City Lido dicht na drie coronabesmettingen

Gepubliceerd: 05-07-2021 19:07. Bijgewerkt: 05-07-2021 20:52

Discotheek City Lido in Groenlo blijft voorlopig gesloten. Drie personen die zaterdagavond gingen stappen, zijn positief getest op het coronavirus.

De leiding van City Lido roept in een bericht op Facebook andere bezoekers op om zich te laten testen: "Was jij ook in de City Lido? Dan kan je besmet zijn." Ook de GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft inmiddels gasten benaderd om zich vanaf donderdag, vijf dagen na de mogelijke besmetting, te laten testen. De discotheek was afgelopen weekend voor de eerste keer sinds lange tijd open. Het eerste feest werd eind vorige maand nog afgelast omdat er problemen waren met Testen voor Toegang en de CoronaCheck-app.

De discotheek laat weten het evenement van komende zaterdag in afwachting van het bron- en contactonderzoek van de GGD te annuleren. "Hopelijk kunnen we snel weer open", aldus City Lido. Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre laat weten de oproep van City Lido en de GGD tot testen te steunen: "Dit voorbeeld laat nogmaals zien dat het systeem van de coronacheck-app niet waterdicht is. Voor grootschalige evenementen is dit een zorgelijk punt."

'Ik vind dit verontrustend'

Bronsvoort wijst verder op de opkomst van de deltavariant van het coronavirus: "Hoewel grootschalige bijeenkomsten met toegangstesten volgens de huidige coronamaatregelen mogelijk zijn, en we ervan uit mochten gaan dat de eventuele risico’s verantwoord waren, vind ik dit verontrustend. Ik pleit ervoor dat de situaties zoals in Enschede (Aspen Valley) en Groenlo snel geëvalueerd worden en dit indien nodig tot aanpassingen leidt."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)