe patiënten uit regio opgenomen

Het RIVM meldt dinsdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om een inwoners van Doetinchem, Bronckhorst en Berkelland.

Lees verder

Testlocatie voor corona in kazerne Zelhem

In de brandweerkazerne in Zelhem is dinsdag een testlocatie voor het coronavirus geopend. Zorgmedewerkers met klachten kunnen zich daar laten controleren op een mogelijke besmetting.

Lees verder

Duitsers stellen IC open voor Nederlanders

De intensive care-afdelingen van Bocholt, Borken en Ahaus nemen vanaf maandag ernstig zieke Nederlanders die lijden aan het coronavirus op. Daarmee geven de ziekenhuizen gehoor aan de oproep van de staatssecretaris van Volksgezondheid voor Noordrijn-Westfalen, Karl-Josef Laumann.

Lees verder

Grens met Duitsland blijft open voor verkeer

De grensovergangen met Duitsland blijven voorlopig open voor noodzakelijk verkeer. Hoewel Nederland sinds vorige week te boek staat als risicogebied, is niet gekozen voor een afsluiting van de grens.

Lees verder

Kinderen zetten 3D-printers in voor de zorg

Het 3D-printproject voor kinderen in de Achterhoek krijgt door de coronacrisis een bijzonder vervolg. Dinsdag worden zestig in de regio geprinte beugels naar Vlissingen gebracht, waar ze worden samengevoegd tot beschermende kappen die onder meer door ambulancepersoneel kunnen worden gebruikt.

Lees verder

Doetinchem geeft uitstel lokale heffingen

Ondernemers in Doetinchem mogen lokale heffingen van de gemeente later betalen. Ze krijgen hiervoor uitstel tot 1 oktober 2020.

Lees verder

Twee nieuwe coronabesmettingen in regio

Het RIVM meldt zondag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om een inwoner uit Montferland en Oost Gelre.

Lees verder

Only Friends laat kinderen thuis bewegen

Normaal gesproken kunnen kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking elk weekend sporten bij Only Friends Achterhoek, maar het coronavirus gooit nu even roet in het eten. Daar bedacht de sportclub wat op en daarom werden de kinderen dit weekend thuis opgezocht om even lekker te bewegen.

Lees verder

Deels Doetinchemse band FRÉ zit niet stil

FRÉ, een Duits-Nederlandse band waarvan zangeres Frederike Berendsen van origine uit Doetinchem komt, zit deze dagen niet stil. Om onder de aandacht te blijven is de band geregistreerd bij Please Don’t Stop The Music en wordt er online opgetreden.

Lees verder

Emmerich ontraadt bezoek aan Nederland

Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, heeft vrijdagavond Nederland als risicogebied aangewezen. Stadt Emmerich raadt daarom onnodige en toeristische bezoeken aan Nederland af.

Lees verder

Één nieuwe patient in de regio met corona

Het RIVM meldt zaterdag dat een nieuwe persoon uit de gemeente Oost Gelre met corona is opgenomen in het ziekenhuis. In de andere Achterhoekse gemeenten zijn er geen nieuwe gevallen bijgekomen.

Lees verder

Onduidelijkheid blijft voor De Graafschap

De Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdag een statement gepubliceerd over de vervolmaking van de competitie. Er resteren twee scenario’s, waarbij goedkeuring van het RIVM noodzakelijk is voor het eventueel uitspelen.

Lees verder

Achterhoekse jeugd schiet ouderen te hulp

Kruiswerk Helpt en Achterhoek Werkt slaan de handen ineen om jonge vrijwilligers klussen te laten doen voor kwetsbare ouderen die dit vanwege de coronacrisis niet meer kunnen. De organisaties merken dat name die doelgroep het lastig vindt om zelf hulp in te schakelen.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt vrijdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Het gaat om een persoon uit Oude IJsselstreek en een inwoner van de gemeente Doetinchem.

Lees verder

Oude IJsselstreek sluit drie drukke gebieden

Oude IJsselstreek stelt gebiedsverboden in voor locaties in Ulft, Terborg en Silvolde. Het betreft plekken waar ondanks de maatregelen veel mensen samenkomen.

Lees verder

Online les voor leerlingen van Muziekschool

De Muziekschool Oost-Gelderland verplaatst de muzieklessen naar online platformen, nu de instelling haar deuren vanwege het coronavirus gesloten moet houden tot 28 april. Docenten zetten onder meer Skype en YouTube in om leerlingen te helpen met hun instrumenten.

