Calderwood hervindt voetbalgeluk bij DOVO

Gepubliceerd: 16-12-2019 12:12. Bijgewerkt: 16-12-2019 12:40

Scott Calderwood hervindt na een pijnlijk vertrek bij FC Dordrecht en zijn afscheid bij DFS Opheusden op dit moment zijn voetbalgeluk bij DOVO in de derde divisie. De trainer vertrok na een conflict met zijn beoogde stroman uit Zuid-Holland, desondanks kijkt de Doetinchemse voetbaltrainer met een goed gevoel naar de toekomst.

“Ik ben er hartstikke blij mee”, zegt Calderwood over zijn aanstelling bij derdedivisionist DOVO uit Veenendaal. Zijn eerste wedstrijd als trainer werd met 5-0 gewonnen tegen ONS Sneek en afgelopen weekend volgde een gelijkspel tegen SteDoCo, maar ook daarvoor voelde de trainer zich thuis. “Ik heb echt een hele leuke eerste trainingsweek gehad. Ik kreeg het gevoel ‘dit heb ik gemist’.” In januari van dit jaar werd Calderwood weggestuurd bij FC Dordrecht. “Het was zo dat er een stroman voor mij zou komen”, zo legt de Schotse Doetinchemmer uit, die eind 2018 als interim-trainer werd aangesteld. Hij kreeg drie maanden dispensatie van de KNVB aangezien hij nog altijd bezig is met de cursus coach betaald voetbal. “Claudio Braga kwam als stroman, maar dat liep voor geen meter. Hij nam gelijk alles op zich en dat waren niet de afspraken. Hij zei dat hij eindverantwoordelijk was en dat was ook tegen mij gezegd. Dan heb je twee kapiteins op één schip.”

Dat was reden voor Calderwood om te vertrekken. Hij houdt gemengde gevoelens over aan zijn dienstverband bij FC Dordrecht. Zo voelde hij zich door FOX Sports al vlak na zijn aanstelling in december 2018 in de hoek gedreven. Hij zou aan de stoelpoten van zijn voorganger Gerard de Nooijer hebben gezaagd. “Dat is vervelend, maar je leert er ook veel van”, aldus de trainer, die kritisch is op de rol van FOX-presentator en voormalig De Graafschap-verdediger Hans Kraay jr. die met het verhaal naar buiten kwam. “Als je een grote jongen bent op televisie, moet je ook wederhoor vragen. Niet alleen van één kant, daar heb ik wel van gebaald.”

Geen wrok tegen FC Dordrecht
Calderwood was als interim-trainer in totaal vijf wedstrijden eindverantwoordelijk in Dordrecht. Daarin werd twee keer gelijkgespeeld, een keer gewonnen en twee keer verloren. Momenteel verkeert de Zuid-Hollandse voetbalclub in crisis. Door gebrek aan gemeentelijke steun voor nieuwe stadionplannen komt zelfs het voortbestaan in gevaar. Dat de club op het randje van de afgrond staat, voelt voor de trainer niet goed: “Ik gun het ze niet, want ze zijn goed voor mij geweest”, aldus Calderwood.

Vader Jimmy gaat achteruit
Als onderdeel van zijn cursus betaald voetbal komt Calderwood elke maand in Schotland. Dat geeft hem de kans om regelmatig bij zijn vader Jimmy Calderwood te zijn, die lijdt aan Alzheimer. “Hij gaat achteruit en dat is vervelend om te zien”, zegt zoon Scott over zijn vader, die in het verleden een maand De Graafschap onder zijn hoede had. “Het geeft me wel veel kracht om daar elke maand mijn cursus te doen.” Hij geeft aan dat zijn vader nog altijd een grote status heeft in zijn thuisland. “In Schotland is hij enorm. Als je in dat soort landen terugkomt, dat is ongelofelijk. Ze herkennen hem overal, hij heeft ook veel telvisie- en radiowerk gedaan. Hij is geliefd daar.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)