Corona in verpleeghuis Wehl onder controle

Gepubliceerd: 10-05-2021 11:05. Bijgewerkt: 10-05-2021 12:17

In verpleeghuis Oldershove in Wehl zijn bij een nieuwe serie coronatests geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Alle uitslagen waren negatief, meldt een woordvoerder van Sensire waar het woonzorgcentrum onder valt.

"Dat is goed nieuws", aldus de woordvoerder tegenover Omroep Gelderland. "We hebben direct na de ontdekking van het coronavirus maatregelen genomen. We hebben bijvoorbeeld de besmette en niet-besmette bewoners van elkaar gescheiden. Dat lijkt te hebben gewerkt." Volgens hem is het nog niet bekend hoe het virus zich binnen de gesloten afdeling De Heikant kon verspreiden. "Wel is duidelijk dat het hier om de zogenoemde Britse variant van het coronavirus betreft", vertelt de woordvoerder. Die variant is in ons land dominant.

Eind april werd bij dementerende bewoners corona vastgesteld, terwijl het merendeel al was gevaccineerd tegen het virus. Na de tweede testronde bleken achttien bewoners besmet. Ook testten vijf medewerkers positief op corona. De besmette bewoners kregen milde klachten, zoals diarree, buikpijn en buikkrampen. Een van de bewoners bij wie corona was vastgesteld, is overleden. Sensire weet niet of de bewoner aan corona is overleden of aan een andere oorzaak.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)