Carnaval

Filteren op datum:         

Geen carnaval in ’s-Heerenberg en Didam 

Gepubliceerd op: 19-10-2020 11:30

Carnavalsverenigingen d’Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg en De Geinsköp uit Didam hebben een streep gezet door de officiële activiteiten van dit carnavalsjaar. Hoewel het coronavirus veel activiteiten onmogelijk maakt, laten de verenigingen weten nog wel met alternatieven te komen. 

Carnaval in Oude IJsselstreek van de baan

Gepubliceerd op: 12-10-2020 15:53

De zeven carnavalsverenigingen uit Oude IJsselstreek en de gemeente hebben samen besloten het carnaval komend jaar niet door te laten gaan. Carnavalsvereniging Iseldonk in Ulft en De Foekepot uit Silvolde hadden eerder al besloten het feest met een jaar op te schorten.

Definitief geen carnavalsoptocht door Beek

Gepubliceerd op: 12-10-2020 13:57

De traditionele Rosenmontagcarnavalsoptocht door de dorpen Beek en Loerbeek vindt dit carnavalsjaar niet plaats. Carnavalsvereniging De Dösvlègels heeft besloten om vanwege het coronavirus alle officiële activiteiten af te gelasten.

Carnavalsactiviteiten in Zeddam afgelast

Gepubliceerd op: 18-09-2020 15:42

Carnavalsvereniging De Paverts uit Zeddam heeft vanwege het coronavirus alle carnavalsactiviteiten afgelast. Hiermee volgt de Zeddamse vereniging het besluit van zustervereniging De Dolbotters uit Kilder.

Carnaval Iseldonk met een jaar opgeschort

Gepubliceerd op: 16-09-2020 13:03

Het carnaval in Iseldonk, zoals Ulft tijdens carnaval heet, wordt met een jaar opgeschort. Vanwege de coronamaatregelen ziet het bestuur van Stichting Iseldonk geen andere optie dan al haar officiële activiteiten achterwege te laten.

Twijfels rond het carnaval in Montferland

Gepubliceerd op: 10-09-2020 17:19

Carnavalsverenigingen in Montferland worstelen met de vraag of zij de pronkzitting en het carnavalsfeest door kunnen laten gaan. In Kilder is een streep gezet door de festiviteiten, terwijl in onder andere Didam en ’s-Heerenberg wordt gedacht over alternatieven.

Carnaval eindigt op halfvasten met domper

Gepubliceerd op: 16-03-2020 15:14

Door het afgelasten van de halfvastenoptocht in Angerlo komt het carnavalsseizoen met een domper ten einde. De organisatie en de wagenbouwers balen van het abrupte einde, maar hebben begrip voor de stap van de overheid.

Geen Halfvastenoptocht door coronavirus

Gepubliceerd op: 12-03-2020 15:04

De jaarlijkse Halfvastenoptocht in Angerlo, waar jaarlijks veel Achterhoekse groepen aan deelnemen, gaat niet door vanwege het coronavirus. De gemeente Zevenaar heeft het dringende advies gegeven het evenement af te gelasten omdat de risico's te groot zijn.

Carnavalsoptocht Ulft naar halfvasten

Gepubliceerd op: 04-03-2020 15:04

De carnavalsoptocht in Iseldonk, zoals Ulft tijdens carnaval heet, wordt opnieuw ingelast voor zondag 22 maart. De optocht zou in februari plaats vinden, maar werd afgeblazen vanwege het slechte weer.

Frisse prins leidt optocht Vrolijke Drammers

Gepubliceerd op: 02-03-2020 16:24

Een opvallend frisse Prins Ralph I leidde zondag de carnavalsoptocht van De Vrolijke Drammers door de straten van Loil en Didam. Door storm Dennis kon de stoet tijdens carnaval niet rijden en werd de optocht een week verplaatst.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)