Campings vangen gemis Duitsers snel op

Gepubliceerd: 23-07-2021 15:07. Bijgewerkt: 23-07-2021 16:46

Duitsers hebben massaal hun reserveringen op Achterhoekse campings en recreatieparken geannuleerd nu Nederland is bestempeld als risicogebied voor het coronavirus. Campingeigenaren hoeven zich geen zorgen te maken over de vrijgekomen plaatsen, want Nederlanders staan te trappelen om naar het oosten te komen.


"Het is wel een hard gelag natuurlijk, de Duitser die wordt gemist hier in de Achterhoek", aldus Herlinda ter Maat van Stichting Achterhoek Toerisme. "Ook omdat ze heel royaal zijn in hun uitgavenpatroon bij de horeca en de winkels." Grote zorgen heeft de toeristische sector in de Achterhoek echter niet. Tijdens de coronacrisis is de populariteit van deze regio als vakantiegebied gestegen. "We zien over het algemeen dat de meeste recreatiebedrijven, campings, bed & breakfast's en vakantiehuisjes goed gevuld zijn. Het staat er heel goed voor." Ook bij recreatiepark Het Winkel in Winterswijk zijn ze opgelucht dat ze na een lastig coronajaar een volle zomer tegemoet gaan. "Dat is natuurlijk geweldig, dat je merkt in een lastige tijd dat mensen massaal naar je toe komen", vertelt Heidi Gussinklo.

Van de drie miljoen overnachtingen op jaarbasis in de Achterhoek is volgens Stichting Achterhoek Toerisme normaal gesproken 18% Duits, alleen is dat dit jaar door de coronamaatregelen anders. "Je ziet dat er toch Duitse gasten zijn die denken; 'misschien moeten we toch proberen om onze vakantie te verplaatsen' en in heel veel gevallen lukt dat ook", aldus Gussinklo. "We hopen echt dat ze volgend jaar weer terug komen en wie weet in het loop van dit jaar als de maatregelen wat gunstiger worden."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)