Corona

Tweede coronagolf treft Achterhoek hard

De GGD Noord- en Oost Gelderland (NOG) heeft woensdag de tweede coronateststraat in de regio geopend in Winterswijk. Vanwege het oplopende aantal positieve coronatesten en het groeiend aantal mensen dat zich wil laten testen, was het noodzakelijk een nieuwe testlocatie te creëren.

Lees verder

Jeugd speelt onderling bij Viod Doetinchem

Voetbalvereniging Viod uit Doetinchem organiseert onderlinge toernooien voor de jeugd nu het voetbal in competitieverband door de verscherpte coronamaatregelen stilligt. De eerste toernooidag werd zaterdag goed ontvangen door zowel deelnemers als de organisatie.

Lees verder

Fairtradegroep Doetinchem mist activiteiten

Fairtrade Doetinchem, de werkgroep achter de faitrade gemeente mist voor de tweede keer dit jaar de activiteiten in de fairtradeweek. In het voorjaar ging het ontbijt in Wehl niet door, nu de brunch in Doetinchem niet als gevolg van het coronavirus.

Lees verder

Doetinchem reikt opnieuw kinderlintjes uit

Doetinchem gaat voor het tweede jaar op rij kinderlintjes uitreiken. De lintjes worden uitgereikt aan kinderen tot en met 17 jaar die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij of een ander.

Lees verder

Online les voor zorgstudenten Achterhoek

De studenten zorg op het Graafschap College krijgen voorlopig alleen online les. Op verzoek van zorginstellingen heeft de school besloten om de komende vier weken geen fysieke lessen te houden.

Lees verder

Coronatest vanaf woensdag in Winterswijk

De nieuwe teststraat van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Winterswijk opent woensdag. De organisatie zocht al langer naar een testlocatie in het oosten van de Achterhoek omdat het een blinde vlek was.

Lees verder

Nog geen Achterhoekers op de Duitse IC

Ziekenhuizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen stellen momenteel tachtig ziekenhuisbedden beschikbaar voor de zorg van Nederlandse coronapatiënten. Zowel het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem als het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn blij met de Duitse steun, maar maken nog geen gebruik van de bedden op de Duitse IC.

Lees verder

Raadslid Montferland besmet met corona

Raadslid John van Schriek, fractievoorzitter van Lokaal Belang Montferland, is besmet met het coronavirus. Hij deed maandagavond zijn verhaal tijdens de digitale gemeenteraadsvergadering, een week nadat hij voor het eerst ziekteverschijnselen kreeg.

Lees verder

Weer optredens in Schouwburg Amphion

De deuren van Schouwburg Amphion in Doetinchem gaan mondjesmaat weer open voor publiek en artiesten. Hoewel er door de coronamaatregelen maximaal dertig bezoekers welkom zijn, willen meerdere artiesten graag spelen in het theater.

Lees verder

Gratis mondkapjes voor minima Montferland

Minima in Montferland krijgen gratis niet-medische mondkapjes, dat is maandagavond door de gemeenteraad besloten. De regeling geldt voor iedereen met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon.

Lees verder

DRU in Ulft verkoopt duizend stoofpotjes

De uit nood geboren 'stoofpotjes drive-through' in Ulft is met meer dan duizend verkochte maaltijden in het eerste weekend een doorslaand succes. Het is voor het DRU Industriepark een manier om ondanks de coronamaatregelen het horecapersoneel toch aan het werk te houden.

Lees verder

Geen carnaval in ’s-Heerenberg en Didam 

Carnavalsverenigingen d’Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg en De Geinsköp uit Didam hebben een streep gezet door de officiële activiteiten van dit carnavalsjaar. Hoewel het coronavirus veel activiteiten onmogelijk maakt, laten de verenigingen weten nog wel met alternatieven te komen. 

Lees verder

Burgemeester wil jeugd niet meer in keten

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre roept de jongeren in haar gemeente op de vele (drank)keten in het buitengebied links te laten liggen. Ze doet daarbij ook een oproep aan de ouders daar op toe te zien.

Lees verder

Corona raakt reguliere zorg in Slingeland

De stijging in het aantal coronapatiënten raakt de reguliere zorg in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Hoewel spoedeisende hulp niet in gevaar is, wordt een onbekend aantal andere operaties of behandelingen verplaatst.

Lees verder

Geen intocht van Sinterklaas in Doetinchem

De intocht van Sinterklaas in Doetinchem gaat vanwege het coronavirus definitief niet door in fysieke vorm. Volgens Jos Tiemessen, activiteitenmanager vanuit Binnenstadbedrijf Doetinchem, is het door de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio niet mogelijk een intocht te organiseren, waarvoor een evenementenvergunning nodig is.

Lees verder

Snelle coronatest voor Liemerse bedrijven

Ondernemersvereniging Lindus heeft voor Liemerse ondernemers een snelle coronatestservice opgezet, waarmee werkgevers binnen één dag weten of een medewerker is besmet met het coronavirus. Een geteste medewerker kan dit thuis uitvoeren en het testbuisje laten inleveren bij een tankstation in Didam.

Lees verder

Verkopers verwachten run op kerstbomen

Kerstboomhandeleren verwachten dit jaar meer kerstbomen te verkopen door de coronacrisis. De Vereniging van Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) gaat uit van een verkoopstijging van minstens tien procent, in Doetinchem spreken kerstboomverkopers van een nog grotere toeloop.

Lees verder

Horecapersoneel werkt bij bakker in Didam

De nieuwe coronamaatregelen vallen rauw op het dak van de Ploccos Horeca Groep, het bedrijf achter onder meer partijcentrum Plok en Jan en Jan in Didam. De deuren van de verschillende horecazaken blijven gesloten, wat opnieuw vraagt om creatieve oplossingen van de eigenaar.

Lees verder

Vleugel zorghotel vol met coronapatiënten

Zorghotel de Slingebeek in Gaanderen schaalt op in verband met de toestroom van nieuwe coronapatiënten. De locatie is door zorgorganisaties uit de Achterhoek in april gecreëerd om coronapatiënten te verzorgen bij wie dat in de thuissituatie niet lukt.

Lees verder

Kerk in Silvolde kiest voor ingeperkte dienst

Met een gevoel van ongeloof wordt in de Oude Mauritiuskerk in Silvolde gekeken naar beelden van drukbezochte kerken in onder meer Staphorst. Waar normaal een klein vijftigtal mensen aanwezig is bij de dienst van de Protestantse Gemeente, is bewust gekozen om in te zetten op digitaal kijken en tijdens de coronacrisis maximaal dertig mensen toe te laten.

Lees verder

Carnaval in Oude IJsselstreek van de baan

De zeven carnavalsverenigingen uit Oude IJsselstreek en de gemeente hebben samen besloten het carnaval komend jaar niet door te laten gaan. Carnavalsvereniging Iseldonk in Ulft en De Foekepot uit Silvolde hadden eerder al besloten het feest met een jaar op te schorten.

Lees verder

Definitief geen carnavalsoptocht door Beek

De traditionele Rosenmontagcarnavalsoptocht door de dorpen Beek en Loerbeek vindt dit carnavalsjaar niet plaats. Carnavalsvereniging De Dösvlègels heeft besloten om vanwege het coronavirus alle officiële activiteiten af te gelasten.

Lees verder

Leerlingen van het Rietveld in quarantaine

Vier leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem zijn deze week positief getest op het coronavirus. In navolging van de procedure van de GGD zijn dertig leerlingen van de middelbare school in quarantaine gegaan.

Lees verder

Verenigingen Montferland houden subsidie

Montferland gaat de verstrekte subsidies aan verenigingen uit de culturele sector voor dit jaar niet terugvorderen. Onder meer muziek- en toneelverenigingen hebben de gemeente gevraagd of zij de verleende subsidie mochten behouden.

Lees verder

GGD creëert coronateststraat in Winterswijk

Inwoners van de oostelijke Achterhoek kunnen zich binnenkort op het coronavirus laten testen in Winterswijk. Op dit moment bevindt de enige teststraat in de regio zich in Zelhem.

Lees verder

Ongerustheid om servicepunt 's-Heerenberg

De tijdelijke sluiting van het gemeentelijk servicepunt in Gouden Handen vanwege het coronavirus houdt de gemoederen in Montferland bezig. Voor oudere inwoners van ’s-Heerenberg en omstreken zou de heropening uitkomst bieden, maar wethouder Oscar van Leeuwen gaat vanwege het coronavirus voorlopig niet overstag.

Lees verder

Reguliere zorg niet in geding in Slingeland

Het Slingeland Ziekenhuis hoeft nog niet te schuiven met reguliere zorg door de tweede coronagolf. Wel bereidt het ziekenhuis zich voor op een verdere stijging van het aantal coronaverdenkingen en coronapatiënten.

Lees verder

Ondernemers Doetinchem zijn strijdvaardig

De coronacrisis is een onophoudelijke puzzel voor winkeleigenaren in de binnenstad van Doetinchem. Desinfectiemiddelen zijn inmiddels gemeengoed, maar onder meer het landelijk verscherpte mondkapjesadvies doet een beroep op het aanpassingsvermogen van ondernemers.

Lees verder

Tentoonstelling geplaagd door corona

De tentoonstelling ’75 jaar vrijheid in de kunst’ in het Stadsmuseum in Doetinchem wordt geplaagd door het coronavirus. Eerst moest de opening een half jaar uitgesteld worden, wat achteraf de tentoonstelling ten goede kwam, en nu zijn er opnieuw aangescherpte maatregelen.

Lees verder

Oude IJsselstreek actief tegen eenzaamheid

Sociaal Werk Oude IJsselstreek heeft in de week tegen eenzaamheid tot 8 oktober extra aandacht voor inwoners met een klein sociaal netwerk. De aangescherpte coronamaatregelen gooien roet in een deel van de plannen, maar toch proberen de sociaal werkers er het beste van te maken.

Lees verder

Geen mondkapjes op Graafschap College

Studenten van het Graafschap College hoeven geen mondkapje te dragen op school. De mbo-opleiding volgt daarmee het kabinetsadvies.

Lees verder

Mondkapjesverplichting in het Slingeland

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem voert vanaf vrijdag een mondkapjesverplichting in. Iedereen boven de dertien jaar oud wordt geacht een kapje te dragen.

Lees verder

Opluchting na corona-ontheffing theaters

De DRU Cultuurfabriek in Ulft is een van de theaters die ontheffing heeft gekregen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Met naleving van anderhalve meter afstand mag het theater meer dan dertig mensen ontvangen, ondanks de nieuw geldende coronamaatregelen.

Lees verder

Nieuwe maatregelen klap voor Doetinchem

De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet komen hard aan bij horecaondernemers en De Graafschap. Hoewel de Achterhoek geen risicogebied is voor het virus, is er vanuit de gemeente Doetinchem wel begrip voor de landelijke restricties.

Lees verder

Doetinchem laat zien dat het wel meedoet

Met het uitdelen van polsbandjes in het centrum van Doetinchem maakten lokale PvdA-politici een vuist tegen de #ikdoenietmeermee van een aantal BN'ers. Honderden bandjes werden zaterdag in de binnenstad verspreid.

Lees verder

Honderd coronatests uit Zelhem zijn vermist

Honderd coronatests die dinsdag door de GGD Noord- en Oost Gelderland zijn afgenomen in Zelhem, zijn kwijtgeraakt. Hoe dat kon gebeuren is volgens een woordvoerder nog onduidelijk.

Lees verder

Huisartsen doen oproep over coronavirus

Huisartsen in de Achterhoek roepen op om alleen bij ernstige klachten als toenemende benauwdheid en ongerustheid contact op te nemen. Bij milde klachten is het volgens de artsen niet nodig om te bellen.

