Competitiestart in gevaar door de droogte

Gepubliceerd: 16-08-2018 13:08. Bijgewerkt: 16-08-2018 13:22

De droogte van de afgelopen tijd treft ook voetbalclubs. Sommige Achterhoekse clubs zitten met de handen in het haar. Zij kampen met verschraald of nog niet goed opgekomen gras, nadat zij het opnieuw inzaaiden. En de start van de competitie staat voor de deur.

AZSV Aalten beschikt over vijf grasvelden en die moest ze zelf beregenen. Maar niet de vele liters water drijven de kosten op. De stroom voor de pompen is de grootste kostenpost. Vele duizenden euro's heeft de club in de voorbije droge weken gespendeerd aan het nathouden van haar velden. En nog zijn de velden waarschijnlijk niet optimaal, zegt Gerben Houwers van AZSV tegen Omroep Gelderland.

Voorzitter Ger Melissen van VV Doetinchem denkt dat de hele voorbereiding voor de competitie in duigen valt. 'De velden zien er goed uit, maar dat is optisch bedrog. Ik heb de stille hoop dat de voorbereiding over een week of drie kan starten, maar dan is het te laat. Hij hoopt dat de KNVB 'solidair wil meedenken' bij een oplossing, want als sommige teams wel en andere niet hebben kunnen voorbereiden, dan is dat volgens Melissen competitievervalsing.

De KNVB laat weten dat het nog te vroeg is om hierin uitspraken te doen en volgt de situatie.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)