College akkoord met Windpark Netterden

Gepubliceerd: 10-05-2017 14:05. Bijgewerkt: 10-05-2017 14:17

Het college van Oude IJsselstreek heeft een verklaring van geen bedenkingen gegeven voor de plannen voor Windpark Den Tol in het buitengebied van Netterden. De negen windmolens nabij de Duitse grens zijn daarmee een stap dichterbij.

"Dat is natuurlijk heel gunstig", vertelt Frank Simmes uit Netterden in reactie op het collegebesluit. Simmes is één van de initiatiefnemers van windmolenpark Den Tol. Deze groep bestaat uit vijf melkveehouders en een varkenshouder uit het buitengebied van Netterden. Donderdagavond moet de raad nog akkoord gaan met de plannen. "Tot nu toe is de indruk dat de raad er nog steeds volledig achterstaat. Ook dat ze achter deze wijziging staan." Aanvankelijk was het plan om tien molens te bouwen, eentje is geschrapt om goedkeuring voor de plannen te krijgen, daar deze in de buurt van een Duits Natura2000-gebied lag.

Nadat de gemeentelijke procedure is doorlopen, loopt het traject door: "Als die goedkeuring er komt, komt het riedeltje met alle procedures", vertelt initiatiefnemer Simmes met het oog op de ingediende bezwaren. "Maar goed, dat is Nederland, het hangt aan elkaar van procedures. Uiteindelijk moet de Raad van State oordelen of het plan kan." Simmes noemt het een project van de lange adem: "Ik verwacht, met alle procedures in het verschiet, dat we begin volgend jaar duidelijkheid hebben. Als iets onherroepelijk is, dan kunnen er stappen gezet worden."

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)