Buslijn Aalten-Bocholt in gebruik genomen

Gepubliceerd: 18-08-2021 9:08.

Reizigers kunnen vanaf woensdag gebruik maken van de nieuwe grensoverschrijdende busverbinding tussen Aalten en het Duitse Bocholt. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag tussen de beide plaatsen.


"Ik ben heel blij dat de busverbinding er eindelijk is”, liet gedeputeerde Jan van der Meer van de provincie Gelderland eerder weten. “Nu komt er voor Achterhoekers ook een snelle verbinding met bijvoorbeeld het vliegveld van Düsseldorf.’’ In 2017 werd er vijf maanden proefgedraaid met de busroute en dit bleek een succes te zijn. Begin juni werd op de grensovergang tussen beide plaatsen een definitieve overeenkomst ondertekent voor de start van de busverbinding. Door de ingewikkelde grensoverschrijdende afstemming en het vervoersschema liep de start van de busverbinding vertraging op, waardoor de buslijn niet eerder in bedrijf kon worden genomen.

"Deze buslijn is belangrijk voor een groeiend aantal mensen die aan de ene kant van de grens wonen en aan de andere kant werken of studeren", aldus gedeputeerde Van der Meer. "Daarnaast is er over en weer veel bezoek. Aan winkels, theater, zwembad en andere voorzieningen. Deze buslijn laat zien dat grensoverschrijdend openbaar vervoer nodig én mogelijk is."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)