Competitie hoofdklassers in andere vorm

Gepubliceerd: 03-12-2020 17:12.

De KNVB heeft besloten de competities in de Tweede- en Derde Divisie en de hoofdklasse in een andere vorm uit te gaan spelen. Hoofdklassers RKZVC, Silvolde, Longa’30 en AZSV Aalten gaan het seizoen afmaken in een halve competitie, waarbij eerder gespeelde wedstrijden komen te vervallen.

"We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd", zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Maar gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch." De KNVB hield een peiling onder de verenigingen in de drie divisies, waarbij zeventig procent van de ploegen aangaf een voorkeur te hebben voor het stopzetten van de lopende competities. De hoofdklassers worden ingedeeld in twee poules van acht teams, waarbij de streekderby's tussen RKZVC, Silvolde en Longa’30 nog twee keer op het programma zullen staan.

De competitiewijziging voor deze competities heeft geen gevolgen voor de rest van het amateurvoetbal. De KNVB gaat er nog steeds vanuit dat de competities halverwege januari hervat kunnen worden. Het competitieprogramma voor de Achterhoekse hoofdklassers maakt de voetbalbond bekend wanneer er meer duidelijkheid komt over wanneer er weer gevoetbald mag worden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)