Care4Life run wil geld ophalen voor goede doelen

Gepubliceerd: 11-06-2019 15:06. Bijgewerkt: 12-06-2019 9:44

Met de Care4Life run van de Stichting BAX2Give proberen tientallen Achterhoekers een flink geldbedrag op te halen voor vier goede doelen. Ruim zestig deelnemers maken te voet of per fiets een tocht van Maastricht naar Doetinchem.


"Voorgaande jaren hadden we een stuk minder deelnemers, maar dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat we toen in de winter liepen”, vertelt organisator Mike Timmer. “Kennelijk hebben we een hele groep mooiweerlopers. Met 67 deelnemers zijn we heel blij.” De run vindt plaats op 22 en 23 juni. Jolande van der Kamp is al volop aan het trainen voor de run. “Elke loper en mountainbiker traint voor zichzelf en daarnaast doen we een aantal gezamenlijke trainingen”, aldus de deelnemer. “Het is ook vooral nodig dat we het gevoel krijgen dat we dit samen moeten doen. 240 kilometer leggen we af met elkaar.”

Stichting BAX2Give haalt geld op voor goede doelen rondom de ziekte kanker en voor mensen die in de laatste fase van hun leven zitten. Mike Timmer hoopt een groot geldbedrag op te halen. “We steven naar een bedrag tussen de 25.000 en de 30.000 euro”, zegt de organisator. “Ik zou blij zijn met 30.000 euro.” Ondanks dat er meer evenementen worden georganiseerd rondom het geld ophalen voor kanker, zoals Swim to Fight Cancer en de Roparun, vindt Timmer de run niet overbodig. “Tegen kanker strijden kun je nooit genoeg doen. Deze ellendige ziekte moeten we uit het leven bannen voor iedereen.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)