Lees verder

Studenten vinden stageplek in de Achterhoek

Ondanks de coronacrisis hoeven de meeste mbo-studenten in de Achterhoek zich geen zorgen te maken over een stageplek. Waar in regio's als Amsterdam en Rijnmond duizenden plekken worden gezocht, is er in deze regio op dit moment alleen een tekort aan stageplekken voor de opleiding Handhaving.

Lees verder

Sportpark Longa'30 open na negatieve testen

Longa'30 heropent vanaf maandag de deuren van het sportpark. De jeugdspelers van de club met verschijnselen van corona zijn allemaal negatief getest.

Lees verder

Oost Gelre tikt Longa '30 op de vingers

Oost Gelre heeft voetbalvereniging Longa'30 uit Lichtenvoorde een officiële waarschuwing gegeven. Volgens de gemeente heeft de club de coronaregels met name in en rondom de kantine niet goed genoeg nageleefd.

Lees verder

Corona-uitbraak wake-upcall in Oost Gelre

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre doet een beroep op de zelfdiscipline van de inwoners van Oost Gelre. Met handhaven alleen kan de uitbraak van het coronavirus in verschillende kernen van haar gemeente niet worden ingedamd.

Lees verder

Boete voor boer na 'verboden bijeenkomst'

Een boete van duizend euro plofte dinsdag op de mat bij boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de agrariër een verboden bijeenkomst georganiseerd tijdens het uitbeelden van het vrijheidsteken in aanloop naar 5 mei.

Lees verder

Streep door Sinterklaas in de Achterhoek

Huis Bergh in ’s-Heerenberg zet vanwege het coronavirus een streep door het sinterklaasfeest in het kasteel. Ook in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo is dit jaar geen feestelijke intocht van de goedheiligman.

Lees verder

Coronabesmetting bij inwoners Vragender

Zeven inwoners van Vragender zijn besmet met het coronavirus. Dat is de voorlopige uitslag van het bron- en contactonderzoek van de GGD naar aanleiding van één besmette inwoner, die aanwezig was bij een lokaal feestje.

Lees verder

Speciaal coronaplan redt Centrumfeest Ulft

Ondanks de coronamaatregelen stond het centrum van Ulft zondag vol met kramen tijdens het jaarlijkse Centrumfeest. De extra koopzondag voor winkeliers, aangevuld met marktkramen, straatartiesten en speeltoestellen, kon doorgaan dankzij een speciaal coronaplan.

Lees verder

Openluchttheater Lichtenvoorde blijft open

Het tijdelijke Openluchttheater Lichtenvoorde blijft nog tot eind oktober open. De organisatie heeft groen licht gekregen van de gemeente Oost Gelre om ook in de maand oktober theatervoorstellingen en concerten te verzorgen.

Lees verder

Swim to Fight Cancer kijkt vooruit naar 2021

De organisatie achter Swim to Fight Cancer Achterhoek kijkt vooruit. Deze zondag zou eigenlijk de editie 2020 plaatsvinden, maar die is verschoven naar 12 september 2021.

Lees verder

Geen voetbal bij KSV en Erix door corona

Alle wedstrijden van voetbalclubs KSV Vragender en Erix Lievelde zijn dit weekend afgelast, Reden is dat er in Vragender twee jongeren besmet zijn geraakt met het coronavirus, zij kwamen op een klein feestje in contact met leden van de club.

Lees verder

Speciaal onderwijs in Didam wil maatwerk

Scholen in het voorgezet speciaal onderwijs nemen maatregelen om de veiligheid van leerlingen en personeel te waarborgen. De Ziep in Didam al flink wat hobbels moeten nemen om de school open te houden tijdens deze coronaperiode.

Lees verder

Leerling van Rietveld besmet met corona

Een mavo-leerling van het Rietveld Lyceum in Doetinchem is positief getest op het coronavirus. Zeven andere leerlingen die langer dan een kwartier binnen 1,5 meter met deze scholier in aanraking zijn geweest gaan thuis in quarantaine.

Lees verder

Horecazaken in Montferland weer geopend 

De vier horecagelegenheden in Montferland die uit voorzorg waren gesloten, zijn weer geopend. Begin deze week sloten zij preventief de deuren nadat in de directe omgeving personen positief testten op het coronavirus.

Lees verder

Arriva treft maatregelen door drukte in OV

Arriva neemt de nodige maatregelen om het openbaar vervoer in coronatijd veilig te laten verlopen. De komende tijd worden kuchschermen geplaatst, terwijl door de start van het schooljaar ook is gekozen om meer meer bussen in te zetten voor het vervoer van leerlingen.

Lees verder

Horecazaken in Didam dicht na coronatest

Horecazaken Jan&Jan, Plok en Steak’m in Didam zijn tot woensdag gesloten vanwege een positieve coronatest. Het gaat om een preventieve sluiting op eigen initiatief van eigenaar Frank Gesthuizen en zijn familie.

Lees verder

Stress en opluchting bij start van Amphion

Het nieuwe theaterseizoen is zondag met de vriendenmiddag gestart voor Schouwburg Amphion in Doetinchem. De brochure met informatie is dit jaar dunner omdat dezelfde voorstelling vaker wordt gespeeld, maar zowel bij het theater als bij artiesten is er vreugde dat het podium wordt gebruikt.

Lees verder

Uitslagen coronatests naar lab in Duitsland

Coronatests die worden afgenomen in de teststraten in Zelhem worden op korte termijn naar laboratoria in Duitsland gebracht. Donderdag luidde de GGD nog de noodklok dat de belofte om binnen 48 uur te testen niet meer nagekomen kan worden op meerdere testlocaties.

Lees verder

Quarantaine domper voor trainer Silvolde

Trainer Steven Verheijen was vanaf begin juni druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met hoofdklasser Silvolde, totdat het coronavirus sportpark de Munsterman bereikte. Vlak voor de start van de competitie moest de hele ploeg in quarantaine en ging het sportpark op slot.

Lees verder

Corona-uitbraak Silvolde lijkt onder controle

De grote corona-uitbraak in Silvolde lijkt volgens Oude IJsselstreek onder controle. De gemeente en de GGD Noord- en Oost-Gelderland melden donderdag dat het aantal positieve tests is opgelopen tot 21.

Lees verder

Stormloop op biologische groenten uit Wehl

De coronacrisis zorgt voor een explosie van de vraag naar groenten bij een biologische boerderij in Wehl. Erik Smeenk en Wilma Kraaij brengen hun producten in samenwerking met andere bioboeren uit de regio aan de man, maar ook bij hun eigen boerderijwinkel loopt het storm.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil uitbraak indammen

Oude IJsselstreek probeert de corona-uitbraak in de gemeente onder controle te krijgen door het complex van Sportclub Silvolde een week lang op slot te houden. Tot nu toe zijn elf coronabesmettingen geconstateerd in en rondom de voetbalclub, terwijl driehonderd anderen wachten op een test.

Lees verder

Graafschap College puzzelt in coronatijd

Na een introductieweek start het reguliere onderwijs deze week op de diverse locaties van het Graafschap College. Studenten, leraren en andere gasten worden geconfronteerd met een reeks afspraken om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, terwijl een deel van het onderwijs nog altijd vanuit huis wordt gevolgd.

Lees verder

Eerste elftal Silvolde moet in quarantaine

Het eerste elftal van Sportclub Silvolde gaat tot volgende week vrijdag in quarantaine. Deze week bleek dat een speler van het team positief is getest op het coronavirus.

Lees verder

Hessenbad viert alsnog 50-jarig jubileum

Het Hessenbad in Hoog Keppel viert zaterdag 29 augustus alsnog het 50-jarig jubileum. Door de coronaperikelen viel het jubileumjaar in het water.

Lees verder

Varsseveldse kermis voorbeeld voor kernen

Ondanks het afgelasten van de Volksfeesten ging de kermis in Varsseveld afgelopen weekend toch door. Door afwezigheid van de traditionele feesttent konden de attracties ruimer worden opgezet zodat de RIVM-maatregelen gehandhaafd werden.

Lees verder

Coronaverdenking blijkt een onwelwording

Hulpdiensten zijn dinsdagochtend uitgerukt voor een coronaverdenking in een pand in Gendringen. Een man is overgebracht naar het ziekenhuis, waar later volgens Uitzendbureau Reyhan bleek dat er van een besmetting geen sprake was.

Lees verder

Openluchttheater brengt muziek in Oost Gelre

Er klinkt weer livemuziek in Oost Gelre nu de gemeente een tijdelijke vergunning heeft verleend voor een pop-up openluchttheater in Lichtenvoorde. Twee maanden lang bundelen de mensen achter de Timp en werknemers uit de evenementenbranche hun krachten om bezoekers een afgeslankte festivalprogrammering te bieden.

Lees verder

RIVM meldt stijging in coronabesmettingen

Het aantal positieve coronatests in de acht Achterhoekse gemeenten is volgens het RIVM met tien gestegen tot een totaal van zeventien. Met zeven Covid-19 patiënten kent Doetinchem de meeste gevallen in de regio.

Lees verder

Recreatieplas Hilgelo weer dicht door drukte

Leisurelands heeft zaterdagmiddag net als vrijdag een bezoekersstop ingesteld voor 't Hilgelo bij Winterswijk. De beheerder vraagt aan mensen om niet meer naar de recreatieplas te komen.

Lees verder

GGD ziet lichte stijging coronabesmettingen

De GGD Noord- en Oost-Gelderland merkt dat het aantal besmettingen in het werkgebied toeneemt. Waar eerder 0,2% van de coronatests in de teststraten in Zelhem en Apeldoorn positief was, is dit in de vorige week gestegen tot 0,5% van de bezoekers.

Lees verder

Opluchting en onzekerheid bij sportschool

Sportscholen en sporters zijn opgelucht dat ze, met inachtneming van de nodige maatregelen, weer actief kunnen zijn. Tijdens de eerste piek van coronabesmettingen moest onder meer de deur van Peak Fit in Silvolde noodgedwongen sluiten, waardoor het zoeken was voor de eigenaar, maar ook voor de gebruikers.

Lees verder

Deventer zet streep door duel De Graafschap

De burgemeester van Deventer heeft de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap in zijn stad op zondag 6 september verboden. De gemeente vreest dat beperkingen in verband met de corona-uitbraak kunnen zorgen voor ongeregeldheden.

Lees verder

Sluiting dreigt voor horeca in Doetinchem

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem heeft een duidelijke boodschap voor horecazaken in zijn gemeente: zorg dat de coronamaatregelen worden nageleefd. Horecaondernemers werden donderdag verrast met een brief vanuit het gemeentehuis die niet voor allen positief van aard is.

Lees verder

Derde teststraat voor coronavirus in Zelhem

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) opent deze week een derde teststraat bij de locatie op het bedrijventerrein in Zelhem. De explosieve stijging in het aantal mensen dat zich wil laten testen is reden voor de uitbreiding.

Lees verder

Coronabank voor organisaties Bronckhorst

Bronckhorst opent een coronabank om maatschappelijke organisaties en verenigingen financieel te ondersteunen om zo toekomstbestendig te blijven. Daarnaast verdeelt de gemeente ruim vijftigduizend euro onder dorps- en buurthuizen, culturele instellingen en organisaties met liquiditeitsproblemen.

Lees verder

Corona zorgt voor uitstel BROODS in Ulft

De opening van broodjeszaak BROODS in Ulft is door de coronacrisis voorlopig uitgesteld. Bouwwerkzaamheden aan het voormalige zwembad De Blenk werden vertraagd door strengere restricties, maar grootste probleem voor de eigenaresse is de onzekerheid over een mogelijke tweede coronagolf.

