Buurt omarmt de beweegtuin van Zevenaar

Gepubliceerd: 21-01-2017 16:01. Bijgewerkt: 21-01-2017 17:07

De beweegtuin aan de Vondellaan is zaterdagmiddag in gebruik genomen. De buurt hoopt dat bewoners van Zevenaar de weg naar de tuin veelvuldig weten te vinden.


"We zijn apetrots", vertelt Wielie Aarntzen van buurtvereniging De Vondel. "Vanaf het moment dat de beweegtuin er staat, zijn er steeds kinderen aanwezig geweest." Drie jaar lang werd er al gesproken over een beweeg- en ontmoetingsplaats op de lap grond, nu is het dus gelukt. "Faciliterend", zo omschrijft wethouder Stef Bijl de rol van Zevenaar in de totstandkoming. De grond is voor vijf jaar beschikbaar gesteld door de gemeente en er is 60.000 euro bijgedragen. "Het onderhoud en het exploiteren is voor de buurt", aldus Bijl.

Olga Commandeur, bekend als presentatrice van het televisieprogramma Nederland in Beweging!, gaf rondom de opening uitleg bij de verschillende toestellen. "Je denkt dat je er een keer doorheen gaat en dat je klaar bent, maar nee hoor. Per onderdeel zijn wel dertig oefeningen te doen." Aarntzen hoopt op een flinke aanloop vanuit de buurt: "Elke dag moeten hier mensen zijn, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, dat is het doel."

Naast de mogelijkheid tot bewegen, moet de beweegtuin vooral een ontmoetingsplek worden. De komende periode wordt er daarom aan een speciale ontmoetingstuin gewerkt.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)