Community Goed Geaard valt in goede aarde

Gepubliceerd: 11-02-2019 16:02.

Het initiatief Goed Geaard van de Lichtenvoordse Melanie Garstenveld is in een jaar tijd uitgegroeid tot een community met ruim 1.500 leden. Garstenveld merkt dat de bereidheid om geaardheid bespreekbaar te maken aan de Achterhoekse keukentafels is gegroeid, maar de initiatiefneemster hoopt daarnaast een ander doel te realiseren.


“Ik wilde bereiken dat mensen niet zouden vragen of je een vriend hebt, maar of je een vriend of vriendin hebt”, vertelt Garstenveld over het belang van Goed Geaard. “De mensen heel iets meer open minded laten denken, dat was in eerste instantie de intentie, maar dat neemt grote vormen aan.” Op de pagina worden ervaringen en artikelen over geaardheid in de breedste zin van het woord gedeeld. De initiatiefneemster constateert dat het publiek daarvoor verder reikt dan enkel de volgers op Facebook, waar tussen drie- en vierduizend mensen de berichten in de gaten houden. “Het bereik is heel goed in de Achterhoek”, vindt Garstenveld. “Dat is natuurlijk superfijn en het reikt ook wel verder.”

De oprichtster wil vanuit de digitale wereld steeds zichtbaarder worden in de regio. Door evenementen te organiseren met onder meer Achterhoekse prominenten probeert ze een beter beeld te krijgen van de acceptatie in de streek. “Dat concept vinden we heel fijn”, vertelt Garstenveld, die tijdens het eerste evenement de homoseksuele burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk strikte om zijn verhaal te doen. “In de toekomst willen we daarmee doorgaan”, zo legt Garstenveld uit. “En wie weet wat we nog gaan organiseren aan leuke events.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)