Lees verder

Nieuwe duofiets in gebruik genomen in Loil

De duofiets van de Dorpsraad in Loil is afgelopen week in gebruik genomen. De fiets zou eigenlijk dit voorjaar al voor het eerst op pad gaan, maar vanwege de coronacrisis ging daar een streep door.

Lees verder

Doe-dagen als alternatief voor Vennebulten

Het Kinderkamp Vennebulten kan dit jaar vanwege opgelegde coronamaatregelen in de traditionele opzet geen doorgang vinden. Als alternatief zocht de organisatie de samenwerking met verschillende sportverenigingen uit Varsseveld, met als resultaat dat op 4, 5 en 6 augustus Kinder-Doe-Dagen worden georganiseerd.

Lees verder

Toch feest in Doetinchem door Silent Disco

Het nachtleven en het bijbehorende feestvieren in het centrum van Doetinchem ligt door de coronamaatregelen grotendeels stil. Feestcafé Bubbels vond in het concept 'Silent Disco' op de Bleek een manier om toch drie dagen lang los te gaan.

Lees verder

Grol krijgt vermaning na overtreden regels

Oost Gelre heeft voetbalclub Grol uit Groenlo een officiele waarschuwing gegeven, omdat tijdens een oefenwedstrijd tegen Silvolde de coronaregels niet werden nageleefd. Zo waren er donderdagavond meer dan 250 mensen op het sportpark en werd de anderhalve meter niet aangehouden door een groot aantal toeschouwers.

Lees verder

Radstake start met tankshop 2.0 langs N18

De Radstake opent begin augustus een 'tankshop 2.0' op de parkeerplaats naast de N18. De zogenaamde N18 To Go is voor het bedrijf in Heelweg een manier om personeel aan het werk te houden en geld te verdienen tijdens de coronacrisis.

Lees verder

Groen licht voor theater in Lichtenvoorde

Oost Gelre staat een tijdelijk openluchttheater toe naast de Timp drive-inn in Lichtenvoorde, achter het gebouw van tafeltennisvereniging Litac. Als gevolg van de coronacrisis worden de organisatoren van evenementen zwaar getroffen.

Lees verder

Streep door kermissen in Oude IJsselstreek

De organisatoren van de kermissen in Silvolde, Etten en Terborg hebben in overleg met burgemeester Otwin van Dijk besloten om vrijwel alle festiviteiten rond de kermissen in de dorpen af te gelasten. Volgens de organisatoren is het in een feesttent niet mogelijk om te voldoen aan de verschillende coronamaatregelen.

Lees verder

Festivalproducent bouwt camping in Aalten

Waar het bedrijf Deworrying normaal grote festivals als Defqon en Tomorrowland helpt produceren, is het personeel nu neergestreken in het buitengebied van Aalten. Aan de Boterdijk is onder de naam East Nomads een tijdelijke luxe camping opgebouwd, naar het concept glamping.

Lees verder

Canadaschool op fiets voor het goede doel

Een groep leerlingen van de Canadaschool in Doetinchem heeft in coronatijd door middel van een sponsorfietstocht ruim 1.100 euro opgehaald. Een gedeelte van het bedrag wordt gebruikt voor het opknappen van het schoolplein, maar het grootste deel wordt gedoneerd aan een specifieke doelgroep binnen stichting Kanjers voor Kanjers.

Lees verder

Schutterij in aangepaste vorm door Ulft

Schutterij Sint Hubertus uit Ulft zou afgelopen weekend eigenlijk hun traditionele jaarlijkse kermis vieren. Met twee muzikale rondgangen volgens de coronamaatregelen werd toch stilgestaan bij het feest nu veel activiteiten geen doorgang konden vinden.

Lees verder

Stadsfeest in Doetinchem gaat niet door

Het Stadsfeest in Doetinchem gaat dit jaar definitief niet door. Na overleg met de gemeente blijkt het onmogelijk te zijn om aan coronavoorschriften te voldoen.

Lees verder

Burgemeesters nemen duik tegen kanker

Omdat de derde editie van Swim to Fight Cancer dit jaar niet door kan gaan, werd er zaterdagochtend een burgemeestersduik georganiseerd bij recreatieplas Stroombroek in Braamt. De stichting Swim to Fight Cancer Achterhoek merkt dat door het coronavirus de aandacht voor de ziekte minder is geworden en is blij dat het op deze manier toch nog een gebaar kan maken naar kankerpatiënten uit de regio.

Lees verder

Fysieke lintjes zijn coronaproof uitgereikt

Burgemeester Peter de Baat sprak vrijdag voor de tweede maal de Montferlandse inwoners toe die dit jaar een lintje kregen. Aangezien het eind april vanwege corona niet mogelijk was om een bijeenkomst te houden, ontvingen de negen leden en de ridder in de Orde van Oranje Nassau vrijdag in zaal Teunissen in Kilder eindelijk hun lintje.

Lees verder

Negatief zwemadvies Braamt ingetrokken

Het negatieve zwemadvies voor Stroombroek bij Braamt is ingetrokken. Anderhalve week geleden werd het advies gegeven omdat er dode vogels gevonden werden.

Lees verder

Kerken tonen verbinding via het internet

Het traditionele buitenfestival Kerken in Engbergen kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Vandaar dat er zondag door de samenwerking van het klavertjevierverbond van kerken in Oude IJsselstreek werd teruggegrepen op een livestream om de traditionele oecumenische kerkdienst toch door te laten gaan.

Lees verder

Steun Oude IJsselstreek in nasleep corona

Oude IJsselstreek heeft 200.000 euro vrijgemaakt voor om de levensvatbare maatschappelijke organisaties in de gemeente te ondersteunen bij de nasleep van de coronacrisis. De gemeenteraad had het college hierom verzocht in de raadsvergadering van afgelopen juni.

Lees verder

Versoepeling reddingsboei voor Byvoorde

Het openluchtbad Byvoorde in Wehl stroomde woensdag ondanks de bijna tropische temperatuur vanwege de coronacrisis niet vol. Het water staat het zwembad inmiddels tot aan de lippen.

Lees verder

Achterhoekers schrijven anti-racismelied

De Achterhoekse muzikanten Dante van Hasselt en Pepijn Rözer wilden na het zien van de Amerikaanse opstanden, ook in Nederland gaan demonstreren tegen racisme. Vanwege het gevaar op een coronabesmetting besloten ze daar van af te zien en via sociale media een project op te starten om hun stem toch te laten horen.

Lees verder

Herbeleef Mañana Mañana 2019 op REGIO8

Festivalorganisator De Feestfabriek heeft besloten om Mañana Mañana, dat voor dit weekend gepland stond in Vorden, dit jaar niet door te laten gaan. Als oplossing wil de organisatie de editie van dit jaar, volgend jaar uitvoeren, op 10 tot en met 13 juni 2021. Om toch nog tijdens het zonnige zomerse weekend in Mañana-sferen te komen, zendt REGIO8 zaterdag en zondag de aftermovie uit van de editie van 2019. Kijk tussen 13.00 en 16.00 uur naar REGIO8.

Lees verder

Ulfts muziekevenement voor ouderen op tv

Het jaarlijkse muziekevenement 65-plus in Ulft kan dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Omdat de doelgroep van het evenement tevens de grootste risicogroep is, heeft de organisatie besloten om een registratie van vorige jaren uit te zenden op het televisiekanaal van REGIO8.

Lees verder

Cultuurbedrijf Doetinchem zoekt 1,5 miljoen

Vertegenwoordigers van Schouwburg Amphion, Muziekschool Oost Gelderland en de Gruitpoort hebben hun handtekening gezet onder het fusieplan tot Cultuurbedrijf Doetinchem. Per 1 september moeten de organisaties samengaan, maar zonder een eenmalige injectie van 1,5 miljoen euro gaat een streep door het voornemen.

Lees verder

Positief geluid voor muziekgroep uit Didam

Muziekvereniging De Club uit Didam heeft woensdagavond de repetities weer opgestart. Daarvoor moest de muziekvereniging wel uitwijken naar Kilder, omdat de eigen repetitieruimte niet groot genoeg was om te voldoen aan de geldende coronaregels.

Lees verder

Warboel zoekt hulp van kinderen voor clip

Warboel roept de hulp van kinderen in om een videoclip te maken bij hun nieuwe nummer De Achterhoek Danst. Waar de artiesten normaal tientallen dansers om zich heen zien springen, is dat door de uitbraak van het coronavirus nu niet mogelijk.

Lees verder

Høkersweekend afgelast vanwege corona

Het fanclubweekend van Normaal, het zogenaamde Høkersweekend, dat gepland stond voor het eerste weekend van september gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De jaarlijkse reünie van de anhangers zou dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd worden.

Lees verder

Basisscholen voeren musical op in Amphion

Schouwburg Amphion stelt laatstejaarsleerlingen van basisscholen uit de regio via een prijsvraag in de gelegenheid om in de grote zaal te spelen. Omdat de eindmusical niet voor publiek kan worden gespeeld, wordt de voorstelling van de gelukkige winnaars opgenomen op film.

Lees verder

Grensoverschrijdende DinXperience in 2021

Het bestuur van DinXperience heeft besloten om de grensoverschrijdende festiviteiten naar volgend jaar mei door te schuiven. Duitsers en Nederlanders vieren 75 jaar vrijheid binnen het evenement samen in Dinxperlo en Suderwick.

Lees verder

Lichtshow alternatief voor Dorpsfeest Wehl

Omdat het dorpsfeest in Wehl door de coronacrisis dit jaar niet door kan gaan, heeft de organisatie als alternatief zaterdagavond een heuse lichtshow met muziek op touw gezet. Met medewerking van de dansgroep Sky Motion moet de show de Wehlenaren wat verlichting bieden in de coronatijd.

Lees verder

Schutterijen zien jubileum in duigen vallen

Het jaar 2020 moest het groots gevierde jubileumjaar worden voor de Ulftse Schutterijen Sint Joris, St. Hubertus en De Eendracht. Met verschillende grote activiteiten als een Federatieve Schuttersdag en een grote taptoe zou er stil gestaan worden bij het gezamenlijke 275-jarige jubileum, tot het coronavirus het bier in het glas deed doodslaan.

Lees verder

Minister neemt Montferland onder vuur

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport noemt de manier hoe Montferland omgaat met de huishoudelijke hulp in strijd met de wetgeving. Dat blijkt uit de antwoorden van de minister naar aanleiding van gestelde Kamervragen.

Lees verder

Vion heropent productielocatie in Groenlo

Vion Food Group heropent donderdag de productielocatie in Groenlo na goedkeuring van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De locatie werd eerder gesloten na een uitbraak van het coronavirus onder het personeel.

Lees verder

Mondkapjes van en voor lokale verenigingen

Kunstenaar Patrick Beverloo uit 's-Heerenberg probeert in samenwerking met lokale verenigingen door de verkoop van speciaal ontworpen mondkapjes de leefbaarheid in de stad te ondersteunen. Door een deel van de opbrengsten te schenken komt er zowel bij de kunstenaar als bij de verenigingen geld in het laatje.

Lees verder

Hobby-dj geeft 130 optredens in coronatijd

Hobby-dj William Kraaijenbrink uit Dinxperlo grijpt de coronacrisis aan om mensen die grotendeels vast zitten in hun woning te verrassen met optredens. Zondag had hij alweer zijn 130ste optreden in de regio, ditmaal bij seniorencomplex Molenhof in zijn woonplaats.

