Buurtbussen voorlopig nog niet de weg op

Gepubliceerd: 23-02-2021 15:02. Bijgewerkt: 23-02-2021 15:42

Buurtbussen in de Achterhoek gaan ook de komende tijd nog niet de weg op. Een groot deel van de chauffeurs ziet het nog niet zitten om weer achter het stuur te kruipen.

"Deze groep chauffeurs rijden op vrijwillige basis op de buurtbussen”, zegt woordvoerder Nikkie Smit van Arriva. “Een groot deel van deze chauffeurs valt in de risicogroep als het gaat om corona en is daarom soms terughoudend.” Uit onderzoek van onderzoeksorganisatie TNO bleek dat er veel aanpassingen aan de voertuigen moesten worden gedaan om veilig te kunnen vervoeren in coronatijd. “Al onze buurtbussen zijn inmiddels voorzien van een kuchscherm, speciale extra afzuiging en een extra filter”, zegt Smit.

Op dit moment is er wel alternatief vervoer beschikbaar. “Dit wordt de komende tijd nog niet uitgevoerd door de vrijwilligers van de buurtbusvereniging, maar door onze chauffeurs of door een taxibedrijf”, zegt Smit. “Dit busje rijdt alleen op reservering.” Mochten de coronamaatregelen verder worden versoepeld dan besluit Arriva in samenspraak met de buurtbusverenigingen of en wanneer ze weer de weg op gaan.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)