Lees verder

Één nieuwe patiënt met corona opgenomen

Het RIVM meldt donderdag dat, net als woensdag, opnieuw één nieuw persoon uit de Achterhoek is opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Het gaat om een persoon uit Oude IJsselstreek, in totaal liggen er drie coronapatiënten uit die gemeente in het ziekenhuis.

Lees verder

Ziekenhuizen schikken zich naar verdeling

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk schikken zich naar de landelijke coördinatie van de verdeling van coronapatiënten. Op dit moment hebben de ziekenhuizen nog voldoende capaciteit, qua IC-bedden, maar ook qua personeel.

Lees verder

Actiegroep FDF doneert materialen voor zorg

De actiegroep Farmers Defence Force is een doneeractie gestart om geld en goederen in te zamelen voor mensen in de zorg die beschermingsmiddelen nodig hebben. Op deze manier wil de belangengroep, die zich de afgelopen maanden liet horen in de stikstofdiscussie, de zorg een warm hart toedragen.

Lees verder

Één nieuwe patiënt met corona opgenomen

Het RIVM meldt woensdag dat er één nieuw persoon is opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van een coronabesmetting. Het gaat om één persoon uit de gemeente Montferland, in totaal liggen er vier coronapatiënten uit de gemeente in het ziekenhuis.

Lees verder

Azora waakt voor extra coronabesmettingen

Azora is bang dat er nog meer coronabesmettingen volgen op hun locaties, ondanks de maatregelen die zij genomen hebben. Vorige week werd bekend dat enkele bewoners van de zorgorganisatie met het virus opgelopen hebben.

Lees verder

Achterhoekse clubs blijven in hoofdklasse

De KNVB heeft besloten om het amateurvoetbal voor de rest van dit seizoen te schrappen en een streep te zetten door kampioenschappen, promoties en degradaties. Het besluit betekent dat er volgend jaar weer vier Achterhoekse clubs in de hoofdklasse spelen.

Lees verder

Streep door bloemencorso in Lichtenvoorde

Het bloemencorso in Lichtenvoorde gaat dit jaar niet door. De coronacrisis is voor de organisatie reden om een streep door het evenement dat op zondag 13 september zou plaatsvinden te zetten.

Lees verder

Zestien coronapatiënten uit regio opgenomen

Zestien personen uit de Achterhoek worden volgens het RIVM momenteel behandeld in een ziekenhuis voor een besmetting met het coronavirus. Vijf personen daarvan komen uit de gemeente Doetinchem.

Lees verder

Persoon uit Aalten overleden door corona

De gemeente Aalten heeft maandag bekend gemaakt dat een inwoner is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Het is de eerste Achterhoekse gemeente die een overlijdensgeval door het virus bevestigt.

Lees verder

Één nieuwe coronabesmetting in de regio

Het RIVM meldt maandag dat er één nieuw persoon uit de Achterhoek positief is getest op het coronavirus. De besmetting werd geconstateerd bij een persoon uit Doetinchem, waardoor het aantal bevestigde coronapatiënten in die gemeente opliep naar 24.

Lees verder

Oorlogsherdenking in Etten in sobere vorm

De meeste herdenkingen in de regio in het kader van 75 jaar bevrijding gaan vanwege de coronacrisis niet door. In Etten zal dinsdag de herdenking van de bevrijding door de Canadezen op 31 maart 1945 echter wel plaatsvinden, maar zonder aanwezigen.

Lees verder

Bibliotheek gaat boeken aan huis bezorgen

Bibliotheek West-Achterhoek start vanaf maandag een coronaservice. Zo brengen de bibliotheken in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem boeken aan huis bij leden en kunnen e-books of luisterboeken vanaf de site gedownload worden.

Lees verder

Vier bewoners Azora besmet met corona

Vier bewoners van zorginstelling Azora zijn besmet met het coronavirus. De cliënten verblijven op drie verschillende locaties, meldt Azora op haar website.

Lees verder

Buurtsport houdt ouderen in beweging

Helpgewoon Buurtsport in Oude IJsselstreek houdt de ouderen en mindervaliden in beweging nu zij niet naar de reguliere trainingen kunnen. Speciaal voor hen is er afgelopen week een beweegplanner gemaakt met oefeningen die ze kunnen doen om in conditie te blijven.

Lees verder

Aantal coronagevallen in regio blijft oplopen

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus blijft oplopen, vooral in de westelijke Achterhoek. In enkele dagen kwamen er in Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en Bronckhorst negentien besmettingen bij.