Lees verder

Maria-Laetitia start kerkdiensten weer op

De parochie Maria-Laetitia start de kerkdiensten op locatie voorzichtig weer op. Onder strikte voorwaarden kunnen in eerste instantie dertig kerkgangers aanwezig zijn, per 1 juli wordt dit aantal verhoogd naar honderd.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt vrijdag dat er ten opzichte van de update van donderdag twee nieuwe inwoners uit de regio zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Er zijn geen nieuwe overlijdensgevallen in verband met het virus gemeld in de Achterhoek.

Lees verder

Graafschap College bezorgt diploma's thuis

Docenten van het Graafschap College gingen donderdagmiddag verspreid door de hele Achterhoek langs bij geslaagden om hun diploma uit te reiken. Normaal worden de getuigschriften uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op school, maar vanwege de coronacrisis is gekozen voor een ludieke 'drive-by-uitreiking'.

Lees verder

GGD klaar voor uitvoeren van meer tests

De GGD Noord- en Oost Gelderland start maandag met het testen van iedereen met milde klachten op een besmetting met het coronavirus. Via een landelijk telefoonnummer kan een afspraak worden gemaakt, waarna de test wordt uitgevoerd in Zelhem of Vaassen.

Lees verder

Leisurelands doet een beroep op bezoekers

In aanloop naar een zonovergoten Pinksterweekend doet beheerder Leisurelands van recreatieplassen in de regio een beroep op bezoekers. Om niet over te hoeven gaan tot een sluiting, zoals eerder bij 't Hilgelo in Winterswijk, moeten mensen zich houden aan de coronavoorschriften.

Lees verder

Streep door optredens in Openluchttheater

Het Buitengewoon Podium in het Openluchttheater Eibergen gaat alsnog niet door. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) geeft tot juli geen toestemming voor het ontvangen van meer dan dertig bezoekers.

Lees verder

Vion Retail in Groenlo open na controles

De locatie van Vion Retail in Groenlo is donderdagochtend vrijgegeven door de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Personeel van het bedrijf werd woensdag aan een controle onderworpen naar aanleiding van een corona-uitbraak.

Lees verder

Inwoner Montferland bezweken aan corona

Het RIVM meldt donderdag dat er ten opzichte van de update van woensdag één nieuwe inwoner van Montferland is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in de Achterhoek.

Lees verder

Week zonder ziekenhuisopnames door corona

Het RIVM meldt wederom dat er in de Achterhoek geen nieuwe ziekenhuisopnames zijn voor een coronabesmetting. Het is exact een week geleden dat het instituut voor het laatst meldde dat een nieuwe coronapatiënt uit de regio in het ziekenhuis is opgenomen.

Lees verder

VNOG heeft corona-uitbraak Vion ingedamd

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft de corona-uitbraak bij slachterij Vion in Groenlo verder ingedamd. Alle medewerkers zijn opgespoord en getest, waar geen nieuwe coronagevallen in Nederland uit zijn voortgekomen.

Lees verder

Consistentie in coronacijfers Achterhoek

Het RIVM meldt dinsdag voor de zesde dag op rij geen nieuwe bevestigde coronagevallen in het ziekenhuis in de Achterhoek. Ook zijn er volgens de organisatie geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Lees verder

Publiek welkom in het Openluchttheater

Het Openluchttheater Eibergen organiseert vanaf maandag 1 juni weer concerten met publiek. Vanaf Tweede Pinksterdag zijn er elke zondag maximaal honderd bezoekers per optreden welkom, na goedkeuring van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Lees verder

Week zonder gemelde coronadoden in regio

Het RIVM meldt maandag voor de vijfde dag op rij geen nieuwe bevestigde coronagevallen in de Achterhoek. Ook zijn er volgens de organisatie geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Lees verder

Vijfde van personeel Vion positief op corona

Bij de slachterij van Vion in Groenlo is ruim twintig procent van het personeel positief getest op het coronavirus, meldt de GGD zondag. Het grootste deel van de besmettingen is vastgesteld bij medewerkers die in Duitsland wonen.

Lees verder

Coronacijfers in regio stijgen wederom niet

Het RIVM meldt zaterdag voor de derde dag op rij dat er geen nieuwe bevestigde coronagevallen in de Achterhoek zijn gemeld. Ook zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Lees verder

Weer geen stijging in coronacijfers in regio

Het RIVM meldt vrijdag geen nieuwe bevestigde coronagevallen in de Achterhoek. Ook zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Lees verder

Geen verandering in coronacijfers in regio

Het RIVM meldt donderdag dat er ten opzichte van woensdag geen nieuwe Achterhoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van het coronavirus. Er zijn ook geen nieuwe inwoners van de regio overleden aan het virus.

Lees verder

Slingeland start reguliere zorg langzaam op

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem kan de reguliere zorg deels hervatten nu het aantal opgenomen coronapatiënten is gedaald. Door omstandigheden valt de achterstand bij onder meer operaties en polikliniekafspraken niet op korte termijn weg te werken.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt woensdag dat er ten opzichte van dinsdag twee nieuwe Achterhoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van het coronavirus. Er zijn geen nieuwe inwoners van de regio overleden aan het virus.

Lees verder

Horeca hoopt op duidelijkheid over terras

Horecaondernemers zitten in onzekerheid over de opening van de terrassen vanaf 1 juni. Omdat spelregels en de juiste wijze van omgaan met drukte nog tot kopzorgen leiden, hopen ze meer duidelijkheid te krijgen door de toespraak van de premier van dinsdagavond.

Lees verder

Geen verandering in coronacijfers in regio

Het RIVM meldt dinsdag dat er ten opzichte van de update van maandag geen verandering in de coronacijfers is. Er zijn dus geen nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en geen inwoners overleden aan een besmetting.

Lees verder

TVOH-deelnemer Ubbink werkt aan album

Meike Ubbink uit Aalten en Jeanne Pattinasarany uit Ede grijpen de coronacrisis aan om samen te werken aan een nieuw mini-album. Ondanks dat de 19-jarige Achterhoekse deelnemer van The Voice of Holland (TVOH) 2020 door het coronavirus minder optredens heeft, klaagt ze niet.

Lees verder

Zwembaden in regio openen de deuren

Zwembaden in de regio openen stapsgewijs en onder voorwaarden hun deuren voor bezoekers na de versoepeling van de coronamaatregelen. Zwembad Rozengaarde in Doetinchem wacht tot juli met opengaan, terwijl andere baden in de regio open zijn, of concrete plannen hebben om bezoekers te ontvangen.

Lees verder

Virupa ondanks brand en corona in bloei

Virupa is een uitzondering op de economische malaise die de coronapandemie bij bedrijven veroorzaakt. Het bedrijf uit Aalten werd in januari nog getroffen door een verwoestende brand, maar produceert sinds de uitbraak van het coronavirus duizenden speciale hygiëneschermen in opdracht van grote winkelketens en voor lokale ondernemers.

Lees verder

Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt maandag dat er vijf nieuwe patiënten uit de Achterhoek met corona zijn opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast is er ten opzichte van de update van zondag ook één nieuwe inwoner van de regio overleden aan het virus.

Lees verder

Geen verandering in coronacijfers in regio

Het RIVM meldt zondagmiddag dat er geen nieuwe patiënten met corona zijn opgenomen of overleden aan de gevolgen van het virus in de afgelopen 24 uur. Het totaal blijft daarmee staan op 122 ziekenhuisopnames en 61 overledenen.

Lees verder

Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt zaterdag dat er vier nieuwe coronapatiënten uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis. Voor de tweede dag op rij zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld door de organisatie.

Lees verder

Weer twee treinen per uur in de Achterhoek

Arriva start de reguliere dienstregeling voor de trein vanaf maandag 25 mei op. Een week later volgen de bussen in de regio, hoewel de vervoerder benadrukt dat er door de coronapandemie terughoudendheid nodig is bij reizigers.

Lees verder

Balkongym brengt Doetinchem in beweging

Op drie locaties in de stad is Sportservice Doetinchem tijdens de coronacrisis gestart met balkongym op muziek. Door vanaf de straat oefeningen uit te beelden, komen bewoners die door de coronacrisis hun vaste beweegmomenten moeten missen toch in actie.

Lees verder

Doetinchemmer opgenomen met corona

Het RIVM meldt donderdag dat er ten opzichte van woensdag een nieuwe coronapatiënt uit Doetinchem is opgenomen in het ziekenhuis. Er is ook één nieuw sterfgeval in de Achterhoek.

Lees verder

Bezoek kan weer bij verpleeghuis in Terborg

Rotaryclub Bergh heeft woensdagmiddag een bezoekunit bij zorgcentrum Antonia in Terborg laten plaatsen, zodat bewoners van het verzorgingstehuis ondanks de coronamaatregelen toch hun familie van dichtbij kunnen zien en spreken. De container werd met open armen ontvangen.

Lees verder

Achterhoekse Escaperooms open voor gezinnen

Enkele escaperooms in de Achterhoek mogen met de nodige aanpassingen weer open voor leden van één huishouden. Ondanks dat het vanwege die voorwaarde nog niet storm loopt, zijn eigenaren blij dat het slot van de deur mag.

Lees verder

Grenscontroles vanaf medio juni afgeschaft

De Duitse regering wil de grenscontroles die buitenlanders moeten weren vanaf 15 juni weer helemaal afschaffen. Dat melden Duitse media woensdag.

Lees verder

Inwoner Oost Gelre opgenomen met corona

Het RIVM meldt woensdag dat er ten opzichte van dinsdag een nieuwe coronapatiënt uit Oost Gelre is opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen in de Achterhoek.

Lees verder

Coronaspelregels voor bezoeken Slingeland

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem start na de eerste piek in coronabesmettingen de reguliere zorg geleidelijk op, maar treft daarvoor wel een aantal maatregelen. Zo moet voor een bezoek aan het ziekenhuis eerst een digitale coronacheck worden gedaan.

Lees verder

Noodlijdend DRU en Amphion vragen hulp

Culturele instellingen in de Achterhoek en daarbuiten vrezen voor hun voortbestaan door de geldende coronamaatregelen. In een brandbrief vragen onder meer Schouwburg Amphion en het DRU Industriepark de provincie om financiële steun, want de versoepeling voor de zomermaanden zorgt er niet voor dat de donkere wolken boven de instellingen verdwijnen.

Lees verder

Hockeyclub DHC zet poort open voor jeugd

Kinderen tot achttien jaar mogen tot de start van het nieuwe seizoen gratis meetrainen bij de Doetinchemse Hockey Club (DHC). Sinds twee weken mag jeugd weer op het veld trainen na de versoepeling van de coronamaatregelen.

Lees verder

Rijschool in Nieuw-Dijk mag weer op pad

Rijschoolhouder Harold Straatsma uit Nieuw-Dijk kan na acht weken zijn rijlessen hervatten. Met de nodige voorzorgsmaatregelen mag hij met zijn lesauto weer de weg op na de versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet.

Lees verder

Geen nieuwe opnames door coronavirus

Het RIVM meldt dinsdag dat er geen nieuwe coronapatiënten uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis. Ook zijn er geen inwoners van de regio overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Lees verder

‘Groen is gaon’ geeft coronaspelregels aan

Om duidelijkheid te geven over de spelregels na de versoepeling van de coronamaatregelen is in de Achterhoek een speciale Handreiking gemaakt. Door het initiatief ‘Groen is gaon’ moeten groene posters en stickers in het straatbeeld en bij het bedrijfsleven verschijnen.

