Cees Bol wint Ronde van de Achterhoek

Gepubliceerd: 20-08-2018 14:08. Bijgewerkt: 20-08-2018 15:06

Cees Bol heeft de tweede editie van de Ronde van de Achterhoek op zijn naam geschreven. De 23-jarige wielrenner van SEG Racing wist in Gendringen de sprint te winnen van Rick van Breda. De organisatie kijkt met trots terug op de vernieuwde editie van de zware koers, die moest worden aangepast vanwege de droogte in de Achterhoek.


‘’Het was een geweldige editie. We hadden natuurlijk het weer mee, dat is heel belangrijk. We hadden heel veel wind en dat was goed voor de koers’’, stelt organisator Gerard van Balveren. Ook de renners waren erg tevreden. ‘’De eerste vijftig kilometer zat ik heel blij op de fiets, daarna was het erg zwaar’’, vertelt Jentje Huntink van het Cycling Team Achterhoek. “Het was heel speciaal om eens in onze eigen buurt te koersen, dat gebeurt niet zoveel’’, vult Wouter Hendriksen aan.

Achterhoekse wielrenners
De organisatie moest enkele teams weigeren om ook de ruimte te kunnen bieden aan Achterhoekse wielrenners. ‘’We zijn de Ronde van de Achterhoek, we zijn een organisatie die de Achterhoek wil promoten. We weten dat er twee wielerclubs zijn die er qua niveau iets onder zitten, maar we vinden dat we hen ook een podium moeten geven om hun kunsten te vertonen’’, legt Van Balveren uit.

Koesteren
Van Balveren is trots op het evenement. ‘’Er is veel belangstelling voor en het feit dat de UCI heeft besloten hier een dopingcontrole te doen, geeft wel aan dat het evenement op de kaart staat. Er geen vergelijkbare route in Gelderland, dus we moeten dat wel koesteren.’’

Foto: Tom van der Kolk

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)