Burgemeesters telefoneren met gedecoreerden

Gepubliceerd: 24-04-2020 16:04. Bijgewerkt: 24-04-2020 17:04

Omdat het dit jaar niet mogelijk was om tijdens de jaarlijkse lintjesregen de koninklijke onderscheiding uit te delen tijdens een feestelijke bijeenkomst, feliciteerden de burgemeester de ontvangers via de telefoon. Burgemeester Peter de Baat van Montferland mocht vrijdag negen inwoners het nieuws brengen dat ze lid waren geworden in de orde van Oranje Nassau en aan Pascal Kamperman uit Zeddam dat hij zelfs tot ridder werd benoemd. Dat allemaal, via Whatsapp Video.


"Het komt niet vaak voor, maar ik was gewoon vijf minuten stil en zelfs ontroerd", aldus gedecoreerde Pascal Kamperman. Hij kreeg vrijdagochtend veel lof ver zich heen, vanuit verschillende kanten. "Ik heb de mooie woorden van de burgemeester gehoord en heb een aantal mensen op anderhalve meter aan de voordeur en op bezoek gehad. Dat doet zeker wat met je." Volgens de nieuwe Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is het werk wat hij verricht vanzelfsprekend en is deze onderscheiding niet enkel een waardering. "Het geeft ook weer een stuk motivatie en enthousiasme om daar mee verder te gaan."

De ontvangers kregen vrijdag de onderscheidingen nog niet, maar werden verrast met een bos bloemen en een presentje. Op een later tijdstip in het jaar, waarin een bijeenkomst wel weer mogelijk is, zullen de onderscheidingen ook daadwerkelijk worden opgespeld. "Dit is in het leven van mensen een hele bijzondere dag", stelt burgemeester Peter de Baat. "Ik vind toch dat we met zijn allen er goed in geslaagd zijn om vandaag de bekendmaking dat men benoemd is op een goede manier te organiseren. Het is dit keer een tweetraps-raket. Vandaag waren de mensen ook heel erg blij."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)