Casper de Gier warmt op voor WK marathon

Gepubliceerd: 03-07-2018 15:07. Bijgewerkt: 03-07-2018 15:11

Casper de Gier warmt zijn benen alvast op voor het WK skeeleren in Arnhem waar hij zondag in actie komt. De skeeleraar uit Laag-Keppel dwong deelname af op het onderdeel marathon, in tegenstelling tot de piste en wegwedstrijd.


“De voorbereidingen gaan goed, net twee weken zwaar getraind dus nu zit er wat vermoeidheid in de benen”, vertelt Casper de Gier. “Als ik nu goed uitrust zijn de benen helemaal scherp en klaar voor het WK.” Ondanks dat het WK het eerste grote toernooi is voor De Gier bij de senioren, is van spanning nog geen sprake. “Het is nog relaxed. Als je nu al in je broek schijt duurt het nog wel heel lang tot het WK”, stelt de zelfverzekerde skeeleraar. “Op de dag van de wedstrijd zelf komt die echte spanning pas.” Over de kansen van zijn ploeg is De Gier duidelijk: “We hebben een sterke ploeg met meerdere wapens die we kunnen inzetten. Ik zou ontevreden zijn als we geen reële kans hebben gehad om de wereldtitel aan te grijpen.”

De 22-jarige Achterhoeker wist bij de selectiecommissie een plek in de nationale WK-selectie af te dwingen door zijn zilveren medaille op het NK marathon. Zijn ticket voor de wegwedstrijd bleef, ondanks een tweede plek op het NK, uit. “Bij het onderdeel de weg had ik nog wel gehoopt om in de selectie te zitten”, laat het ambitieuze skeelertalent weten. “Maar helaas alleen voor de marathon, dus een beetje mixed feelings.” Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: “Voor de marathon train ik alleen op grote wielen en niet op kleine wieltjes”, aldus De Gier over zijn driewielige skeelers die zorgen voor een hogere snelheid op de lange stukken. “Nu heb ik één doel voor ogen en geen andere afleidingen. Dus gewoon lekker gas geven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)