College wil BMX-baan in Lichtenvoords Eschpark

Gepubliceerd: 07-02-2021 10:02.

Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre vindt het Eschpark in Lichtenvoorde de beste plek voor een nieuwe BMX-baan. Wethouder Marieke Frank hoopt dat de gemeenteraad instemt met de plannen voor de nieuwe baan voor fietscrossers.

"De Fietscrossclub Lichtenvoorde koestert al langer de wens voor een nieuwe BMX-baan", vertelt Marieke Frank, wethouder Oost Gelre. "In een locatiestudie kwam het Eschpark als eerste keus naar voren." Daarnaast geeft het college aan dat uit een planstudie ook blijkt dat het park de meest geschikte locatie is. "Maar we moeten het plan nog wel verder uitwerken naar een concreet bestemmingsplan", aldus Frank. Daarom vraagt ze de gemeenteraad om een besluit te nemen: "Als de raad het met ons eens is werken we het plan verder uit in goed overleg met alle belanghebbenden."

Frank geeft aan dat de planstudie is gemaakt in samenwerking met buurtbewoners, zwembad Meekenesch en de bedrijven op het Eschpark: "Zij hebben op een constructieve manier hun belangen, wensen en zorgen ingebracht. Tijdens het maken van het huidige plan is zoveel mogelijk rekening gehouden met die belangen." Frank belooft dat ook te doen bij het maken van het bestemmingsplan. De gemeenteraad neemt op dinsdag negen maart een besluit over de nieuwe locatie voor de BMX-baan.

Foto: Gemeente Oost Gelre

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)