Lees verder

Corona-aantal in een week ruim verdubbeld

Het aantal coronabesmettingen in de Achterhoek is een week tijd ruim verdubbeld van vijftien naar veertig. Het RIVM meldt vrijdag dat er vijf nieuwe personen uit de regio positief getest zijn op het coronavirus.

Lees verder

Winterswijker levert honderden mondkapjes

Verloskundigen in Winterswijk dragen sinds donderdagmorgen mondkapjes die door Henk Korten zijn bezorgd. De Winterswijker levert mondkapjes uit China aan zorginstanties die erom zitten te springen.

Lees verder

Ziekenhuizen beperken bezoek coronapatiënten

Coronapatiënten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk mogen vanaf zaterdag geen bezoekers meer ontvangen. Wel wordt een aantal uitzonderingen gemaakt voor specifieke gevallen.

Lees verder

Sportschool Varsseveld brengt toestel thuis

Nu sportscholen zijn gesloten op last van het kabinet en mensen veel thuis zitten, loopt het sporten voor veel mensen anders dan normaal. Sportschool Vital uit Varsseveld leent toestellen uit en brengt deze langs bij de leden.

Lees verder

Noodverordening raakt recreatie in regio

De nieuwe noodverordening die vanaf donderdagavond geldt in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) raakt het recreatieleven in de regio. Ook wordt gedreigd met boetes als mensen zich niet houden aan de beperkende maatregel van anderhalve meter afstand houden.

Lees verder

Oude IJsselstreek steunt ondernemers extra

Oude IJsselstreek gaat de ondernemers in de gemeente extra ondersteunen. Het pakket met maatregelen bestaande uit vijf onderdelen, biedt financiële verlichting tijdens de coronacrisis.

Lees verder

Negen nieuwe coronabesmettingen in regio

Het RIVM meldt donderdag dat er negen nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. In de gemeente Doetinchem liep het aantal bevestigde besmettingen op van tien naar zestien.

Lees verder

De Boetners droppen ‘Goeien Zin’ in crisistijd

De dialectrockers van De Boetners brengen vrijdag een nieuwe single uit, genaamd ‘Goeien Zin’. Alle optredens van de band zijn tot eind mei geschrapt door de coronacrisis, maar dat was geen reden om de release uit te stellen.

Lees verder

De Baat roept op om de vlag uit te steken

Burgemeester Peter de Baat roept alle Montferlanders op om de vlag uit te steken. Vanwege het coronavirus zijn alle herdenkingen afgelast en door de vlag uit te steken hoopt de burgemeester dat zijn inwoners toch stil staan bij 75 jaar vrijheid.

Lees verder

Zanger steekt senioren hart onder de riem

Zanger Peter Borkes stak woensdagmorgen de bewoners en medewerkers van verpleeghuis De Schuylenburgh in Silvolde een hart onder de riem. Met zijn vertolking van 'You'll never walk alone' wilde de entertainer de bewoners opvrolijken nu ze niet meer naar buiten mogen en ook geen bezoek meer mogen ontvangen.

Lees verder

Knipping ziet Spelen in het water vallen

De Olympische droom van zwemmer Arjan Knipping uit De Heurne spatte dinsdagmiddag voorlopig uiteen toen de Spelen verplaatst werden naar 2021. De 200 en 400 meter wisselslagzwemmer begrijpt de beslissing en was ook opgelucht vanwege zijn eigen gebrek aan voorbereiding de laatste weken.

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten in Achterhoek

Het RIVM meldt woensdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. In de gemeente Doetinchem liep het aantal bevestigde besmettingen op van acht naar tien.

Lees verder

Nieuwenhuis toont artistiek talent op fiets

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem heeft zich op zijn fiets van zijn meest artistieke kant laten zien. De renner van Team Sunweb fietste met hulp van de 'Strava-app' de boodschap 'Stay Home' en een hartje op de wegen rondom Zelhem.

Lees verder

Coronabesmettingen in locaties Sensire

In drie locaties van Sensire, waaronder Den Ooiman in Doetinchem, zijn bewoners besmet geraakt met het coronavirus. De personen zijn volgens de zorgorganisatie overgebracht naar een speciale afdeling.

Lees verder

Schouwburg Amphion puzzelt door corona

Schouwburg Amphion in Doetinchem verwacht dat het volgende theaterseizoen door alle verplaatsingen het drukste ooit wordt. Tot juni kunnen er geen voorstellingen plaatsvinden, wat naast financiële consequenties een grote puzzel met zich meebrengt.

Lees verder

VuurFestival afgelast vanwege coronavirus

Het VuurFestival in Meddo is als gevolg van de verscherpte maatregelen van het kabinet afgelast. Het evenement zal niet worden verplaatst naar een moment later dit jaar.

