Code rood treft zuiden van de Achterhoek

Gepubliceerd: 18-01-2018 10:01. Bijgewerkt: 18-01-2018 16:43

De storm veroorzaakt donderdag ook in de Achterhoek veel overlast veroorzaakt. Hulpdiensten moesten met name in de omgeving van Doetinchem, Didam en Terborg tientallen keren uitrukken voor afgebroken takken, omgewaaide bomen en beschadigde gebouwen. De ANWB raadt mensen af om de weg op te gaan en de politie vraagt alleen 112 te bellen bij levensgevaar.


Karwei in Doetinchem dicht

In Doetinchem zijn gevelpanelen van de Karwei aan de Varsseveldseweg weggewaaid. De bedrijfsleider heeft in verband met loshangende panelen besloten de winkel voorlopig dicht te houden. Hulpdiensten zijn in de weer om de losse panelen te verwijderen, zodat het gevaar verdwijnt.

Afvalinzameling gestopt
Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn gestopt met het inzamelen van afval vanwege de harde wind. De gemeentelijke buitendienst Buha roept inwoners van Doetinchem op om containers zo snel mogelijk binnen te halen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook het afvalbrengpunt is de rest van de dag gesloten.

Gevel weggeblazen in Terborg
Aan de IJsselweg in Terborg is een complete gevel van een bedrijfspand weggeblazen. Het materiaal is op een geparkeerde auto en op de straat terechtgekomen. Hulpdiensten hebben vanwege de omvang opgeschaald naar een groot incident. Volgens de gemeente zijn er geen gewonden gevallen en is het pand ontruimd. Er wordt vanwege het gevaar afgeraden om de plek te bezoeken. De weg is ter plaatse afgesloten.

Vrachtwagens waaien om
Een vrachtwagen is door de harde wind omgewaaid op de weg tussen Vorden en Hengelo. De wagen ligt op de zijkant in de berm. Over de toestand van de vrachtwagenchauffeur is niets bekend. In Wijnbergen gebeurde vrijwel hetzelfde met een bestelbusje.

Waterleidingen kapot
Omgewaaide bomen hebben waterleidingen kapot getrokken in Netterden, Varsseveld en Doetinchem. Het water stroomt onder meer over de Netterdenseweg tussen Gendringen en Netterden heen. Ook vanuit Doetinchem en Gaanderen komen meldingen van lage waterdruk, wat mogelijk te maken heeft met een kapotte leiding op de Lijsterbeslaan.

Stroomuitval in Winterswijk
In Winterswijk is een onbekende hoeveelheid huishoudens getroffen door een stroomstoring. Liander spreekt van minder dan tienduizend huishoudens en verwacht tegen 14.00 uur de storing te verhelpen. De oorzaak van de storing is vooralsnog onbekend. Ook in 's-Heerenberg en Megchelen zitten enkele woningen zonder stroom.

Gewonde na botsing tegen boom
Een vrouw is gewond geraakt na een aanrijding met een boom in Doetinchem. De boom viel vlak voor de auto om op de Kennedylaan, waardoor de automobiliste het gevaarte niet meer kon ontwijken. Een 112-fotograaf, die toevallig achter haar reed, heeft eerste hulp verleend.

Foto's: 112Achterhoek-nieuws / REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)