Burgemeester verbiedt markt in Winterswijk

Gepubliceerd: 20-03-2020 9:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 9:23

De Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord heeft donderdagmiddag een noodbevel afgevaardigd om de Winterswijkse warenmarkt te verbieden. Eerder nam de warenmarkt nog maatregelen tegen het coronavirus, zo werd onder meer de afstand tussen de marktkooplui en hun klanten vergroot.

"Dit is geen maatregel die je makkelijk neemt en ik besef hoe vervelend deze maatregel is. Niet alleen voor de vele Nederlandse en Duitse bezoekers van de Winterswijkse markt, maar vooral ook voor de marktondernemers en hun medewerkers," aldus de burgemeester. "Maar gezien het grootschalige karakter van onze markt, de aantrekkende werking, het feit dat de markt in Enschede is gesloten en de grootschalige uitbraak in de Kreis Borken, kiezen we voor deze maatregel. Ik hoop dat we alle bezoekers uit ons Euregio-gebied weer op onze markt kunnen verwelkomen als deze crisis voorbij is."

De noodmaatregel bepaalt dat er in ieder geval tot en met 6 april geen warenmarkt zal zijn in Winterswijk. De beslissing om het noodbevel af te vaardigen is in samenspraak met de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland genomen.
Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)