Lees verder

Drank wordt desinfectiemiddel in Zelhem

Distilleerderij De Bronckhorst in Zelhem is overgestapt van het stoken van whisky op het produceren van desinfectiemiddel. Eigenaar Erik Legters zet Kanon bier van Grolsch en Achterhoekse wijnen om in middelen waar de medische wereld ernstig om verlegen zit.

Lees verder

Drie scenario's resteren voor De Graafschap

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het drie scenario's heeft voor het verdere verloop van het seizoen in het betaald voetbal. De Nederlandse voetbalbond beslist dat er in ieder geval tot 1 juni geen publiek bij wedstrijden welkom is.

Lees verder

Zeven nieuwe coronabesmettingen in regio

Het RIVM meldt dinsdag dat er zeven nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. In de gemeente Oost Gelre liep het aantal bevestigde besmettingen op van twee naar zes.

Lees verder

Druk van ketel bij Achterhoek VO door besluit

De druk is van de ketel bij Achterhoek VO door het besluit van de minister om het centraal examen te schrappen. De overkoepelende organisatie van middelbaar onderwijs in de regio zet zich nu in om het schoolexamen voor leerlingen voor juni af te laten ronden.

Lees verder

Hootchie Koe festival in Varsseveld afgelast

Het festival Hootchie Koe in Varsseveld wordt dit jaar afgelast. Dat besluit komt voort uit de nieuwe maatregelen die het kabinet maandagavond bekendmaakte.

Lees verder

Over De Top in Lichtenvoorde gaat niet door

Het festival Over De Top in Lichtenvoorde wordt dit jaar afgelast. Dat besluit komt voort uit de nieuwe maatregelen die het kabinet maandagavond bekendmaakte. 

Lees verder

Doetinchem houdt zich aan coronaregels

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem ziet dat de inwoners van zijn gemeente zich voor het overgrote deel aan de maatregelen houden zoals die door het kabinet zijn opgelegd. Waar in andere delen van het land veel mensen op openbare plekken als het strand samen kwamen, is dat volgens de burgervader in Doetinchem niet het geval.

Lees verder

Orion in onzekerheid na stoppen seizoen

Active Living Orion zit in onzekerheid nu de Nederlandse Volleybalbond dit weekend besloot het seizoen te stoppen en geen landskampioen aan te wijzen. De Doetinchemse club is druk in gesprek met alle partijen om in kaart te brengen wat dit voor gevolgen heeft. 

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten in de regio

Sinds zondag zijn er drie bevestigde coronapatiënten bijgekomen in de gemeenten in de Achterhoek. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte.

Lees verder

Muzikaal hart onder riem voor Markenheem

Bewoners en medewerkers van zorgorganisatie Markenheem kregen zondagmiddag een muzikale verrassing op de locatie Schavenweide vanaf de J.F. Kennedylaan in Doetinchem. Een groep speelde muziek en zong voor de ramen om zo een hart onder de riem te steken van de mensen die door het coronavirus in een lastige periode zitten.

Lees verder

De Graafschap in onzekerheid door crisis

De Graafschap zou tekenen voor een ‘noodscenario’ vanuit de KNVB waarbij het zonder het seizoen uit te spelen zou promoveren, maar hoopt op een vervolg van de competitie. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp poogt tegelijkertijd beleid te maken om de voetballoze periode financieel te overbruggen.

Lees verder

Graafschap College verlengt aanmeldtermijn

Het Graafschap College heeft de aanmelddatum voor nieuwe studenten wegens de coronacrisis een maand opgeschoven tot 1 mei. Daarnaast besluit de school om bij examinering voorrang te geven aan studenten die voor 1 oktober hun diploma kunnen halen.

Lees verder

Afscheid CYNBEL uitgesteld door Corona

Het afscheid van de Aaltense band CYNBEL is uitgesteld vanwege de Corona-crisis. De band zou eigenlijk op 11 april een afscheidsconcert houden in De Hofnar in Aalten, maar dat is uitgesteld.

Lees verder

Boumans wil onderzoek naar WOII-bommen

Burgemeester Mark Boumans wil onderzoek doen naar de bombardementen op Doetinchem aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 19, 21 en 23 maart gooiden de geallieerden bommen op de binnenstad, wat aan meer dan honderd inwoners het leven kostte. Ook de binnenstad werd totaal verwoest. 

