Carnaval in Doetinchem traditioneel gestart

Gepubliceerd: 02-03-2019 15:03. Bijgewerkt: 02-03-2019 15:50

Het carnaval in Doetinchem is zaterdagochtend weer losgebarsten na de traditionele sleuteloverdracht in de raadzaal. Burgemeester Mark Boumans heeft met de overhandiging van de sleutel aan Stadsprins Bertie 1 de macht van de stad overgedragen aan carnavalvierend 'Leutekum'.

“Het was in het begin allemaal een beetje onwennig”, aldus Prins Bertie Volkers 1 van carnavalsvereniging de Umdraeyers. “Ik mocht het voor het eerst doen, fantastisch.” Naast C.V. de Ummedraeyers waren ook zusterverenigingen De Billekletsers uit Dichteren, De Mölledraejers uit Wehl, De Bultendarpers uit Gaanderen en de Lange Rakkers uit Langerak aanwezig. Volgens burgemeester Mark Boumans zat de sfeer er goed in. “Er waren nog meer mensen dan vorig jaar”, aldus de burgervader. “Een mooie start van het carnavalsweekend.” Volgens Prins Bertie geeft de sleuteloverdracht een speciaal gevoel. “Het geeft de carnavalisten het gevoel dat iemand de regent is van Doetinchem.”

De carnavaleske Hoogheden nemen de komende dagen de verantwoordelijkheid van de stad over. Boumans heeft daar alle vertrouwen in. “Ze hebben beloofd dat ze goed op ons dorp en de stad zullen passen”, aldus de burgemeester. “Maar ik heb ook wel zin om woensdag na de carnaval de verantwoordelijkheid weer over te nemen.” Prins Bertie hoopt dat de stad er na de carnaval redelijk bij ligt. “Er zal best een scheve schaats gereden worden”, aldus de Stadsprins. “Maar we gaan er vanuit dat we op dinsdagavond de sleutel weer fatsoenlijk kunnen overhandigen aan de burgemeester.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)