Corona-uitbraak in verpleeghuis Wehl groeit

Gepubliceerd: 06-05-2021 22:05. Bijgewerkt: 06-05-2021 22:27

Een bewoner van een afdeling binnen verpleeghuis Oldershove in Wehl, bij wie na volledige vaccinatie toch corona is vastgesteld, is overleden. Het is volgens een woordvoerder van zorgorganisatie Sensire niet duidelijk of het virus de doodsoorzaak was.

Het gaat volgens Omroep Gelderland om de bewoner bij wie als eerste het virus werd aangetroffen. De overleden bewoner ontving minimaal twee weken geleden voor de tweede keer een prik tegen het coronavirus en was dus volledig gevaccineerd, zo stelt Sensire. Het aantal besmettingen onder gevaccineerde bewoners is gestegen met zes, er zijn nu totaal achttien coronabesmettingen onder gevaccineerde bewoners van Oldershove. De besmette bewoners hebben milde klachten, zoals diarree, buikpijn en buikkrampen. "Maar het gaat om mensen die tachtig jaar en ouder zijn", benadrukt de woordvoerder.

Volgens Sensire zijn bij een tweede coronatest ook vijf medewerkers positief getest op het coronavirus. De woordvoerder weet niet of het medewerkers zijn die gevaccineerd zijn: "Die informatie mag de werkgever niet weten." Sensire werkt samen met ziekenhuizen Slingeland in Doetinchem en Rijnstate in Arnhem. Er lopen twee onderzoeken. "We willen weten hoe het kan gebeuren dat er corona optreedt, terwijl bewoners volledig gevaccineerd zijn en hoe het virus zich heeft kunnen verspreiden", aldus de woordvoerder.

Resultaten na het weekend
In Arnhem vindt laboratoriumonderzoek plaats naar de variant die bewoners en personeel in Wehl heeft geveld. Pas na het weekend verwacht Sensire van beide studies de resultaten te hebben. Door de uitbraak heeft Oldershove een aangepaste bezoekregeling. Er mag per bewoner één bezoeker komen en die moet beschermende kleding dragen, een mondmasker en een spatscherm. Ook moet de persoon afstand houden. Sensire doet vrijdag een derde coronatest onder bewoners en medewerkers om te kunnen vaststellen of de uitbraak onder controle is, of zich juist uitbreidt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)