Burgemeester in gesprek met supporters

Gepubliceerd: 04-05-2018 11:05. Bijgewerkt: 04-05-2018 11:43

Burgemeester Mark Boumans gaat vrijdagmiddag in gesprek over het besluit om een verplichte buscombi op te leggen voor Telstar-fans in het nacompetitieduel tegen De Graafschap. Een brief vanuit supportersgroepen is reden voor de ontmoeting.

"Dit is puur op initiatief van de burgemeester", aldus de gemeente Doetinchem. "Het leek hem een goed idee om een open gesprek aan te gaan. Het besluit dat is genomen wordt daar toegelicht en andere partijen kunnen hun mening geven." Aan tafel zitten naast de burgemeester afgevaardigden van voetbalbond KNVB, De Graafschap, de politie en de supportersgroepen. Of er beweegruimte is in het besluit, is niet duidelijk. "Over de uitkomst kunnen we niet speculeren", zo laat de gemeente weten.

Het besluit van burgemeester Boumans om een combiregeling op te leggen voor bezoekende supporters uit Velsen-Zuid rondom het nacompetitieduel stuitte deze week op veel verzet bij voetbalsupporters in heel Nederland. Donderdagmiddag 10 mei speelt De Graafschap in Noord-Holland tegen Telstar. De zondag daarop wacht de ontmoeting in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)