Campagne Montferland start met posters

Gepubliceerd: 17-02-2018 17:02. Bijgewerkt: 23-02-2018 8:51

De verkiezingscampagne in de gemeente Montferland is zaterdagochtend van start gegaan met het traditionele borden plakken. In Loerbeek werden tientallen verkiezingsborden voorzien van posters van de zes deelnemende partijen.


"Het is wat ons betreft, na carnaval, de aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018", aldus lijsttrekker Henk Groote van Lijst Groot Montferland. Op 21 maart mogen inwoners van de Achterhoekse gemeenten naar de stembus, maar daarvoor wordt eerst nog flink campagne gevoerd door de politieke partijen. Het CDA is met elf van de huidige 23 zetels de partij om te verslaan. "De machtsverhoudingen mogen wel een beetje verschuiven wat ons betreft", vertelt lijsttrekker Martin Som van de VVD Montferland. "Maar we hebben ook altijd goed samengewerkt met het CDA, dus ik ben niet zo bang dat we er in de toekomst niet uitkomen."

Thema’s in de gemeente Montferland zijn volgens de partijen onder meer het masterplan in Didam en het clusterbeleid in de kernen. "Dat zijn ook de zaken waar het verschil gemaakt kan worden", denkt Ingrid Wolsing, huidig wethouder en fractievoorzitter van de plaatselijke PvdA. Zelf verwacht zij geen harde verkiezingsstrijd, Groote juist wel. "Maar dat is niet erg, als er maar gedebatteerd kan worden op het scherpst van de snede."

De verkiezingsprogramma’s en kieslijsten van de zes deelnemende partijen in de gemeente Montferland zijn hier te vinden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)