Carnaval in Oude IJsselstreek van de baan

Gepubliceerd: 12-10-2020 15:10.

De zeven carnavalsverenigingen uit Oude IJsselstreek en de gemeente hebben samen besloten het carnaval komend jaar niet door te laten gaan. Carnavalsvereniging Iseldonk in Ulft en De Foekepot uit Silvolde hadden eerder al besloten het feest met een jaar op te schorten.

"Het was een lastig en vervelend besluit, maar we hebben hierin samen onze verantwoordelijkheid genomen", aldus burgemeester Otwin van Dijk. "Ik begrijp dat dit een teleurstelling is voor alle inwoners die betrokken zijn bij het carnaval, op welke manier dan ook. Maar vanwege corona kan het nu echt niet." Onlangs is overleg geweest tussen de carnavalsverenigingen en de burgemeester. De voorbereidingen voor carnaval beginnen vroeg, dus moest er volgens de gemeente op tijd een beslissing worden genomen.

De gemeente en de verenigingen houden de deur open om te kijken naar alternatieven. Mocht de situatie rond het coronavirus aan het begin van volgend jaar zijn verbeterd, volgt overleg over activiteiten die passen binnen de dan geldende maatregelen.


Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)