Lees verder

Kruisberg wil bruisen ondanks coronatijd

De Moederdag Drive-through van de Kruisberg Bruist in Doetinchem, waar cadeautjes voor moeders konden worden gekocht en opgehaald, liep zondag mede door tegenvallende weersomstandigheden niet storm. Door de coronacrisis moet het ondernemerscollectief zoeken naar manieren om toch bij de klant te komen.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt maandag dat er twee nieuwe inwoners van de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er voor het eerst sinds woensdag sprake van een inwoner van de Achterhoek die is overleden door het virus.

Lees verder

Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt zaterdag dat er vijf inwoners uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Sinds woensdag zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen in de Achterhoek meer gemeld bij de organisatie.

Lees verder

Bezoekers welkom in verpleeghuis Vorden

Verpleeghuis De Lindenhof van Sensire in Vorden is een van de 25 verpleeghuizen in Nederland die gecontroleerd open wordt gesteld. Het toestaan van bezoek, dat vanaf maandag weer gebeurt, komt voort uit een versoepeling van de coronamaatregelen.

Lees verder

RIVM meldt geen nieuwe opnames of doden

Het RIVM meldt vrijdag dat er geen nieuwe Achterhoekse coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Ook is er geen inwoner van de acht gemeenten overleden in vergelijking met donderdag.

Lees verder

Trainen is bevrijding voor De Graafschap

De spelers van De Graafschap hebben na een lange periode van het volgen van individuele programma's deze week in kleine groepjes het trainingsveld weer mogen betreden. In de hectiek van de coronacrisis en het lopende kort geding tegen de KNVB, was het voor de selectie een gevoel van bevrijding.

Lees verder

Coronapatiënt uit Montferland opgenomen

Het RIVM meldt donderdag dat er één nieuwe inwoner van de Achterhoek is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er ten opzichte van woensdag geen nieuw overlijdensgeval uit de regio door het coronavirus.

Lees verder

Stadsfeest Doetinchem door in aangepaste vorm

De organisatie van het stadsfeest in Doetinchem is van plan om deze in aangepaste vorm door te laten gaan. Het feest zal van 3 tot en met 6 september alleen doorgaan op het Simonsplein als centrale locatie en zullen daarnaast tot in de huiskamers gestreamd worden via verschillende sociale media.

Lees verder

Zwarte Cross moet wachten op coronavaccin

De Zwarte Cross kan volgend jaar enkel doorgaan als er tegen die tijd een vaccin voor het coronavirus is gevonden. Dat laat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport donderdag weten in een Kamerbrief.

Lees verder

Jonge tennissers weer los in Doetinchem

De rackets en de tennisballen komen weer uit de kast bij Tennisclub Zuid in Doetinchem nadat het kabinet aankondigde dat jeugd de sportvelden weer op mag. Met een speciaal pakket aan maatregelen vanuit de nationale tennisbond KNLTB kon de club zich de afgelopen weken voorbereiden op de opening van de accommodatie.

Lees verder

Sportieve verrassing voor ouderen in Ulft

Oudere bewoners van zorgcentrum Meulenbeek in Ulft kregen woensdag een sportieve verrassing. Medewerkers van sportcentrum Physique kwamen in samenwerking met Azora op bezoek om samen met de ouderen een speciale workout te doen.

Lees verder

Coronapatiënt uit Doetinchem opgenomen

Het RIVM meldt woensdag dat er één nieuwe inwoner van de Achterhoek is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er ten opzichte van dinsdag geen nieuw overlijdensgeval uit de regio door het coronavirus.

Lees verder

Boeren brengen samen vrijheidsboodschap

Honderden agrariërs hebben donderdagavond op een boerenerf in Mariënvelde met geparkeerde trekkers een vrijheidsboodschap gebracht. Hoewel de gemeente niet enthousiast was, hopen de boeren met de symbolische fakkel mensen bewust te maken dat Nederland 75 jaar vrij is.

Lees verder

De Graafschap voelt steun voor promotie

De strijd van De Graafschap tegen het KNVB-besluit om geen promotie toe te staan wint aan steun in de voetbalwereld. Jurist Dolf Segaar hoopt vrijdag de rechter tijdens het kort geding aan de zijde van de Doetinchemmers te vinden, maar kijkt daarnaast vooruit naar een buitengewone ledenvergadering van de voetbalbond.

Lees verder

Doetinchem staat stil bij Dodenherdenking

Bij verschillende monumenten in de gemeente Doetinchem zijn maandagochtend bloemstukken en kransen gelegd. Op die manier wordt lokaal stilgestaan bij oorlogsslachtoffers, nu er geen grote bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van Dodenherdenking.

Lees verder

Scouting draagt steentjes bij aan herdenking

Scoutinggroepen in Doetinchem hebben inwoners opgeroepen om een herdenkingssteentje te maken met een boodschap of hun naam er op. Deze zijn verzameld en maandag neergelegd bij het oorlogsmonument in het Mark Tennantplantsoen.

Lees verder

Zes nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt maandag dat er zes nieuwe inwoners uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er ten opzichte van zondag ook één nieuwe coronapatiënt overleden.

Lees verder

Vijf jongeren in Zeddam krijgen 'coronaboete'

Vijf jongeren hebben zaterdagnacht in Zeddam een 'coronaboete' gekregen omdat ze geen anderhalve meter afstand tot elkaar hielden. Ook zijn twee personen uit de groep aangehouden omdat ze agenten beledigden.

Lees verder

Politie maakt einde aan feest Winterswijk

De politie heeft zondagmorgen een verjaardagsfeest in Winterswijk beëindigd, daarbij werden ook harddrugs gevonden. Het feest vond plaats in een woning aan de Kleine Parallelweg.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt zondag dat er twee inwoners uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie zijn er ten opzichte van zaterdag geen nieuwe mensen uit de regio overleden.

Lees verder

Vier nieuwe coronadoden in de Achterhoek

Het RIVM meldt zaterdag dat er vier inwoners uit de Achterhoek zijn overleden zijn aan de gevolgen van het coronavirus. Ook zijn er vijf personen uit de regio opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Lees verder

Kinderen sporten weer in Doetinchem

Kinderen uit Doetinchem die niet lid zijn van een sportvereniging konden vrijdagochtend hun energie kwijt tijdens een sportinstuif van Sportservice Doetinchem bij atletiekvereniging Argo. De versoepeling van de maatregelen die het toelaat dat jeugd tot en met achttien jaar weer mag sporten, werd door zowel de organisatie, als door de kinderen met blijdschap ontvangen.

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt vrijdag dat drie nieuwe Achterhoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Ten opzichte van donderdag zijn er volgens de organisatie geen personen uit de regio overleden.

Lees verder

Gelderland heeft noodfonds voor gemeenten

De acht Achterhoekse gemeenten kunnen rekenen op bijna 850.000 euro steun uit het noodfonds van de provincie Gelderland. Het bedrag is bedoeld om acute knelpunten in de eigen organisatie en samenleving aan te pakken.

Lees verder

Teststraat in Zelhem open voor docenten

In de teststraat van de GGD Noord- en Oost Gelderland in Zelhem zijn sinds begin april 650 zorgmedewerkers getest op het coronavirus, waarvan ongeveer een kwart positief werd getest. Vanaf volgende week kunnen ook personen uit andere doelgroepen zich melden bij de brandweerkazerne.

Lees verder

Dahliaknollen de grond in ondanks afgelasting

Hoewel de bloemencorso's in de regio zijn afgelast door de coronacrisis, staan verschillende dahliavelden in de Achterhoek na de zomer wel in bloei. Organisatoren van corso's bekijken of ze een aangepast bloemencorso kunnen organiseren.

Lees verder

De Graafschap start maandag met trainen

De spelers van De Graafschap starten maandag weer met trainen. Door de coronacrisis moest de selectie de afgelopen periode individueel werken aan hun fitheid.

Lees verder

Twee nieuwe coronadoden in Achterhoek

Twee nieuwe Achterhoekers zijn volgens het RIVM overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. In vergelijking met woensdag is één coronpatiënt opgenomen in het ziekenhuis, een inwoner van Oost Gelre.

Lees verder

Landwinkels boeren goed in coronacrisis

Landwinkels in de regio hebben het drukker dan normaal tijdens de coronacrisis. Boerderijwinkel Luemes uit Ulft en Landwinkel Smits uit De Heurne merken dat consumenten heel bewust kiezen voor hun winkels.

Lees verder

Kinderen laten ouderen lachen met snoepjes

De Stichting Laat Kinderen Lachen probeert tijdens de coronacrisis niet alleen bij jongeren een lach op het gezicht te toveren, maar ook bij andere inwoners van Oude IJsselstreek. Dit doet de stichting door kinderen een tas vol lekkernijen te laten bezorgen bij onder meer ouderen binnen de gemeente.

Lees verder

Twee nieuwe coronadoden in de Achterhoek

Het RIVM meldt woensdag dat er ten opzichte van de vorige update twee inwoners uit de Achterhoek zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Zowel in Oude IJsselstreek als in Bronckhorst steeg het aantal met één persoon.

Lees verder

Biotopwildpark Anholter Schweiz weer open

Het Biotopwildpark Anholter Schweiz heropent de poorten vrijdag, nadat het dierenpark eerder moest sluiten vanwege de coronacrisis. Daarvoor kreeg het wildpark vlak over de grens bij Gendringen dinsdagavond toestemming van de burgemeester van Anholt.

Lees verder

Ouders bezoeken kinderen in 'Tante Rikie'-SRV

Zorginstelling De Lichtenvoorde heeft een voormalige SRV-wagen in gebruik genomen als ontmoetingsplek voor cliënten en hun families. Door de coronamaatregelen is bezoek in de zorginstelling verboden.

Lees verder

Één nieuwe coronadode in de Achterhoek

Het RIVM meldt dinsdag dat er één nieuwe inwoner van Doetinchem is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het aantal inwoners van de Achterhoek dat opgenomen is in het ziekenhuis bleef gelijk ten opzichte van maandag.

Lees verder

Jolink treedt thuis op met Jolij en Terhorst

Bennie Jolink geeft woensdagmiddag op Facebook een akoestisch concert samen met Normaal-bandleden Ferdi Jolij en Willem Terhorst. De 73-jarige muzikant uit Hummelo geeft verder aan zich zorgen te maken over de coronacrisis.

Lees verder

Oranjesoezen voor ouderen in Silvolde

Met een volgepakte bakfiets gingen zeven vrijwilligers van Stichting de Zonnebloem langs de ouderen in Silvolde om ze een hart onder de riem te steken. In totaal werden er 122 dozen met oranjesoezen rondgebracht, om zo de cliënten een minder-eenzame Koningsdag te bezorgen.

Lees verder

Twee Aaltenaren overleden aan coronavirus

Het RIVM meldt maandag dat er twee nieuwe inwoners uit Aalten zijn overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Ook is er een coronapatiënt uit de gemeente opgenomen in het ziekenhuis.

Lees verder

Extra onderzoek naar welzijn Achterhoekers

De GGD onderzoekt het welzijn van de Achterhoekers in deze coronatijd met iedere vier weken een speciale vragenlijst. Op deze manier monitort de organisatie de gezondheid en het welzijn meer dan normaal.

Lees verder

Eén nieuw sterfgeval door corona in regio

Het RIVM meldt zondagmiddag dat er één nieuw sterfgeval bij is gekomen als gevolg van het coronavirus. Het gaat om een inwoner van Berkelland.

Lees verder

Preventief mondkapjes bij Marga Klompé

Zorgmedewerkers van Marga Klompé dragen sinds vrijdag preventief mondkapjes. De zorgorganisatie heeft hier samen met een aantal andere zorginstellingen toe besloten om de kans op besmetting nog kleiner te maken.

