Burgemeester zit al vroeg bij de kapper

Gepubliceerd: 03-03-2021 10:03. Bijgewerkt: 03-03-2021 11:20

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk was woensdagochtend als een van de eersten aan de beurt om zijn haar te laten knippen. Na een maandenlange sluiting mogen de deuren van kappers weer open, met een overvolle agenda tot gevolg.

"Mijn krulletjes zijn er weer af, het is lekker kort. Heerlijk”, laat Bengevoord weten in gesprek met Omroep Gelderland. “Ik ben ook drie maanden niet geknipt en het was heel erg nodig. Fijn dat het weer kan.” Kapster Pien van Esta Haarmode in Winterswijk zit de komende drie weken al volgeboekt. "Normaal zijn we vanaf 08.00 uur open, we gaan nu vroeger open omdat we zo veel mogelijk klanten willen helpen”, vertelt de kapster. “Ook in de avonden gaan we langer door. Waarschijnlijk houden we het wel vol, na drie weken gaan we weer terug naar het oude tempo.”

Esta Haarmode is niet de enige kapperszaak met een volle agenda. Ook kappers uit onder meer Doetinchem gaan een drukke periode tegemoet. "Wij zitten de komende drie weken helemaal vol", vertelt kapper Hans van Mardi Kappers in Doetinchem. "We gaan er gewoon aan beginnen en over drie weken is iedereen weer bij. We geven alle klanten ook een cadeautje, omdat we het fijn vinden dat we ze mogen helpen."

Burgemeester Aalten wacht af
In reactie op de knipbeurt van collega Bengevoord laat burgemeester Anton Stapelkamp weten nog geen afspraak te hebben gemaakt. “Ik wacht nog even, laat anderen bij wie de nood groter is wel voorgaan”, laat de Aaltense burgemeester weten. “Lang geleden dat ik zo’n welige bod haar had, jemig de pemig.”

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)