Constructief gesprek KNVB en De Graafschap

Gepubliceerd: 30-08-2016 15:08. Bijgewerkt: 30-08-2016 16:25

Het gesprek tussen De Graafschap en de landelijke voetbalbond heeft weinig concrete resultaten opgeleverd. De bodemprocedure tegen de KNVB blijft staan, maar de partijen zijn volgens de Doetinchemse voetbalclub wel dichter tot elkaar gekomen.


"Inhoudelijk hebben we nog geen afspraken kunnen maken", aldus commercieel directeur Martine Zuil. "Maar we hebben wel afgesproken dat we over een maand weer elkaar gaan treffen." Zuil sprak dinsdagochtend met Marc Boetekees van de KNVB. De Doetinchemse voetbalclub wil genoegdoening voor de situatie die is ontstaan rondom FC Twente. Hoewel er sprake was van een 'prettig en constructief' gesprek, is er nog geen resultaat geboekt: "Hoe hoog de schadevergoeding is, of dat dat een compensatie is op een andere manier is nog niet duidelijk."

Ondertussen laat de Doetinchemse voetbalclub de bodemprocedure tegen de KNVB doorlopen. "Afhankelijk van of we elkaar kunnen vinden zetten we die door", laat Zuil weten. "Als er een goede genoegdoening vanuit de KNVB komt, dan zouden we die stop kunnen zetten. Dat is niet in geld uit te drukken, maar het zal de KNVB misschien miljoenen kosten als we de procedure doorzetten. Ik weet dat de voetbalbond sowieso niet zit te wachten op die bodemprocedure, maar je kan niet zeggen dat het zoveel kost. Het is heel moeilijk om over geld te praten."

De Graafschap kreeg dinsdagmiddag ook nieuws van een andere afdeling van de KNVB te horen. De voetbalclub moet een forse geldboete betalen en een wedstrijd zonder publiek afwerken.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)