Corona-uitbraak in drie locaties van Azora

Gepubliceerd: 05-11-2020 9:11. Bijgewerkt: 05-11-2020 9:45

In drie locaties van zorgorganisatie Azora in Oude IJsselstreek zijn cliënten positief getest op het coronavirus. Het gaat om bewoners van de locaties Debbeshoek (Ulft), De Meulenbeek (Ulft) en Antonia (Terborg).

“We hopen dat het beperkt blijft tot de cliënten die het nu betreft”, zegt Hans Metzemaekers, bestuurder van Azora. Een bewoonster van de Debbeshoek testte afgelopen weekend positief op het virus en wordt sindsdien in isolatie verzorgd. Personen uit haar directe omgeving worden ook getest, waarna mogelijk extra maatregelen volgen. In Antonia zijn twee bewoners van een groepswoning positief getest. Ook hier worden alle bewoners die in de omgeving van de twee verkeerden getest. In De Meulenbeek zijn twee mensen besmet geraakt, een echtpaar. Ze zitten momenteel in isolatie.

Over de oorzaak van de besmettingen is niks bekend. De positief geteste personen maken het tot nu toe goed volgens de bestuurder van Azora. Hij laat weten niet te schrikken van de positieve coronatests. “We zijn er inmiddels jammer genoeg aan gewend geraakt”, aldus Metzemaekers. In de eerste coronagolf raakten cliënten op verschillende locaties van de zorgorganisatie ook besmet.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)