Corona-uitbraak Silvolde lijkt onder controle

Gepubliceerd: 03-09-2020 17:09. Bijgewerkt: 03-09-2020 17:29

De grote corona-uitbraak in Silvolde lijkt volgens Oude IJsselstreek onder controle. De gemeente en de GGD Noord- en Oost-Gelderland melden donderdag dat het aantal positieve tests is opgelopen tot 21.


"Er is duidelijk sprake van een enorme corona-uitbraak in Silvolde", benadrukt burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. "Dat strekt tot zorg en laat zien dat we nog lang niet van het virus afzijn. We moeten waakzaam blijven." Voor bron- en contactonderzoek zijn de afgelopen dagen driehonderd mensen benaderd, terwijl 173 mensen in thuisquarantaine zitten. Het is niet bekend hoeveel van de driehonderd daadwerkelijk zijn getest.

De burgemeester bevestigt dat een aantal besmettingen is terug te leiden naar het afscheidsfeest van twee spelers bij Sportclub Silvolde. Van Dijk: “De feestavond levert - net als allerlei andere plekken waar mensen elkaar ontmoeten - een bijdrage aan de verspreiding van het virus.”

Ondernemers nemen voorzorgsmaadregelingen

Hoewel de situatie stabiel lijkt te zijn, neemt café ’t Centrum in Silvolde het zekere voor het onzekere. “Wij blijven uit voorzorg dicht tot en met 10 september”, aldus een stellige eigenaar Erik ter Voert. De burgemeester steunt dit besluit en roept inwoners op zich bij klachten te laten testen en in thuisquarantaine te gaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)