Lees verder

Housheer met Nederland naar EK Handbal

Dione Housheer uit Ulft is met de Nederlandse handbaldames geplaatst voor het Europees Kampioenschap (EK) van 2020 in Noorwegen. Door de uitbraak van het coronavirus worden er geen kwalificatiewedstrijden meer gespeeld, en dat betekent dat de Euro Handball Federatie (EHF) de teams toewijst aan de hand van eerder behaalde resultaten.

Lees verder

Burgemeesters willen duidelijkheid van Santiz

De burgemeesters van Doetinchem en Winterswijk willen snel duidelijkheid over de toekomst van het SKB en het Slingeland Ziekenhuis. Beide bestuurders schreven een open brief aan Santiz, de overkoepelende ziekenhuisorganisatie, naar aanleiding van het opstappen van Rolf de Folter.

Lees verder

Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt zaterdag dat er vier inwoners uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Een inwoner uit Oude IJsselstreek overleed aan het virus.

Lees verder

'Coronahoester' opgepakt in Winterswijk

De politie heeft vrijdagavond in Winterswijk-Woold een man aangehouden nadat hij mensen in het gezicht hoestte en bedreigde met het coronavirus. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Lees verder

Achterhoeks duo gaat viral met dialectcover

Het Achterhoekse duo Udo Klompenhouwer en Denise Kerkhof gaat viral met hun dialectversie van het wereldbekende 'I Got You, Babe' van UB40. Het duo zong vrijdagmorgen 'Ik Heb Ow, Schat' voor het eerst live in de Ochtendshow van Optimaal FM.

Lees verder

Huntenpop zet alles op alles voor 2021

Huntenpop zet alles op alles om de vanwege het coronavirus afgelaste editie van dit jaar in 2021 plaats te laten vinden. In hoeverre die ambitie werkelijkheid wordt, is op dit moment voor de organisatie lastig te zeggen door de grote onzekerheid bij enkele betrokken partijen, maar duidelijk is dat er deze zomer geen festival plaatsvindt in Ulft.

Lees verder

Drie nieuwe sterfgevallen door coronavirus

Drie nieuwe inwoners van de Achterhoek zijn volgens het RIVM overleden aan het coronavirus ten opzichte van de laatste update van woensdag. Één nieuwe Achterhoeker is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Lees verder

Noodopvang voor kinderen in Montferland

Humankind heeft in samenwerking met de gemeente Montferland en Kindercentra Puck en Co een locatie in 's-Heerenberg ingericht voor noodkinderopvang. Eerder startte de organisatie ook al een 24-uurs noodopvang voor kinderen in Oude IJsselstreek.

Lees verder

Geen nieuwe coronadoden in de Achterhoek

Drie nieuwe inwoners van de Achterhoek zijn volgens het RIVM opgenomen in het ziekenhuis in verband met een coronabesmetting. In vergelijking met woensdag zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld in verband met het virus.

Lees verder

Vakbond wil investeringen in infrastructuur

De Vakbondsraad Rijn-IJssel roept de Provincie Gelderland op om de coronacrisis aan te grijpen om te investeren in de infrastructuur van onder meer de Achterhoek. De internationale vakbond is bezorgd over de werkgelegenheid in het grensgebied en roept in een brief op om het vermogen in te zetten als steunfonds.

Lees verder

Pastoor steunt coronapatiënt in ziekenhuis

Het toedienen van de laatste sacramenten, de zogenoemde ziekenzalving, brengt pastoors bij ernstig getroffen coronapatiënten. Ondanks de vele maatregelen en kans op besmetting, ziet pastoor Hans Pauw van de Parochie Maria-Laetitia uit Doetinchem het als zijn roeping om gelovigen te steunen in de mogelijk laatste fase van hun leven, ook in het ziekenhuis.

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt dinsdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Er zijn twee nieuwe personen uit de regio aan het virus overleden.

Lees verder

Wooldse Veen in Winterswijk is afgesloten

Natuurgebied Wooldse Veen bij Winterswijk is afgesloten voor het publiek. Omdat er teveel bezoekers naar de locatie kwamen, konden de coronamaatregelen niet worden nageleefd.

Lees verder

Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt maandag dat er vier nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Er zijn twee nieuwe personen uit de regio aan het virus overleden.

Lees verder

Zorgen bij mantelzorgers in de Achterhoek

Mantelzorgers maken zich grote zorgen over de zorgverlening voor dierbaren. Nu locaties voor dagbesteding dicht zitten en thuishulpen hun inzet terugschroeven, komt er veel verantwoordelijkheid op hun schouders terecht.

Lees verder

Winterswijk kleurt oranje door vlaggetjes

Vereeniging Volksfeest Winterswijk en de Volksfeest Verenigingen uit de buurtschappen bezorgen bij alle huishoudens in Winterswijk een oranje vlaggenlijn, om op die manier de hele gemeente toch oranje te laten kleuren op Koningsdag. Vanwege de coronacrisis zijn alle evenementen rondom de feestdag afgelast.

Lees verder

RIVM meldt drie nieuwe coronadoden in regio

Het RIVM meldt zaterdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek zijn overleden aan het coronavirus. Het gaat om inwoners uit Doetinchem en Oude IJsselstreek.

Lees verder

RIVM meldt dertig coronadoden in de regio

Het RIVM meldt vrijdag dat er tot nog toe dertig mensen uit de Achterhoek zijn overleden aan het coronavirus. Daarnaast meldt het instituut dat er drie nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Lees verder

3D-printers wachten op nieuwe 'go'

Achterhoekse jongeren die meedoen aan het 3D-printproject staan in de startblokken om wederom beugels te printen die kunnen worden gebruikt in spatschermen voor de zorgsector. Nadat eerder al tientallen onderdelen naar Zeeland waren gestuurd, wordt er in de regio nu bekeken in hoeverre er vraag naar is en of de productie moet worden overgenomen door een professioneel bedrijf.

Lees verder

Cadeautjes voor cliënten van 's Heeren Loo

Cliënten van zorginstelling 's Heeren Loo krijgen van hun begeleiders een extra hart onder de riem tijdens de coronacrisis. Tasjes met uiteenlopende cadeautjes worden de komende tijd afgeleverd bij de personen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt donderdag dat er drie nieuwe coronapatiënten uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om twee inwoners van Oude IJsselstreek en iemand uit Oost Gelre.

Lees verder

Grootste paasvuur van regio wordt biomassa

Het hout dat onderdeel uitmaakte van het grote paasvuur van het VuurFestival in Meddo wordt biomassa. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om het evenement door te laten gaan en door de droogte kon het ook niet zonder publiek worden ontstoken.

Lees verder

Drive-through door koeienstal in Hummelo

IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo lijdt net als andere horeca onder de coronacrisis. Om toch wat geld in het laatje te krijgen heeft de ijsverkoper een heuse 'Drive-Móóóh' geopend, waarbij bezoekers in de koeienstal onder het geloei van tientallen koeien een ijsje kunnen bestellen vanuit de auto.

Lees verder

Openluchttheater brengt miniconcerten

Het openluchttheater in Eibergen organiseert tijdens de coronacrisis miniconcerten op en rond het leegstaande podium. Hoewel optredens de komende tijd geen doorgang vinden, wil de organisatie met 'Buitengewoon Podium' donateurs toch tegemoet komen.

Lees verder

Geen nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt woensdag dat er geen nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het is voor het eerst sinds dat het RIVM de cijfers publiceert dat het aantal opnames niet stijgt in de Achterhoek.

Lees verder

De Timp komt naar Ulft met de TimpDrive

Snackverkoper De Timp is vanaf vrijdag te bezoeken in Ulft. De eigenaren openen na locaties in Zieuwent en Lichtenvoorde ook een tijdelijke TimpDrive op het terrein van Huntenpop bij de Oude IJssel.

Lees verder

Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt dinsdag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Berkelland.

Lees verder

Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt maandag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners uit Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre en Oude IJsselstreek.

Lees verder

Drie nieuwe patiënten met corona opgenomen

Drie nieuwe patiënten in de Achterhoek zijn opgenomen met een coronabesmetting. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM zondagmiddag bekend maakte.

Lees verder

Ruim twee ton onderschept bij grens A12

Bij een grenscontrole op de A12 bij Babberich zijn zaterdag twee mannen aangehouden. Het duo probeerde bijna 230.00 euro over de grens te smokkelen.

Lees verder

Marechaussee ziet minder drukte bij grens

De Achterhoek geeft ook op zaterdag goed gehoor aan de oproep om niet de grens met Nederland en Duitsland over te steken. Het hele paasweekend voert de Koninklijke Marechaussee steekproefsgewijs grenscontroles uit, waarmee onnodige passages moeten worden ontmoedigd.

Lees verder

Twee nieuwe patiënten met corona in regio

Het RIVM meldt zaterdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om twee inwoners van Montferland.

Lees verder

Bronkhorst brengt lucht in bij OperationAir

Bronkhorst High-Tech staat tijdens de coronacrisis in het teken van de productie van onderdelen voor beademingsapparatuur als onderdeel van OperationAir. Volgens het bedrijf uit Ruurlo snijdt het mes daardoor aan twee kanten, want naast werkgelegenheid voor de regio, dragen ze ook bij aan de strijd tegen het coronavirus.

Lees verder

Marechaussee ziet gehoorzame Achterhoek

De Koninklijke Marechaussee voert gedurende het hele paasweekend controles uit op grensovergangen tussen Nederland en Duitsland. Alleen essentieel verkeer zou de grens moeten passeren door het ontmoedigingsbeleid, volgens de organisatie luistert de Achterhoek goed naar die oproep.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt vrijdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Oude IJsselstreek en Oost Gelre.

Lees verder

Waterschap wil geen drukte rond het water

Het Waterschap Rijn en IJssel waarschuwt in aanloop naar het paasweekeinde voor drukte op en rond de wateren. De organisatie roept op zo veel mogelijk thuis te blijven en heeft borden geplaatst.

Lees verder

Zorghotel in Gaanderen voor coronazieken

Het zorghotel van Azora, Careaz, Gouden Leeuw Groep, Marga Klompé, Markenheem en Sensire is donderdag in Gaanderen geopend met een potentiele capaciteit voor 64 mensen. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en is bedoeld voor coronapatiënten die zorg nodig hebben en niet thuis verzorgd kunnen worden.

Lees verder

Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt donderdag dat er vier nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst.

Lees verder

Oude IJsselstreek komt met 'coronabudget'

Oude IJsselstreek stelt een 'coronabudget' van 100.000 euro in voor ondersteuning in het sociaal domein. Daarmee wil de gemeente te hulp schieten bij schrijnende situaties waarbij een besluit niet kan worden uitgesteld.

Lees verder

Duitsers niet welkom op markt Dinxperlo

Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten roept inwoners van Duitsland met klem op om niet naar de weekmarkt in Dinxperlo te komen. Hij sluit daarmee aan bij de visie van Duitse overheden.

Lees verder

Coronabesmetting op Graafschap College

Een student van het Graafschap College is besmet geraakt met het coronavirus. Dat laat de Achterhoekse onderwijsinstelling woensdag weten in een bericht op de website.

Lees verder

Streep door jubileum Farm & Country Fair

De organisatie van de Farm & Country Fair in Aalten heeft wegens de coronacrisis een streep gezet door de jubileumeditie. Het bekende plattelandsevenement zou in juni voor de 25e keer plaatsvinden.

Lees verder

Winterswijks pakket voor opgesloten Reiss

Een groep Winterswijkse sporters heeft een verrassingspakket gestuurd naar Johanna Reiss, een voormalig inwoonster van het dorp die in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. De 88-jarige vrouw zit door de coronacrisis 'opnieuw opgesloten' in haar appartement in het zwaar getroffen New York.

