Campings in regio kunnen gasten niet kwijt

Gepubliceerd: 15-09-2016 15:09. Bijgewerkt: 15-09-2016 15:44

Het toerisme in de Achterhoek is de afgelopen jaren flink gegroeid. De regio is afgelopen zomer zelfs zo populair dat vakantiegangers niet altijd op hun gewenste camping terecht kunnen en moeten uitwijken naar andere verblijven.


"Normaal is het goed bezet, maar met dit weer is het juist té vol", aldus Jan van der Heide, eigenaar van camping Vreehorst in Winterswijk. "Het is zelfs zo vol dat we sommige gasten moeten sturen naar collega's." De eigenaar van de 4,5 sterrencamping weet waar het aan ligt. "De Achterhoek is relatief goedkoop in vergelijking met andere regio's in Nederland. De mensen zoeken de authenticiteit van de Achterhoek, die vinden dat leuk.”

Stichting Achterhoek Toerisme is erg blij met die ontwikkeling. Landelijk dalen de bezoekersaantallen op de campings. "Traditioneel zijn we heel sterk met kamperen, zowel kleinere maar zeker ook grote campings", vertelt Manuel Hezeman, manager van Achterhoek Toerisme. De toeristen die vooral de Achterhoek in trekken zijn buitenlanders. "Onze grootste markt blijft de binnenlandse consument, daar blijven we ons goed op inzetten. Maar onze groeimarkt zit vooral in het buitenland, met name Duitsland."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)