Corona zorgt voor hectische tijd Archeus

Gepubliceerd: 21-08-2020 12:08.

De coronacrisis raakte de sportwereld in de Achterhoek hard. Ondanks de beperkingen hebben topatleten en atletiekverenigingen zich goed staande gehouden in de afgelopen periode. Atletiekredacteur Tijn Piest sprak voor REGIO8 met enkele prominente atleten en verenigingen in de regio en werkte dit uit tot een serie updates. In dit deel komt AV Archeus aan het woord. De Winterswijkse atletiekvereniging moest in de coronacrisis snel reageren.

Door het bestuur van de Winterswijkse atletiekvereniging Archeus zijn de afgelopen maanden als erg hectisch ervaren. Bij aankondigingen van maatregelen of versoepelingen had het bestuur weinig tijd om te reageren: "Wij hebben de afgelopen periode continu de protocollen van de Atletiekunie en het NOC/NSF gevolgd, wat bijvoorbeeld betekende dat wij altijd coronacontroleurs op de baan moesten hebben", aldus Daniël Klein Nibbelink, bestuurslid media en trainers. "Gelukkig hoeft dat nu niet meer en is ook de anderhalvemeter-regel een minder zwaar wegende maatregel. Dat maakt alles voor de atleten en trainers een stukje makkelijker."

Op dit moment zijn bij Archeus nog een aantal maatregelen van kracht. "Als de kantine open is, is er altijd een looproute (een alternatieve uitgang) en de kleedkamers en krachtruimte zijn op dit moment nog gesloten", aldus Klein Nibbelink. "Ook worden gebruikte onderdelen nog steeds ontsmet en ontsmetten de trainers voor en na de training hun handen." De eerste officiële wedstrijd op de Hunenbulten, na de intrede van de coronamaatregelen, is achter de rug. Een succesvol verlopen eerste KroeseWevers Trackmeeting deed als eerst haar intrede.

Vijf evenementen op agenda
Voor de rest van het jaar staan er vijf evenementen op de agenda van Archeus. Genoeg om naar uit te kijken, maar toch zijn een heleboel plannen opgeschoven. Het vizier bij Archeus ligt volgens Klein Nibbelink momenteel op een drietal aspecten: "Punten waar we ons op dit moment vooral op focussen zijn het werven van vrijwilligers, het bedenken van initiatieven voor de jeugd en het ontwikkelen van onze trainers en het trainingsaanbod."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)