Celstraf geëist tegen Wehlse billenknijper

Gepubliceerd: 19-02-2019 14:02. Bijgewerkt: 19-02-2019 14:23

Een 46-jarige man uit Wehl heeft dinsdag twee jaar cel, waarvan een voorwaardelijk, tegen zich horen eisen voor aanranding van meerdere vrouwen. Volgens de Officier van Justitie had de man het vooral voorzien op de billen van passerende vrouwen.

De verdachte viel de vrouwen lastig rond station Velperpoort en in de binnenstad van Arnhem, aldus Omroep Gelderland. Hij kneep hen in hun achterwerk of gaf de vrouwen een tik. Hij zou ook twee medewerksters van de Domus in Wehl lastig hebben gevallen. Hij sloeg tegen hun billen greep er eentje zelfs in haar kruis. De verdachte ontkende in de rechtszaal meerdere malen de vrouwen te hebben aangerand. Naast de aanrandingen maakte de man zich volgens de aanklager ook schuldig aan mishandeling, vernieling en diefstal.

Het Pieter Baan Centrum onderzocht de man en kwam tot de conclusie dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Volgens het PBC kampt de man met schizofrenie en psychoses door zijn cocaïneverslaving. Hij zou daarom opgenomen moeten worden in een kliniek, iets wat de man zelf niet nodig vindt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)