Casper de Gier wint bronzen medaille op EK

Gepubliceerd: 31-08-2019 10:08. Bijgewerkt: 31-08-2019 12:04

Casper de Gier heeft vrijdagavond een bronzen medaille gepakt op de puntenkoers tijdens het Europees kampioenschap (EK) op de weg in het Spaanse Pamplona. De skeeleraar uit Laag-Keppel had evenveel punten als de Fransman Quentin Giraudeau, maar de Achterhoeker kwam sneller over de finish.

"Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat zes punten goed zou zijn voor een derde plek, maar dat maakt geen donder uit. Het is gewoon een bronzen medaille!", vertelt De Gier tegenover schaatsen.nl. "Dat is het mooie dat je met elkaar een plan maakt. Je verzint iets, iedereen staat er achter en samen doe je het dan." Met anderhalve ronde nog te gaan, zette de Achtehoekse skeeleraar de sprint in tot aan de eindstreep op het Spaanse wegparcours. Voor de Gier was het op het einde vooral overleven. "Ik zat de ronden af te tellen. Marc (Middelkoop) ving mij op en vervolgens was het jojoën achter het peloton", aldus de skeeleraar uit Laag-Keppel. Toen brak het en heeft Marc mij door de rondes heen geloodst."

Na het uitrollen galmde de bevestiging van de bronzen plak door de speakers. "Op dit niveau heb je maar één kans, dan moet je geluk hebben en op deze manier afdwingen", legt De Gier uit. "Dat is met het hele team super gelukt." Zondagochtend staat De Gier aan de start van de afsluitende marathon. 


Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)