Burgemeesters nemen duik tegen kanker

Gepubliceerd: 04-07-2020 14:07. Bijgewerkt: 04-07-2020 15:17

Omdat de derde editie van Swim to Fight Cancer dit jaar niet door kan gaan, werd er zaterdagochtend een burgemeestersduik georganiseerd bij recreatieplas Stroombroek in Braamt. De stichting Swim to Fight Cancer Achterhoek merkt dat door het coronavirus de aandacht voor de ziekte minder is geworden en is blij dat het op deze manier toch nog een gebaar kan maken naar kankerpatiënten uit de regio.


"Je gaat natuurlijk niet in zulke tijden, die mondiaal zwaar zijn, met je promotie aan de gang", vertelt Margot Verhagen namens Swim to Fight Cancer Achterhoek. De stichting kon door de coronamaatregelen de afgelopen maanden geen acties organiseren, maar vindt dat het nu door de versoepelingen wel weer kan. "De kankerpatiënt is wel heel erg onzichtbaar geworden", legt Verhagen uit. "We willen zeggen dat we ze echt nog wel zien. Samen maken we weer die vuist tegen kanker."

De burgemeesters van Doetinchem, Montferland en Berkelland maakten zaterdagochtend een duik in het Stroombroek bij Braamt. "Het was heel lekker", vertelt burgemeester Peter de Baat van Montferland. "De temperatuur van het water is uitstekend." Mark Boumans vult aan: "We doen dit voor het goede doel", zegt de burgemeester van Doetinchem. "Het is eigenlijk ook een eerbetoon aan alle andere mensen die het water in zouden springen om veel geld op te halen voor kankeronderzoek."

Donaties blijven doorgaan

De stichting is in januari begonnen met het inzamelen van geld voor kankeronderzoek. Tot nu toe is er bijna 26.000 euro opgehaald. Ondanks het coronavirus merkt Verhagen dat de vrijgevigheid niet minder is. "Het gaat gewoon als een brandweer", duidt de projectleider. "We hopen dat we dezelfde flow kunnen behouden." Swim to Fight Cancer vindt plaats op zondag 12 september 2021 bij het Stroombroek in Braamt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)