Cornielje ontvangt carnavalsonderscheiding

Gepubliceerd: 04-03-2019 14:03. Bijgewerkt: 04-03-2019 14:49

Clemens Cornielje is zaterdag in Leutekum onderscheiden in de Orde van de Positieve Umdraey. De voormalig Commissaris van de Koning is de elfde die de orde van carnavalsvereniging De Umdraeyers in ontvangst mag nemen.


"Hele illustere voorgangers, of mede-ontvangers, horen in dat rijtje", aldus Cornielje over zijn onderscheiding. Onder meer Ed Nijpels en Normaal hebben in het verleden ook de Orde ontvangen. "Als voormalig Commissaris van de Koning vind ik het een eer en een genoeg dat ik nu lid ben in de Orde van de Positieve Umdraey." Volgens de carnavalsvereniging bestond er geen twijfel over de uitverkiezing van Cornielje. "Hij heeft de Achterhoek op de kaart gekregen, ook politiek gezien in Den Haag", aldus voorzitter Ilja Weijers. "Hij heeft ook vooral gezegd: als je samenwerkt kun je groot worden. Onze prins heeft dit jaar als leus: ’t geet pas goed, a’j ’t samen doet. De heer Cornielje past daar fantastisch in."

De voormalig Commissaris van de Koning toonde zich bij de uitreiking zeer vereerd. "Ik heb heel veel contact gehad met Leutekum. Ik heb lief en leed met ze gedeeld", vertelt Cornielje. Hij roemt de samenleving in Doetinchem. "Niet alleen ik heb een positieve umdraey gemaakt, maar ook de leden van de samenleving. Samen moet je het toch doen. Ik heb mijn bijdrage geleverd en anderen doen hun bijdrage."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)