Complex Grol is genomineerd voor titel

Gepubliceerd: 24-03-2021 9:03. Bijgewerkt: 24-03-2021 20:39

Het complex van voetbalvereniging Grol uit Groenlo is genomineerd voor de titel 'Sportaccommodatie van het Jaar 2021'. De titel is in het leven geroepen door onder meer sportbond NOC*NSF en wordt op 22 april uitgereikt aan een sportvereniging die stappen maakt op het gebied van duurzaamheid.

"We hebben mee laten wegen wat verenigingen zelf actief ondernemen om te verduurzamen", vertelt Irene Eijs, bestuurslid bij NOC*NSF en jurylid. "Het gaat dus niet alleen om hoeveel zonnepanelen er op het clubgebouw liggen." Grol heeft eind 2020 de werkgroep 'Zo Groen Als Grol' opgezet, waarmee de Groenloërs streven naar een duurzame en klimaat positieve vereniging. "De nominatie komt op een prachtig moment", vindt Floris Geessinck, Voorzitter Accommodatiebestuur bij Grol. "We waren al bezig met verduurzaming en zijn na onze fusie met de Grolse Boys nog enthousiaster bezig met het thema, deze nominatie komt als een extra steun in de rug."

Grol heeft onder andere ledverlichting aangebracht op het veld en het dak van het kleedkamergebouw geïsoleerd. "We zullen misschien niet de vereniging zijn die de meeste stappen heeft genomen omtrent verduurzamen", voorspelt Geessinck. "Maar we hebben wel een gezonde ambitie die verder gaat dan onze eigen vereniging, we werken samen met partners, leden en de gemeente, daarom denken we dat we een kans maken op de titel." Naast de Groenlose voetbalvereniging maakt ook voetbalvereniging FC Burgum en tennisvereniging Berg en Dal kans op de titel 'Sportaccommodatie van het jaar 2021'. De drie kanshebbers zijn geselecteerd uit 31 inzendingen.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)