Buurtsport houdt ouderen in beweging

Gepubliceerd: 29-03-2020 15:03.

Helpgewoon Buurtsport in Oude IJsselstreek houdt de ouderen en mindervaliden in beweging nu zij niet naar de reguliere trainingen kunnen. Speciaal voor hen is er afgelopen week een beweegplanner gemaakt met oefeningen die ze kunnen doen om in conditie te blijven.

“We zien heel veel op sociale media voorbij komen voor jeugd, kinderen en volwassenen”, vertelt buurtsportcoach Larissa Hooijman over het ontstaan van de beweegplanner. “Dat begonnen we vanuit ons beroep te delen, maar toen dachten we ‘voor die doelgroepen is heel veel al wel beschikbaar, laten we iets gaan doen voor de ouderen.’” Dus verzonnen Hooijman en haar collega’s oefeningen die ouderen en mindervaliden prima thuis kunnen doen. “We hebben het beweegschema opgedeeld, in de ochtend leggen we de focus op het rekken en strekken, in de middag hebben we bedacht dat de mensen wat meer aan de spierkracht kunnen werken en voor de avond hebben we weer wat rustigere oefeningen bedacht en die zijn meer gericht op de fijne motoriek.”

De beweegplanner is te downloaden via de site van Helpgewoon Buurtsport of daar op papier aan te vragen, maar omdat sommige ouderen niet bedreven zijn met internet is ook aan hen gedacht, zegt Hooijman. “We hebben verschillende thuiszorgorganisaties, waarvan de medewerkers nog bij de mensen thuis komen, aangesproken en zij waren ook zo enthousiast dat ze helpen om de beweegposters bij de mensen thuis te krijgen.” Behalve de posters is er ook een instructiefilmpje gemaakt met de oefeningen, ook dat is te vinden via de website.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)