Circus uit de brand geholpen door pretpark

Gepubliceerd: 16-02-2021 10:02. Bijgewerkt: 18-02-2021 14:49

Circus Maximum zou de afgelopen maanden op tournee zijn, maar is vanwege de coronacrisis al sinds oktober gestrand op het parkeerterrein van Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij 's-Heerenberg. De directeur van het Duitse pretpark zag de circusgasten ploeteren met de Siberische omstandigheden en bood ze de faciliteiten van hun hotel aan.


"Vorige week kwamen ze: 'We hebben geen water meer. We kunnen onszelf niet meer goed douchen, ons niet meer wassen'", aldus Han Groot Obbink, directeur van Wunderland Kalker. "Ze staan hier met alle families en dieren. Toen hebben we gezegd: 'We zorgen dat we een paar hotelkamers voor jullie vrijmaken'. Dan kunnen ze zichzelf wassen en dat is ook lekker voor de kinderen. Daarnaast hebben we hier ook genoeg wasmachines staan, zodat ze ook hun kleren kunnen wassen en zo helpen we hen een beetje." Directeur Roman Zinnecker van Circus Maximum is blij met de hulp van het pretpark en denkt dat andere circussen het zwaarder hebben: "Zij staan ergens op een plein en weten niet waar ze naar toe moeten. Sommige steden zeggen dat ze weg moeten van het plein, omdat deze op een andere manier gebruikt wordt. We zijn echt heel blij dat we, in deze zware tijd, hier bij Wunderland Kalkar mogen staan."

De geplande, grensoverschrijdende, kersttournee van Circus Maximum werd afgeblazen door de coronacrisis. Bij Wunderland Kalkar kunnen de circusartiesten alsnog werken. Want nadat ze eerder al meewerkten aan de winter drive-through, opent eind februari een 'safari drive-through' waarbij bezoekers vanuit de auto een kijkje achter de schermen bij het circus krijgen. "Dat is voor ons heel belangrijk, omdat we geen uitzicht hebben op inkomsten", aldus Zinnecker. "We hopen dat we hiermee een beetje inkomsten genereren. Zodat we hiermee de mensen kunnen betalen, voor de dieren kunnen zorgen, onderhoud kunnen uitvoeren en de verzekering kunnen betalen."

'Dieren zijn hun leven'

Directeur Groot Obbink van het pretpark is in ieder geval enthousiast: "Kom voorbij, kijk hoe de mensen hier leven en kijk hoe ze omgaan met de dieren. Daar is natuurlijk altijd veel om te doen. Maar als je ziet hoe zij met de dieren omgaan en hoe goed ze verzorgd worden, het is gewoon een soort boerderij. Die dieren zijn hun leven."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)