CDA wil geen vuurwerkverbod in Berkelland

Gepubliceerd: 13-01-2021 10:01.

Commissielid Rick Hulshof van GroenLinks vindt dat burgemeester Joost van Oostrum namens Berkelland moet pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod. Als alternatief ziet hij een lokaal vuurwerkverbod, iets dat het CDA niet ziet zitten.

Hulshof vind dat het vuurwerkverbod tijdens de afgelopen jaarwisseling goed is bevallen, zo gaf hij dinsdag 5 januari tijdens een commissievergadering aan. Er was sprake van minder slachtoffers, minder schade aan openbaar straatmeubilair en minder inzet van de hulpdiensten. Het lokale CDA, met acht zetels de grootste partij in Berkelland, kan zich niet vinden in zijn argumentatie. “Wij zijn trots op onze tradities en onze cultuur en doen alles wat we kunnen om deze te behouden", aldus commissielid Thijs Luiken.

Luiken geeft verder aan dat er geen consequenties moeten worden getrokken uit cijfers tijdens een complete lockdown. "Dat is gewoon te simpel redeneren en moet je niet willen. Hierdoor doe je al die kinderen en volwassenen die zich keurig aan alle regels hebben gehouden te kort", aldus Luiken, die een eventuele verdere discussie wil voeren in de raadszaal.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)