Campinggasten trotseren storm in de regio

Gepubliceerd: 06-05-2021 17:05. Bijgewerkt: 06-05-2021 17:33

Campinggasten laten zich tijdens de voorjaarsvakantie niet afschrikken door de harde wind en hagelbuien. Zowel Stichting Achterhoek Toerisme als campingeigenaren merken dat veel Nederlanders de voorjaarsstormen in de regio trotseren met tentjes en caravans.


"Als je op drie hoog woont, dan is het zeker fijn als je in de Achterhoek even de rust op kunt zoeken en je gedachten kunt verzetten", aldus Manuel Heezeman van Achterhoek Toerisme. "Er zijn op dit moment ook veel meer Nederlanders op de camping, terwijl je de afgelopen jaren juist meer een mix van buitenlanders en Nederlanders zag." Heezeman denkt dat de coronacrisis bijdraagt aan het grote aantal gasten op de campings: "Het is slecht weer, maar mensen willen eruit."
 
Op camping Goorzicht in Aalten en camping De Biezenhof in Sinderen merken ze dit ook. "Normaal gesproken is het met slecht weer rustig op de camping, maar dit jaar niet", zegt eigenaresse Esther ter Dorsthorst van de Aaltense camping. "In de meivakantie is het vaak nog niet zo druk op de camping als nu, dat begint meestal pas met Hemelvaart bij ons. Ik denk dat corona daar wel een rol in speelt."

Voorjaarsvakantie
Ida Wisman van camping De Biezenhof geeft ook aan dat het druk is op de camping. "In deze periode met corona, hebben wij eigenlijk juist heel goed gedraaid", vertelt Wisman. "Mensen zoeken toch een plekje waar ze buiten kunnen zijn en dat is nog steeds op een camping."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)