Code geel deert optocht van Vlègeldarp niet

Gepubliceerd: 04-03-2019 16:03. Bijgewerkt: 04-03-2019 17:40

De carnavalsoptocht in Vlègeldarp, zoals Beek tijdens het carnaval heet, leed niet onder de code geel die het KNMI had afgekondigd vanwege de harde wind. Onder toeziend oog van een trotse Prins Pim de 1e van c.v. De Dösvlègels trokken ruim tachtig wagens door de drukbezochte straten.


"Ik weet dat de vereniging het goed in de gaten gehouden heeft en ook gesproken heeft met KNMI", aldus Prins Pim. "Maar volgens mij kruipen we door het oog van de naald en hebben we een mooie optocht zonder verder maatregelen te hoeven nemen. Het wordt zo meteen echt genieten. Ik ga mijn veren wel afzetten, anders ben ik ze kwijt. Het wordt flink gas erop." Tijdens de optocht genoten de deelnemers met volle teugen van het feestgedruis. "Het mooie aan Beek is dat er heel veel groepen uit de omgeving hierheen trekken. Iedereen komt elkaar tegen en dat maakt het zo leuk", aldus een van de deelnemers. "Het is de laatste voordat we Angerlo hebben met halfvasten", geeft een andere wagenbouwer aan. "Nog een laatste keer losgaan en gek doen."

Prins Pim heeft niet alle wagens zelf gekeurd maar was te spreken over de kwaliteit van de wagens die hij al had gezien: "We zien dat heel veel jonge groepen beginnen en dat ze steeds beter worden. Zo zijn we zelf ook begonnen." Prins Carnaval was onder de indruk van het aantal deelnemende wagens. "Er rijden zo'n 85 wagens en 1500 deelnemers mee. Dat is geweldig natuurlijk. Beek doet mee, Kilder doet mee, net als Braamt en Didam. Dat maakt deze optocht wel een van de mooiste. Daar ben ik best wel trots op."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)