Calderwood wil vertrouwen overbrengen

Gepubliceerd: 26-11-2018 11:11. Bijgewerkt: 26-11-2018 14:16

Interim-trainer Scott Calderwood uit Doetinchem wil vertrouwen overbrengen op zijn spelers bij FC Dordrecht. De trainer nam afgelopen week het roer over na ontslag van Gerard de Nooijer.

“Het belangrijkste is dat je ze vertrouwen meegeeft en dat ik laat merken dat ik er voor ze ben”, stelt interim-trainer Scott Calderwood tegenover REGIO8. “Uiteindelijk is het aller belangrijkste dat je als team en club uit deze situatie komt.” FC Dordrecht draait op dit moment mee in de onderste regionen van de Keukenkampioen Divisie. Calderwood behaalde afgelopen vrijdagavond met zijn ploeg een punt in de uitwedstrijd tegen Almere FC, die op een vijfde plek staan. “Dit was het enige goede antwoord dat de groep kon geven”, concludeert Calderwood. “Het was een hele hectische week, zeker omdat je als club heel veel in de publiciteit komt om wat mindere redenen. Het team heeft met heel veel passie en beleving gespeeld en dat was ook wat ik van ze vroeg.”

De Doetinchemse trainer gaat dit seizoen niet afmaken bij FC Dordrecht. “Op 1 januari start ik met mijn opleiding coach betaald voetbal in Schotland”, laat de trainer weten. “Als het goed is ben ik daar in augustus mee klaar en dan zien we wel weer verder.” Wie Calderwood de rest van het seizoen opvolgt is nog niet bekend. De Doetinchemmer zit vol ambities voor na zijn avontuur bij FC Dordrecht en zijn opleiding. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik in de toekomst graag als hoofdtrainer in het betaald voetbal wil functioneren. Als die mogelijkheid zich voordoet dan ben ik daar hartstikke blij mee.” Calderwood voorspelt echter dat het niet makkelijk gaat zijn. “We weten allemaal hoe lastig het is. Het is een moeilijke wereld om in te komen, maar ook heel moeilijk om erin te blijven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)