Buurt Varsseveld wil groenstrook behouden

Gepubliceerd: 28-05-2020 17:05. Bijgewerkt: 05-06-2020 13:28

Omwonenden van de Koningin Emmalaan in Varsseveld zijn een petitie gestart tegen het plan van de gemeente om woningen te laten bouwen op de naastgelegen groenstrook. Zij zijn van mening dat er betere plekken zijn voor woningbouw, zoals de locaties van Helmink en Coberco.


"Wij hopen dat we meer Varssevelders kunnen bereiken die er hetzelfde over denken", aldus Dorien Wagenaar, een van de initiatiefnemers van de petitie die inmiddels honderd keer is ondertekend. "Namelijk dat we zuinig moeten zijn op het groen in ons dorp. Daar moeten geen huizen voor in de plaats komen." De initiatiefnemers zijn het niet eens met het verdwijnen van het groen en zien liever dat er meer woningen dan nu gepland worden gerealiseerd op andere plekken in het dorp. Oude IJsselstreek verleent ook medewerking aan bouwplannen op de Coberco-locatie. Daarnaast is dinsdag besloten om op de locatie van Helmink Diepvries toestemming te verlenen voor de realisatie van maximaal zeven levensloopbestendige woningen.

Vorig jaar april en juni werd de buurt uitgenodigd voor een gesprek over woningbouw in het dorp. Ook nu is een uitnodiging verstuurd om de plannen door te spreken. "Ik hoop nog steeds dat we een goed gesprek kunnen hebben met de wethouder (Ben Hiddinga, red.)", zegt Wagenaar, die weinig vertrouwen haalt uit eerdere ontmoetingen. "Het heeft weinig zin gehad, dus in die zin ben ik sceptisch. We worden wel uitgenodigd voor een gesprek, maar ondertussen gaan de plannen gewoon door. Ik ben bang dat we bij een gesprek weer voor nieuwe feiten komen te staan."

Vragen in gemeenteraad
Onder meer de VVD heeft aangegeven donderdagavond tijdens de raadsvergadering vragen te stellen over de nieuwe plannen en de volgens de buurt gebrekkige communicatie in het verleden. Buurtbewoner Jan Bogerd hoopt dat dit de ogen van het college zal openen: "Ik hoop dat ze de wethouder in willen laten zien dat contact met burgers belangrijk is om een breed draagvlak te krijgen", aldus Bogerd.

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)