Corona dwingt Slingeland tot afschalen

Gepubliceerd: 12-11-2021 14:11. Bijgewerkt: 12-11-2021 14:43

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem schaalt de planbare zorg af in verband met de coronasituatie. De komende tijd worden er meer bedden ingericht voor coronapatiënten, waardoor geplande afspraken niet door kunnen gaan.

“Dat vinden wij heel verdrietig voor de mensen”, aldus een woordvoerder van het Slingeland Ziekenhuis. “Als je weet dat je een bepaalde operatie moet ondergaan, leef je daar naartoe. Maar wij hebben de opdracht gekregen om het aantal coronabedden verder op te schalen.” Vrijdag zijn er in totaal twintig plekken voor coronapatiënten ingericht, naast vier plekken op de Intensive Care (IC) specifiek voor corona. Volgende week groeit het aantal coronaplekken naar 23, terwijl hetzelfde aantal IC-bedden in stand blijft.

Omdat personeel van andere afdelingen moet bijstaan bij de coronazorg wordt de planbare zorg afgeschaald, de acute zorg blijft wel in stand. “We doen weer een enorm beroep op onze medewerkers voor flexibiliteit”, aldus de woordvoerder. “We betreuren het, maar gaan weer de beste zorg proberen te leveren. Dat doen we al anderhalf á twee jaar met de medewerkers, en ze doen het toch maar weer.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)