Lees verder

RIVM meldt eerste coronapatiënt Winterswijk

Het RIVM meldt zaterdag dat er zes nieuwe personen uit de regio positief zijn getest op het coronavirus. Voor het eerst werd ook een Winterswijk een coronabesmetting vastgesteld, daarmee zijn in alle Achterhoekse gemeenten coronabesmettingen bevestigd.

Lees verder

Nieuw collectief over grens in coronastrijd

De Duitse regio Noordrijn-Westfalen, onder andere grenzend aan de Achterhoek, heeft in samenwerking met België en Nederland vrijdag een overleggroep opgericht om het coronavirus in te dammen. Grensoverschrijdend verkeer en de beschikbaarheid van ziekenhuisbedden zijn belangrijke onderwerpen in de zogenoemde taskforce.

Lees verder

Wijkagent uit zorgen over jongeren op straat

Wijkagent Wim Beernink spreekt zijn zorgen uit over jongeren die samenkomen op straat in Winterswijk. Hij merkt dat ze zich weinig aantrekken van de oproep om zo min mogelijk contact te hebben en afstand te bewaren.

Lees verder

RIVM meldt nieuwe coronapatiënten in regio

Het RIVM meldt vrijdag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. Winterswijk is de enige gemeente in de regio waar volgens de organisatie nog geen officiële besmetting is.

Lees verder

Gemeentes verdeeld over warenmarkten

De gemeentes in de Achterhoek zijn verdeeld over de vraag of de warenmarkten doorgang kunnen vinden. Vooralsnog gaan de markten in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland door, terwijl de markt in Winterswijk eerder werd verboden door burgemeester Joris Bengevoord.

Lees verder

Eerste officiële coronabesmetting in Aalten

Bij een inwoner van Aalten is het coronavirus geconstateerd, de patiënt zit in thuisisolatie. Het is de eerste officieel geregistreerde coronabesmetting in de gemeente.

Lees verder

Burgemeester verbiedt markt in Winterswijk

De Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord heeft donderdagmiddag een noodbevel afgevaardigd om de Winterswijkse warenmarkt te verbieden. Eerder nam de warenmarkt nog maatregelen tegen het coronavirus, zo werd onder meer de afstand tussen de marktkooplui en hun klanten vergroot.

Lees verder

Drogist in Winterswijk zet beveiliger in

Bij drogisterijketen Medikamente Die Grenze in Winterswijk staat deze week een beveiliger bij de ingang. Het agressieve gedrag van sommige klanten, die meer doosjes paracetamol willen kopen dan het ene doosje dat is toegestaan, noopte de bedrijfsleidster tot het inhuren van een beveiliger.

Lees verder

Sensire weert bezoekers uit verpleeghuizen

Zorgorganisatie Sensire weert vanaf vrijdag alle bezoekers aan de verpleeghuizen. Ook is het voor bewoners dan niet langer mogelijk om buiten de locatie een wandeling te maken of een boodschap te doen.

Lees verder

Pannenkoekendrive-in als oplossing in Wehl

Pannenkoekenhuis De Zon uit Wehl moest net als alle andere horeca haar deuren dit weekend sluiten, als oplossing opende het restaurant woensdagmiddag een heuse pannenkoekendrive-in. Volgens eigenaar Amado van Campen moet de horeca inventief zijn om deze crisistijden te doorstaan.

Lees verder

RIVM meldt vijf nieuwe coronabesmettingen

Het RIVM meldt vijf nieuwe coronabesmettingen in de Achterhoek. Volgens de laatste cijfers, waarvan de data wordt aangeleverd door de GGD en de gemeenten, zijn ook in Doetinchem en Berkelland personen positief getest.

Lees verder

Voedselbanken in regio voorlopig voorzien

De Voedselbanken in de Achterhoek kampen voorlopig niet met een tekort aan vrijwilligers of etenswaren. De organisaties weten niet hoe het in de komende weken gaat, hoewel zich de nodige ‘helpende handjes’ aandienen.

Lees verder

Orion kan hopen op vervolg van competitie

Active Living Orion kan mogelijk het eredivisieseizoen in het volleybal nog vervolmaken. Alle competities onder het hoogste niveau zijn door de nationale volleybalbond Nevobo uit de kalender geschrapt wegens de coronacrisis.

Lees verder

Gruitpoort gaat telefonisch voorlezen

De Gruitpoort start samen met Kruiswerk Achterhoek en Liemers een initiatief om naar inwoners toe te komen tijdens de coronacrisis. Met De Telefonische Voorleesbrigade kunnen inwoners van Doetinchem, Montferland, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Doesburg kiezen om via de telefoon voorgelezen te worden.

Lees verder

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)