Lees verder

Ostendorp gunt KNVB tijd voor beslissing

De onzekerheid voor De Graafschap over het al dan niet uitspelen van de Keuken Kampioen Divisie duurt voort. De KNVB maakte dinsdag bekend in te zetten op het uitspelen van de betaald voetbalcompetities, maar pas als het volgens RIVM veilig is.

Lees verder

Tablets voor coronapatiënt in ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaan tablets inzetten om mogelijke coronapatiënten door middel van beeldbellen contact te laten houden met hun familie. Eerder besloten de ziekenhuizen dat coronapatiënten geen bezoek meer mochten ontvangen.

Lees verder

Drie nieuwe patiënten uit regio opgenomen

Het RIVM meldt dinsdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om een inwoners van Doetinchem, Bronckhorst en Berkelland.

Lees verder

Testlocatie voor corona in kazerne Zelhem

In de brandweerkazerne in Zelhem is dinsdag een testlocatie voor het coronavirus geopend. Zorgmedewerkers met klachten kunnen zich daar laten controleren op een mogelijke besmetting.

Lees verder

Duitsers stellen IC open voor Nederlanders

De intensive care-afdelingen van Bocholt, Borken en Ahaus nemen vanaf maandag ernstig zieke Nederlanders die lijden aan het coronavirus op. Daarmee geven de ziekenhuizen gehoor aan de oproep van de staatssecretaris van Volksgezondheid voor Noordrijn-Westfalen, Karl-Josef Laumann.

Lees verder

Grens met Duitsland blijft open voor verkeer

De grensovergangen met Duitsland blijven voorlopig open voor noodzakelijk verkeer. Hoewel Nederland sinds vorige week te boek staat als risicogebied, is niet gekozen voor een afsluiting van de grens.

Lees verder

Kinderen zetten 3D-printers in voor de zorg

Het 3D-printproject voor kinderen in de Achterhoek krijgt door de coronacrisis een bijzonder vervolg. Dinsdag worden zestig in de regio geprinte beugels naar Vlissingen gebracht, waar ze worden samengevoegd tot beschermende kappen die onder meer door ambulancepersoneel kunnen worden gebruikt.

Lees verder

Doetinchem geeft uitstel lokale heffingen

Ondernemers in Doetinchem mogen lokale heffingen van de gemeente later betalen. Ze krijgen hiervoor uitstel tot 1 oktober 2020.

Lees verder

Twee nieuwe coronabesmettingen in regio

Het RIVM meldt zondag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om een inwoner uit Montferland en Oost Gelre.

Lees verder

Only Friends laat kinderen thuis bewegen

Normaal gesproken kunnen kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking elk weekend sporten bij Only Friends Achterhoek, maar het coronavirus gooit nu even roet in het eten. Daar bedacht de sportclub wat op en daarom werden de kinderen dit weekend thuis opgezocht om even lekker te bewegen.

Lees verder

Deels Doetinchemse band FRÉ zit niet stil

FRÉ, een Duits-Nederlandse band waarvan zangeres Frederike Berendsen van origine uit Doetinchem komt, zit deze dagen niet stil. Om onder de aandacht te blijven is de band geregistreerd bij Please Don’t Stop The Music en wordt er online opgetreden.

Lees verder

Emmerich ontraadt bezoek aan Nederland

Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, heeft vrijdagavond Nederland als risicogebied aangewezen. Stadt Emmerich raadt daarom onnodige en toeristische bezoeken aan Nederland af.

Lees verder

Één nieuwe patient in de regio met corona

Het RIVM meldt zaterdag dat een nieuwe persoon uit de gemeente Oost Gelre met corona is opgenomen in het ziekenhuis. In de andere Achterhoekse gemeenten zijn er geen nieuwe gevallen bijgekomen.

Lees verder

Onduidelijkheid blijft voor De Graafschap

De Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdag een statement gepubliceerd over de vervolmaking van de competitie. Er resteren twee scenario’s, waarbij goedkeuring van het RIVM noodzakelijk is voor het eventueel uitspelen.

Lees verder

Achterhoekse jeugd schiet ouderen te hulp

Kruiswerk Helpt en Achterhoek Werkt slaan de handen ineen om jonge vrijwilligers klussen te laten doen voor kwetsbare ouderen die dit vanwege de coronacrisis niet meer kunnen. De organisaties merken dat name die doelgroep het lastig vindt om zelf hulp in te schakelen.

Lees verder

Twee nieuwe coronapatiënten opgenomen

Het RIVM meldt vrijdag dat er twee nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Het gaat om een persoon uit Oude IJsselstreek en een inwoner van de gemeente Doetinchem.

Lees verder

Oude IJsselstreek sluit drie drukke gebieden

Oude IJsselstreek stelt gebiedsverboden in voor locaties in Ulft, Terborg en Silvolde. Het betreft plekken waar ondanks de maatregelen veel mensen samenkomen.

Lees verder

Online les voor leerlingen van Muziekschool

De Muziekschool Oost-Gelderland verplaatst de muzieklessen naar online platformen, nu de instelling haar deuren vanwege het coronavirus gesloten moet houden tot 28 april. Docenten zetten onder meer Skype en YouTube in om leerlingen te helpen met hun instrumenten.

Lees verder

Één nieuwe patiënt met corona opgenomen

Het RIVM meldt donderdag dat, net als woensdag, opnieuw één nieuw persoon uit de Achterhoek is opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Het gaat om een persoon uit Oude IJsselstreek, in totaal liggen er drie coronapatiënten uit die gemeente in het ziekenhuis.

Lees verder

Ziekenhuizen schikken zich naar verdeling

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk schikken zich naar de landelijke coördinatie van de verdeling van coronapatiënten. Op dit moment hebben de ziekenhuizen nog voldoende capaciteit, qua IC-bedden, maar ook qua personeel.

Lees verder

Actiegroep FDF doneert materialen voor zorg

De actiegroep Farmers Defence Force is een doneeractie gestart om geld en goederen in te zamelen voor mensen in de zorg die beschermingsmiddelen nodig hebben. Op deze manier wil de belangengroep, die zich de afgelopen maanden liet horen in de stikstofdiscussie, de zorg een warm hart toedragen.

Lees verder

Één nieuwe patiënt met corona opgenomen

Het RIVM meldt woensdag dat er één nieuw persoon is opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van een coronabesmetting. Het gaat om één persoon uit de gemeente Montferland, in totaal liggen er vier coronapatiënten uit de gemeente in het ziekenhuis.

Lees verder

Azora waakt voor extra coronabesmettingen

Azora is bang dat er nog meer coronabesmettingen volgen op hun locaties, ondanks de maatregelen die zij genomen hebben. Vorige week werd bekend dat enkele bewoners van de zorgorganisatie met het virus opgelopen hebben.

Lees verder

Achterhoekse clubs blijven in hoofdklasse

De KNVB heeft besloten om het amateurvoetbal voor de rest van dit seizoen te schrappen en een streep te zetten door kampioenschappen, promoties en degradaties. Het besluit betekent dat er volgend jaar weer vier Achterhoekse clubs in de hoofdklasse spelen.

Lees verder

Streep door bloemencorso in Lichtenvoorde

Het bloemencorso in Lichtenvoorde gaat dit jaar niet door. De coronacrisis is voor de organisatie reden om een streep door het evenement dat op zondag 13 september zou plaatsvinden te zetten.

Lees verder

Zestien coronapatiënten uit regio opgenomen

Zestien personen uit de Achterhoek worden volgens het RIVM momenteel behandeld in een ziekenhuis voor een besmetting met het coronavirus. Vijf personen daarvan komen uit de gemeente Doetinchem.

Lees verder

Persoon uit Aalten overleden door corona

De gemeente Aalten heeft maandag bekend gemaakt dat een inwoner is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Het is de eerste Achterhoekse gemeente die een overlijdensgeval door het virus bevestigt.

Lees verder

Één nieuwe coronabesmetting in de regio

Het RIVM meldt maandag dat er één nieuw persoon uit de Achterhoek positief is getest op het coronavirus. De besmetting werd geconstateerd bij een persoon uit Doetinchem, waardoor het aantal bevestigde coronapatiënten in die gemeente opliep naar 24.

Lees verder

Oorlogsherdenking in Etten in sobere vorm

De meeste herdenkingen in de regio in het kader van 75 jaar bevrijding gaan vanwege de coronacrisis niet door. In Etten zal dinsdag de herdenking van de bevrijding door de Canadezen op 31 maart 1945 echter wel plaatsvinden, maar zonder aanwezigen.

Lees verder

Bibliotheek gaat boeken aan huis bezorgen

Bibliotheek West-Achterhoek start vanaf maandag een coronaservice. Zo brengen de bibliotheken in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem boeken aan huis bij leden en kunnen e-books of luisterboeken vanaf de site gedownload worden.

Lees verder

Vier bewoners Azora besmet met corona

Vier bewoners van zorginstelling Azora zijn besmet met het coronavirus. De cliënten verblijven op drie verschillende locaties, meldt Azora op haar website.

Lees verder

Buurtsport houdt ouderen in beweging

Helpgewoon Buurtsport in Oude IJsselstreek houdt de ouderen en mindervaliden in beweging nu zij niet naar de reguliere trainingen kunnen. Speciaal voor hen is er afgelopen week een beweegplanner gemaakt met oefeningen die ze kunnen doen om in conditie te blijven.

Lees verder

Aantal coronagevallen in regio blijft oplopen

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus blijft oplopen, vooral in de westelijke Achterhoek. In enkele dagen kwamen er in Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en Bronckhorst negentien besmettingen bij.

Lees verder

Corona-aantal in een week ruim verdubbeld

Het aantal coronabesmettingen in de Achterhoek is een week tijd ruim verdubbeld van vijftien naar veertig. Het RIVM meldt vrijdag dat er vijf nieuwe personen uit de regio positief getest zijn op het coronavirus.

Lees verder

Winterswijker levert honderden mondkapjes

Verloskundigen in Winterswijk dragen sinds donderdagmorgen mondkapjes die door Henk Korten zijn bezorgd. De Winterswijker levert mondkapjes uit China aan zorginstanties die erom zitten te springen.

Lees verder

Ziekenhuizen beperken bezoek coronapatiënten

Coronapatiënten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk mogen vanaf zaterdag geen bezoekers meer ontvangen. Wel wordt een aantal uitzonderingen gemaakt voor specifieke gevallen.

Lees verder

Sportschool Varsseveld brengt toestel thuis

Nu sportscholen zijn gesloten op last van het kabinet en mensen veel thuis zitten, loopt het sporten voor veel mensen anders dan normaal. Sportschool Vital uit Varsseveld leent toestellen uit en brengt deze langs bij de leden.

Lees verder

Noodverordening raakt recreatie in regio

De nieuwe noodverordening die vanaf donderdagavond geldt in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) raakt het recreatieleven in de regio. Ook wordt gedreigd met boetes als mensen zich niet houden aan de beperkende maatregel van anderhalve meter afstand houden.

Lees verder

Oude IJsselstreek steunt ondernemers extra

Oude IJsselstreek gaat de ondernemers in de gemeente extra ondersteunen. Het pakket met maatregelen bestaande uit vijf onderdelen, biedt financiële verlichting tijdens de coronacrisis.

Lees verder

Negen nieuwe coronabesmettingen in regio

Het RIVM meldt donderdag dat er negen nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. In de gemeente Doetinchem liep het aantal bevestigde besmettingen op van tien naar zestien.

