Burgemeester Van Dijk vertelt kerstverhaal

Gepubliceerd: 23-12-2016 6:12. Bijgewerkt: 23-12-2016 6:50

Leerlingen van basisschool Walburgis in Netterden kregen donderdagochtend het kerstverhaal te horen van burgemeester Otwin van Dijk. Hiermee volgt de burgemeester zijn collega uit Emmerich op die vorig jaar het kerstverhaal heeft voorgelezen.


"We hebben elkaar in augustus ontmoet", vertelt schooldirectrice Sandra Giesen. "De burgemeester maakte toen een kennismakingsrondje in Netterden. In het kader van ‘gewoon leuk’ en ‘genieten met elkaar’ zijn we op dit idee gekomen." Vorig jaar werd het verhaal door de burgemeester van Emmerich in het Duits verteld. Burgemeester Otwin van Dijk is blij dat hij het stokje over mag nemen en even iets anders kan doen dan de serieuze bezigheden op kantoor. "Dit is hartstikke leuk om te doen. Dit is wel heel wat anders dan het gemeentehuis besturen en moeilijke dossiers lezen," aldus de burgemeester.

Het kerstverhaal werd voor de hele school voorgelezen. De schooldirectrice merkt aan de kinderen dat ze het leuk vinden dat de burgemeester een bezoekje komt brengen. "De kinderen zijn een klein beetje zenuwachtig. Enkele kinderen hebben de burgemeester al een keer ontmoet en een handje gegeven. Ze hebben er heel veel zin in." Giesen is ervan overtuigd dat de kinderen dit moment lang blijven onthouden. "Het wordt op een andere manier verteld dan wanneer de leerkrachten het zelf doen," legt de directrice uit. "Het is leuk om op deze manier de kerstgedachte door te geven."

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)