Lees verder

De Boetners droppen ‘Goeien Zin’ in crisistijd

De dialectrockers van De Boetners brengen vrijdag een nieuwe single uit, genaamd ‘Goeien Zin’. Alle optredens van de band zijn tot eind mei geschrapt door de coronacrisis, maar dat was geen reden om de release uit te stellen.

Lees verder

De Baat roept op om de vlag uit te steken

Burgemeester Peter de Baat roept alle Montferlanders op om de vlag uit te steken. Vanwege het coronavirus zijn alle herdenkingen afgelast en door de vlag uit te steken hoopt de burgemeester dat zijn inwoners toch stil staan bij 75 jaar vrijheid.

Lees verder

Zanger steekt senioren hart onder de riem

Zanger Peter Borkes stak woensdagmorgen de bewoners en medewerkers van verpleeghuis De Schuylenburgh in Silvolde een hart onder de riem. Met zijn vertolking van 'You'll never walk alone' wilde de entertainer de bewoners opvrolijken nu ze niet meer naar buiten mogen en ook geen bezoek meer mogen ontvangen.

Lees verder

Knipping ziet Spelen in het water vallen

De Olympische droom van zwemmer Arjan Knipping uit De Heurne spatte dinsdagmiddag voorlopig uiteen toen de Spelen verplaatst werden naar 2021. De 200 en 400 meter wisselslagzwemmer begrijpt de beslissing en was ook opgelucht vanwege zijn eigen gebrek aan voorbereiding de laatste weken.

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten in Achterhoek

Het RIVM meldt woensdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. In de gemeente Doetinchem liep het aantal bevestigde besmettingen op van acht naar tien.

Lees verder

Nieuwenhuis toont artistiek talent op fiets

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem heeft zich op zijn fiets van zijn meest artistieke kant laten zien. De renner van Team Sunweb fietste met hulp van de 'Strava-app' de boodschap 'Stay Home' en een hartje op de wegen rondom Zelhem.

Lees verder

Coronabesmettingen in locaties Sensire

In drie locaties van Sensire, waaronder Den Ooiman in Doetinchem, zijn bewoners besmet geraakt met het coronavirus. De personen zijn volgens de zorgorganisatie overgebracht naar een speciale afdeling.

Lees verder

Schouwburg Amphion puzzelt door corona

Schouwburg Amphion in Doetinchem verwacht dat het volgende theaterseizoen door alle verplaatsingen het drukste ooit wordt. Tot juni kunnen er geen voorstellingen plaatsvinden, wat naast financiële consequenties een grote puzzel met zich meebrengt.

Lees verder

VuurFestival afgelast vanwege coronavirus

Het VuurFestival in Meddo is als gevolg van de verscherpte maatregelen van het kabinet afgelast. Het evenement zal niet worden verplaatst naar een moment later dit jaar.

Lees verder

Drank wordt desinfectiemiddel in Zelhem

Distilleerderij De Bronckhorst in Zelhem is overgestapt van het stoken van whisky op het produceren van desinfectiemiddel. Eigenaar Erik Legters zet Kanon bier van Grolsch en Achterhoekse wijnen om in middelen waar de medische wereld ernstig om verlegen zit.

Lees verder

Drie scenario's resteren voor De Graafschap

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het drie scenario's heeft voor het verdere verloop van het seizoen in het betaald voetbal. De Nederlandse voetbalbond beslist dat er in ieder geval tot 1 juni geen publiek bij wedstrijden welkom is.

Lees verder

Zeven nieuwe coronabesmettingen in regio

Het RIVM meldt dinsdag dat er zeven nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. In de gemeente Oost Gelre liep het aantal bevestigde besmettingen op van twee naar zes.

Lees verder

Druk van ketel bij Achterhoek VO door besluit

De druk is van de ketel bij Achterhoek VO door het besluit van de minister om het centraal examen te schrappen. De overkoepelende organisatie van middelbaar onderwijs in de regio zet zich nu in om het schoolexamen voor leerlingen voor juni af te laten ronden.

Lees verder

Hootchie Koe festival in Varsseveld afgelast

Het festival Hootchie Koe in Varsseveld wordt dit jaar afgelast. Dat besluit komt voort uit de nieuwe maatregelen die het kabinet maandagavond bekendmaakte.

Lees verder

Over De Top in Lichtenvoorde gaat niet door

Het festival Over De Top in Lichtenvoorde wordt dit jaar afgelast. Dat besluit komt voort uit de nieuwe maatregelen die het kabinet maandagavond bekendmaakte. 

Lees verder

Doetinchem houdt zich aan coronaregels

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem ziet dat de inwoners van zijn gemeente zich voor het overgrote deel aan de maatregelen houden zoals die door het kabinet zijn opgelegd. Waar in andere delen van het land veel mensen op openbare plekken als het strand samen kwamen, is dat volgens de burgervader in Doetinchem niet het geval.

Lees verder

Orion in onzekerheid na stoppen seizoen

Active Living Orion zit in onzekerheid nu de Nederlandse Volleybalbond dit weekend besloot het seizoen te stoppen en geen landskampioen aan te wijzen. De Doetinchemse club is druk in gesprek met alle partijen om in kaart te brengen wat dit voor gevolgen heeft. 

Lees verder

Drie nieuwe coronapatiënten in de regio

Sinds zondag zijn er drie bevestigde coronapatiënten bijgekomen in de gemeenten in de Achterhoek. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte.

Lees verder

Muzikaal hart onder riem voor Markenheem

Bewoners en medewerkers van zorgorganisatie Markenheem kregen zondagmiddag een muzikale verrassing op de locatie Schavenweide vanaf de J.F. Kennedylaan in Doetinchem. Een groep speelde muziek en zong voor de ramen om zo een hart onder de riem te steken van de mensen die door het coronavirus in een lastige periode zitten.

Lees verder

De Graafschap in onzekerheid door crisis

De Graafschap zou tekenen voor een ‘noodscenario’ vanuit de KNVB waarbij het zonder het seizoen uit te spelen zou promoveren, maar hoopt op een vervolg van de competitie. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp poogt tegelijkertijd beleid te maken om de voetballoze periode financieel te overbruggen.

Lees verder

Graafschap College verlengt aanmeldtermijn

Het Graafschap College heeft de aanmelddatum voor nieuwe studenten wegens de coronacrisis een maand opgeschoven tot 1 mei. Daarnaast besluit de school om bij examinering voorrang te geven aan studenten die voor 1 oktober hun diploma kunnen halen.

Lees verder

Afscheid CYNBEL uitgesteld door Corona

Het afscheid van de Aaltense band CYNBEL is uitgesteld vanwege de Corona-crisis. De band zou eigenlijk op 11 april een afscheidsconcert houden in De Hofnar in Aalten, maar dat is uitgesteld.

Lees verder

Boumans wil onderzoek naar WOII-bommen

Burgemeester Mark Boumans wil onderzoek doen naar de bombardementen op Doetinchem aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 19, 21 en 23 maart gooiden de geallieerden bommen op de binnenstad, wat aan meer dan honderd inwoners het leven kostte. Ook de binnenstad werd totaal verwoest. 

Lees verder

RIVM meldt eerste coronapatiënt Winterswijk

Het RIVM meldt zaterdag dat er zes nieuwe personen uit de regio positief zijn getest op het coronavirus. Voor het eerst werd ook een Winterswijk een coronabesmetting vastgesteld, daarmee zijn in alle Achterhoekse gemeenten coronabesmettingen bevestigd.

Lees verder

Nieuw collectief over grens in coronastrijd

De Duitse regio Noordrijn-Westfalen, onder andere grenzend aan de Achterhoek, heeft in samenwerking met België en Nederland vrijdag een overleggroep opgericht om het coronavirus in te dammen. Grensoverschrijdend verkeer en de beschikbaarheid van ziekenhuisbedden zijn belangrijke onderwerpen in de zogenoemde taskforce.

Lees verder

Wijkagent uit zorgen over jongeren op straat

Wijkagent Wim Beernink spreekt zijn zorgen uit over jongeren die samenkomen op straat in Winterswijk. Hij merkt dat ze zich weinig aantrekken van de oproep om zo min mogelijk contact te hebben en afstand te bewaren.

Lees verder

RIVM meldt nieuwe coronapatiënten in regio

Het RIVM meldt vrijdag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. Winterswijk is de enige gemeente in de regio waar volgens de organisatie nog geen officiële besmetting is.

Lees verder

Gemeentes verdeeld over warenmarkten

De gemeentes in de Achterhoek zijn verdeeld over de vraag of de warenmarkten doorgang kunnen vinden. Vooralsnog gaan de markten in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland door, terwijl de markt in Winterswijk eerder werd verboden door burgemeester Joris Bengevoord.

Lees verder

Eerste officiële coronabesmetting in Aalten

Bij een inwoner van Aalten is het coronavirus geconstateerd, de patiënt zit in thuisisolatie. Het is de eerste officieel geregistreerde coronabesmetting in de gemeente.

Lees verder

Burgemeester verbiedt markt in Winterswijk

De Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord heeft donderdagmiddag een noodbevel afgevaardigd om de Winterswijkse warenmarkt te verbieden. Eerder nam de warenmarkt nog maatregelen tegen het coronavirus, zo werd onder meer de afstand tussen de marktkooplui en hun klanten vergroot.

Lees verder

Drogist in Winterswijk zet beveiliger in

Bij drogisterijketen Medikamente Die Grenze in Winterswijk staat deze week een beveiliger bij de ingang. Het agressieve gedrag van sommige klanten, die meer doosjes paracetamol willen kopen dan het ene doosje dat is toegestaan, noopte de bedrijfsleidster tot het inhuren van een beveiliger.

Lees verder

Sensire weert bezoekers uit verpleeghuizen

Zorgorganisatie Sensire weert vanaf vrijdag alle bezoekers aan de verpleeghuizen. Ook is het voor bewoners dan niet langer mogelijk om buiten de locatie een wandeling te maken of een boodschap te doen.

Lees verder

Pannenkoekendrive-in als oplossing in Wehl

Pannenkoekenhuis De Zon uit Wehl moest net als alle andere horeca haar deuren dit weekend sluiten, als oplossing opende het restaurant woensdagmiddag een heuse pannenkoekendrive-in. Volgens eigenaar Amado van Campen moet de horeca inventief zijn om deze crisistijden te doorstaan.

Lees verder

RIVM meldt vijf nieuwe coronabesmettingen

Het RIVM meldt vijf nieuwe coronabesmettingen in de Achterhoek. Volgens de laatste cijfers, waarvan de data wordt aangeleverd door de GGD en de gemeenten, zijn ook in Doetinchem en Berkelland personen positief getest.

Lees verder

Voedselbanken in regio voorlopig voorzien

De Voedselbanken in de Achterhoek kampen voorlopig niet met een tekort aan vrijwilligers of etenswaren. De organisaties weten niet hoe het in de komende weken gaat, hoewel zich de nodige ‘helpende handjes’ aandienen.

Lees verder

Orion kan hopen op vervolg van competitie

Active Living Orion kan mogelijk het eredivisieseizoen in het volleybal nog vervolmaken. Alle competities onder het hoogste niveau zijn door de nationale volleybalbond Nevobo uit de kalender geschrapt wegens de coronacrisis.

Lees verder

Gruitpoort gaat telefonisch voorlezen

De Gruitpoort start samen met Kruiswerk Achterhoek en Liemers een initiatief om naar inwoners toe te komen tijdens de coronacrisis. Met De Telefonische Voorleesbrigade kunnen inwoners van Doetinchem, Montferland, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Doesburg kiezen om via de telefoon voorgelezen te worden.

Lees verder

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)